Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Envisioning Other Futures – 18 februari, VondelCS livestream online event

februari 18, 2021 @ 17:00 - 20:00

Envisioning Other Futures banner - Modern Myths

In 2020 koos Other Futures elf deelnemers uit om mee te doen met de speculatieve fictie schrijfworkshop Envisioning Other Futures. Het workshop stond onder leiding van de Filipijnse sciencefiction schrijfster Rochita Loenen-Ruiz. De verhalen worden gepubliceerd in een speciaal festival boek, dat online live gepresenteerd wordt vanuit VondelCS op 18 februari. Na afloop van de Envisioning Other Futures presentatie zal een pdf van het boek beschikbaar zijn op de Other Futures feed.

Other Futures is dé plek voor inspiratie over de toekomst. Other Futures gelooft dat je zelf kunt bouwen aan een recht­vaardiger, inclusiever en schonere wereld. Het begint bij de ver­beelding van alternatieve routes naar de toekomst, maar daar eindigt het niet. De speculatieve fictie van Other Futures is een instrument van verandering.

Envisioning Other Futures

Envisioning Other Futures is de titel van de eerste anthologie in Nederland met verhalen uit het genre van de speculatieve fictie en visionaire sciencefiction. Elf geselecteerde schrijvers uit Nederland zijn in 2020 door de Filipijns-Nederlandse sciencefictionschrijver Rochita Loenen-Ruiz in zes intensieve sessies ingewijd in de specifieke eigenschappen en kracht van het genre.

Eigentalig werk

De anthologie heeft nog iets bijzonders: sommige verhalen zijn in het Nederlands, sommige in het Engels. Other Futures publiceert de verhalen in de voorkeurstaal (dus niet per se de moedertaal) van de schrijvers. Nuances, taalgrappen, eigenaardigheden en een heel nieuw taalgebruik komen zo het best tot hun recht, zonder verloren te raken in een vertaling. In plaats van tweetalig is het boek eigentalig.

Deelnemers:

Lara Rose Eikamp - Envisioning Other FuturesLara Rose Eikamp: Lara Rose Eikamp is a student of Psychology, Arts and Culture Studies as well as Philosophy with a minor in History and Philology. She is a German and an American and lives in The Netherlands. Gamma Change is a story that shows us a seemingly utopian and egalitarian future. However, as we follow the lives of our characters, we discover that beneath the surface, this idyllic society is not all it seems to be.

 

Venus Jasper GriepinkVenus Jasper Griepink: Kunstenaar Venus Jasper Griepink opent hun verhaal HOLOX TRIAD met de geëxpereerde protagonist Rhin, die een gesproken woordkunstenaar is die werkt aan een transcript van een van zijn stukken. Geïnspireerd door inheemse kennis, heidense sci fi games en fan-art werelden, ontvouwt het verhaal zich langzaam een meer-dan-menselijk universum. Met behulp van het verafschuwde geschreven woord dat ooit de natuurlijke wereld monddood maakte, overweegt Supreme Nurterer Griepink een veelvoud aan stemmen die in lied spreken.

 

Yannick de JongYannick de Jong: In zijn sollicitatie bij de workshop schrijft Yannick de Jong over zijn passie voor schrijven en hoe schrijven voor hem een middel is om de wereld om hem heen te ontdekken en te begrijpen. In De Verloren Ilusies van Vulleren zoekt Yannick het antwoord op de kwestie van vrije wil. Bestaat vrije wil, of is keuze niet meer dan het afwegen van de som van ervaringen? Zijn we in staat om de beste beslissing voor onszelf te maken?

 

Corianne Oosterbaan - Envisioning Other FuturesCorianne Oosterbaan: Corianne Oosterbaan is a member of the Rotterdam-based writer’s group “The Writer’s Guide (to the galaxy)” and has been working on and developing her work as a writer for quite some time. Corianne’s voice is fresh and unique and her mastery of and passion for the written word shines through in her work. In De Afstand Tussen Mij en de Aarde, Corianne deftly weaves an absorbing tale which hints at a quiet terror. As humans work towards colonising other worlds, can we ever truly know or understand or call those other worlds our home?

En verder

Met verder: Lucia van den Brink, Storm Vogel, Juliacks, Vivienne Wong, Germaine van der Sanden, Mariëlle Verdijk en Anna Hoetjes. Tijdens de presentatie is er een VIP gast: de Amerikaans/Cubaanse sciencefictionschrijver Malka Older.

Alle graphics op deze pagina: Juliet Ulehake

Modern Myths op Other Futures

Modern Myths draagt Other Futures een warm hart toe en dus vind je ons op elke editie. Bekijk onze verslagen van:

Envisioning Other Futures informatie:

Envisioning Other Futures: 18 februari 2021
Locatie: VondelCS (online livestream event)
Tijd: 17:00
Prijs: Gratis

Meer informatie: Facebook event: Envisioning Other Futures

Envisioning Other Futures banner

Gegevens

Datum:
februari 18, 2021
Tijd:
17:00 - 20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.facebook.com/events/447827956251692

Organisator

Other Futures
Bekijk de site van Organisator

Locatie

VondelCS
Vondelpark 3
Amsterdam, 1071 AA Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
035-671 7915
Bekijk de site van Locatie