Funko Jack Sparrow
Doctor Strange 2 banner

Modern Myths Merchandise – Funko POP! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Vanaf 25 mei draait de nieuwste Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge in de Nederlandse bioscopen. Onder de Amerikaanse titel Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales brengt Funko in juni een serie Pop!-figuren uit gebaseerd op de film. Ideaal om je eigen Johnny Depp, Orlando Bloom of Javier Bardem in huis te halen.

Funko is in 1998 begonnen als bedrijfje dat zogeheten ‘bobbleheads’ maakte. Je kent ze wel, kleine plastic figuurtjes van bijvoorbeeld bekende stripfiguren waar een uitvergroot hoofd op heen en weer wiebelt. Vaak gezien op het dashboard van auto’s. Inmiddels is Funko uitgegroeid tot een groot bedrijf met poppetjes in allerlei soorten en maten, t-shirts en merchandise. Funko heeft honderden licenties met rechten voor het maken van vele duizenden personages. Kijk bijvoorbeeld eens naar figuren uit fantasy-klassiekers als The Dark Crystal, The Labyrinth, Game of Thrones, Harry Potter en Back to the Future.

Funko POP! Pirates of the Caribbean

De Pop!-serie Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales bestaat uit verschillende figuren. Zo vinden we een Jack Sparrow figuur met zwaard. Dan is er de Geest van Will Turner. Captain Salazar komt in twee versies: standaard en als speciale Geest-variant. Tot slot is er ook nog een gouden variant van Jack Sparrow. Deze laatste is enkel exclusief verkrijgbaar.

Funko POP! Pirates of the Caribbean - Funko Jack Sparrow

Funko POP! Pirates of the Caribbean- Funko Will Turner

Funko POP! Pirates of the Caribbean - Funko Captain Salazar

Funko POP! Pirates of the Caribbean - Funko Captain Salazar Ghost

Funko Jack Sparrow Gold

De figuren zijn vanaf juni verkrijgbaar. Funko figuren zijn in Nederland te vinden bij stripspeciaalzaken, gamewinkels en andere (online) winkels waar popcultuur spullen verkocht worden.

Over de film

Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge is inmiddels alweer de vijfde Pirates-film met Johnny Depp (Fantastic Beasts and Where to Find Them, Alice in Wonderland) als de dronken piratenkapitein Jack Sparrow in de hoofdrol. In dit deel krijgt Johnny letterlijk te maken met een geest uit zijn verleden – kapitein Salazar, gespeeld door Javier Bardem (No Country for Old Men, Skyfall). Salazar is op een missie om elke piraat uit te roeien; maar in het bijzonder Jack Sparrow. Ook Orlando Bloom (The Lord of the Rings) keert terug als Will Turner en we zien Keira Knightly (Anna Karenina) als Elizabeth Swann. Bekijk een achter-de-schermen video van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge hier.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge Javier Bardem

In Modern Myths Merchandise geeft redacteur Jeroen elke week een tip om je fantasy-verzameling uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen en laat horen wat je zelf op de plank hebt staan in de comments.

Funko POP Pirates of the Caribbean: © 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise