Modern Myths Evenementen smalEVENEMENTEN

Het fantastische is overal om ons heen. Zin om er op uit te gaan? Op deze evenementenpagina vind je de leukste Comic Cons, Fantasy Fairs, Sciencefictionfestivals, literaire bijeenkomsten en meer in ons geliefde genre. Zelf een tip? Mail de redactie@modernmyths.nl!

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Imagine Film Festival 2021 – 7 t/m 17 april – Online

april 7, 2021 @ 19:30 - april 17, 2021 @ 23:00

€8
Imagine Film Festival 2021 banner - Modern Myths

Imagine Film Festival presenteert tijdens Imagine Film Festival 2021 twee themaprogramma’s. In “Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm” richt Imagine de schijnwerper op de lokale mythen en folklore die een rol spelen in de Indonesische fantastische cinema. Het jaarlijkse wetenschapsprogramma “Things to Come” richt zich dit jaar op kunstmatige intelligentie vanuit een diep menselijk perspectief. Imagine Film Festival 2021 vindt online plaats van 7 t/m 17 april 2021.

In “Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm” spelen mythen, demonen en geesten uit de Indonesische folklore een rol in de fantastische filmcultuur. Daarbij kijkt het festival specifiek naar de horrorproductie vanaf 2005. Op dat moment zijn deze elementen onderdeel van een nieuwe nationale bewustwording. Via horror wordt ook afgerekend met het koloniale verleden. Naast een uitgebreid filmprogramma plaatst Imagine Film Festival 2021 deze horrorbeweging in een veelzijdige talkshow in een breder cultureel perspectief. Muziek en twee tentoonstellingen maken het programma compleet.

Things to Come 2021

In het jaarlijkse wetenschapsprogramma Things to Come ga je mee naar toekomstvisioenen van sciencefiction over kunstmatige intelligentie (KI). Het gaat daarbij niet zozeer om de machine, alswel over onze relatie en verbondenheid met het systeem. In een themamiddag spreekt filosoof en KI-expert Aleksandra Przegalinska (AI: Inhuman, Archuman) over de mogelijke, nieuwe horizon voor KI. Ook wordt er gesproken over het idee van een “collaborative society”. Tijdens het programma Uncanny Intimacy kijken professionals en filmmakers naar de in toenemende mate verontrustend intieme relatie tussen mens en systeem. In samenwerking met Spui 25 organiseert Imagine Bits of Bias. Dit biedt je een kritische blik op de manier waarop vooroordelen aan KI zijn gekoppeld.

Things to Come De menselijk maat van KI - Imagine Film Festival 2021

Eerste films Imagine Film Festival 2021 bekend

De eerste titels van het Imagine Film Festival 2021 zijn inmiddels bekend gemaakt. Twee films worden onder het programma over kunstmatige intelligentie geschaard: Sandra Wollners The Trouble With Being Born en het Zuid-Koreaanse Empty Body. Beide gaan op hun eigen manier over de “uncanny intimacy”, de ongemakkelijke intimiteit tussen mens en dat wat een mens lijkt.

De meest radicale verfilming dit jaar is #ShakespearesShitstorm van Lloyd Kaufman. Dit is een even ranzige als hilarische bewerking van Shakespeare’s The Tempest. In de documentaire CODE NAME: Nagasaki geeft de maker de zoektocht naar zijn moeder vorm door middel van fantastische films, van horror tot film noir en animatie. Ook is er een Sovjet-melodrama en wordt de vraag gesteld of de Argentijnse dictators werden grootgebracht in een heksenkring.

The Trouble with Being Born
The Trouble with Being Born

Modern Myths Special:

De Modern Myths recensies, achtergronden en interviews rond de films van dit jaar kun je lezen in onze Imagine Film Festival 2021 special. Dit zijn de titels die we bespreken:

Voor het volledige programma aanbod kijk je op de Imagine site onder programma!

Bekijk hier de trailer van dit jaar:

Over Imagine Film Festival

Imagine Film Festival 2018 logoImagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland. Kom kijken naar het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Laat je meevoeren naar andere werelden. Of kijk anders naar onze eigen wereld. Daarbij onderzoekt het festival nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren. Zoals virtual reality en fantastische games. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context. Zo verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen.

Imagine Film Festival op Modern Myths

Modern Myths is fan van het Imagine Film Festival. We zijn er elke editie te vinden. In 2018 spraken we met artistiek directeur Chris Oosterom over Imagine 2018. Het interview lees je hier.

Een greep uit onze recensies van films van afgelopen edities: O Beautiful Night, How to talk to girls at parties en November.

Voor Imagine Film Festival 2020 maakten we een special met recensies, achtergronden en interviews. Lees onze Imagine Film Festival 2020 special!

Imagine 2020 shorts - Modern Myths

Imagine Film Festival 2021 informatie:

Imagine Film Festival 2021: 7 t/m 17 april 2021
Locatie: Online
Tijd: Wo 7-4 – 19:30 New Order met Q&A – Michel Franco
Prijs: Reguliere tickets: € 8,- / Cineville korting: € 5,- / 5×5 ticket: € 25,- / 4 ogen ticket: € 12,-
Tickets via: Imaginefilmfestival.nl
Meer informatieImaginefilmfestival.nl

Imagine Film Festival 2021 banner

Gegevens

Begin:
april 7, 2021 @ 19:30
Einde:
april 17, 2021 @ 23:00
Kosten:
€8
Evenement Categorie:
Site:
https://imaginefilmfestival.nl

Organisator

Imagine Film Festival
Telefoon
020-679 48 75
Bekijk de site van Organisator