Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag merchandise

ECHO BASE CHARITY CON 2017 SFEERVERSLAG: FORCE VOOR DE FANS

Op 16 december 2017 vond in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con plaats. De Star Wars-fan kon op deze charitatieve beurs Star Wars-acteurs ontmoeten, merchandise kopen, meedoen aan een veiling en op Porgs schieten. Natuurlijk waren er ook cosplayers en werden er interessante presentaties gegeven. Modern Myths was erbij en je hebt nog het Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag van ons tegoed. Bij deze!

De Echo Base Charity Con was volledig uitverkocht en dat merkte je aan de drukte in de zalen. Bij binnenkomst werd je meteen begroet door een Stormtrooper en twee Star Wars Rietveld stoelen. In de eerste hal van de Con was LEGO de grootste aandachtstrekker. Niet alleen stond er een beeld van Jango Fett, je kon op een grote tafel onder het toeziend oog van een LEGO BB-8 zelf aan het bouwen slaan. Daarnaast kon je ook laten zien hoe goed je blaster-skills waren: de Porg-schietbaan vond gretig aftrek bij de kinderen.

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Rietveld
De Star Wars Rietveld stoelen
Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Rietveld BB8
LEGO BB-8

Bekijk het Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag-filmpje hieronder:

Muziek: The Space Inside by Dee Zee, Free Music Archive.org

Jeremy Bulloch, Tim Rose en Michael Carter

De tweede zaal van de Con was opgedeeld in een groot gedeelte met merchandise kramen en een afgebakend gebied waar je de Star Wars-acteurs om een handtekening kon vragen. Zo trokken onder andere Jeremy Bulloch en Tim Rose veel bekijks. Bulloch speelt in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi de premiejager Boba Fett. Rose speelt Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens en The Last Jedi. En ook acteur Michael Carter, die Bib Fortuna speelt, was aanwezig voor vragen en een handtekening. Toen Modern Myths hem te spreken kreeg, bleek hij echter niet heel goed in zijn vel te zitten. Maar de acteur die Grand Moff Tarkin in Star Wars: Rogue One speelde – Guy Henry – stond meer dan open voor een goed gesprek. Hij sprak onder meer over zijn gevoel om in een Star Wars film te spelen, de CGI om tot Tarkin omgevormd te worden en vooral over het in grote schoenen stappen; Henry volgde namelijk Peter Cushing op.

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag
Guy Henry (Grand Moff Tarkin)

Geschiedenis in merchandise

Bij de diverse Star Wars-handelaren keek je je ogen uit. Talloze action figures, speelgoed, blasters, lightsabers, boeken, strips, gadgets en andersoortige hebbedingen van makelij uit uiteenlopende jaren waren te koop. In de kraampjes zag je de rijke geschiedenis van de filmserie van het begin tot nu voorbij komen. Nostalgie dat te koop was en een prachtige kijk op hoe uiteenlopend merchandise kan zijn.

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag kraampje
Alles van Star Wars wat je maar in je vitrine wilt zetten

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag speelgoed
De shuttle Tydirium, het originele MPC model uit 1982

Naast de spullen die te koop waren op de Echo Base Charity Con zelf, kon je ook meedoen met een Catawiki-veiling. De opbrengst van de beurs is ten goede gekomen aan Force for Change, een initiatief van Lucasfilm en Disney ten behoeve van Unicef.

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Catawiki
De Star Wars Catawiki veiling voor Echo Base Charity Con 2017

Van Star Wars tot Star Wars, van en door de fans

In de filmzaal die onderdeel uitmaakte van de Con, kon je verschillende presentaties volgen. Modern Myths heeft de boeiende lezing van Justin van der Lek bijgewoond, een visual effects-specialist welke mede-verantwoordelijk is voor de visual effects van Star Wars: The Force Awakens, maar ook onder meer de Iron Man-films. In de meeslepende presentatie ‘From Star Wars to Star Wars’ kreeg je een kijkje in de keuken van een digitaal kunstenaar en hoeveel wekenlang hard werken er in scènes gaat zitten, die in een oogwenk aan je voorbij flitsen op het grote doek.

Over dat grote doek gesproken, om het dagprogramma van de Con af te sluiten, werd de The Force Awakens vertoond.

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Justin van der Lek
Van Star Wars tot Star Wars: Justin van der Lek

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag: genieten van The Last Jedi

Het kijken van The Force Awakens was een prima opwarmertje voor de fans die een kaartje bemachtigd hadden voor de speciale vertoning van Star Wars: The Last Jedi, die vanaf die dag ook in de bioscopen draaide. De acteurs die op de Echo Base Charity Con aanwezig waren, zouden na afloop hun ervaringen over het maken van de film delen met het publiek. Daarmee werd een geslaagd evenement afgerond, waar je als Star Wars-fan veel lol kon beleven.

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Star Wars kids

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag groep

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Boba snoep
Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag – Boba Fett M&M’s schaal!

Echo Base Charity Con 2017 sfeerverslag Snowtrooper

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.