Modern Myths Merchandise - The Lord of the Rings

Modern Myths Merchandise – De magie van The Lord of the Rings

Met The Lord of the Rings: The Rings of Power neemt Prime Video ons weer mee naar Midden-aarde. Als Tolkien-fans zijn we natuurlijk regelmatig in die klassieke fantasywereld te vinden. En wat je ook van het verhaal of de acteurs in die nieuwe serie vindt, de vormgeving is prachtig. Voor deze editie van Modern Myths Merchandise wilden we daarom uitzoeken of de bijbehorende hebbedingen ook zo mooi zijn. Maar op dit moment is er nog niets te vinden wat specifiek bij The Rings of Power hoort. Gelukkig is er meer dan genoeg om te verzamelen rond de franchise zelf, dus in deze Modern Myths Merchandise – The Lord of the Rings een verzameling bonte merchandise die past bij de Tweede era waarin de serie zich afspeelt! 

Lees ook Jeroens The Rings of Power recensie.

De langverwachte en peperdure Prime Video serie The Lord of the Rings: The Rings of Power behandelt de Tweede era van de geschiedenis van Midden-aarde (Middle-earth). De kwade krachten van Morgoth – de Zwarte Vijand – zijn verslagen, maar de elf Galadriel vermoedt dat een van zijn handlangers – Sauron – nog in de wereld is. Haar verbeten speurtocht naar de waarheid staat centraal in de serie, terwijl overal in Midden-aarde voortekenen verschijnen dat er een nieuw kwaad in aantocht is.

Natuurlijk werkt de serie toe naar “The War of the Last Alliance”, waarin elfen en mensen nog eenmaal de handen ineen slaan om Sauron te verslaan. Het moment waarop “de Ene Ring” (of ook de Ruling Ring, de Master Ring of de Ring of Power) verloren raakt en eeuwen lang uit de geschiedenis verdwijnt. Tot een specifieke Hobbit hem weer vindt…

Hoewel er op dit moment dus geen merchandise rond The Rings of Power te vinden is, staat er wel heel veel moois op internet rond de boeken van Tolkien en de filmtrilogieën van regisseur Peter Jackson. In deze Modern Myths Merchandise laten we daarom een overzicht zien van hebbedingen die bij de Prime Video-serie passen!

The Rings of Power recensie - Modern Myths

De Silmarillion en andere sieraden – Bol.com

Tolkien bouwde jaren en jaren aan zijn fantasiewereld. Dankzij zijn zoon Christopher zijn veel verhalen die de Engelse professor schreef rondom The Hobbit en The Lord of the Rings ook uitgegeven. De Prime Video-serie gebruikt die verhalen als basis, maar vult zelf ook verschillende details in. Wil je zelf in de geschiedenis van Midden-aarde duiken, lees dan The Silmarillion en The Histories of Middle-earth. Die laatste is een mooie bundel van werk dat de legendes uit The Silmarillion aanvult. Geen zin om te lezen? Bol.com heeft ook andere mooie sieraden in het aanbod.

The Silmarillion - J.R.R. Tolkien

The Silmarillion - € 31,99

The Histories of Middle-Earth - Bol.com

The Histories of Middle-earth - € 30,99

Histories of Middle-earth bevat The Book of Lost Tales 1 en 2, The Lays of Beleriand, The Shaping of Middle-earth en The Lost Road and Other Writings. Geen geld voor zoveel moois!

Broche Elvenbladbroche - Bol.com

Elvenbladbroche - € 44,39

Middle-Earth sieradenkastje - Bol.com

Middle-earth sieradenkastje - € 269,99

Niet alle merchandise hoef je in je huiskamer uit te stallen. Dit Middle-earth sieradenkastje zal prachtig staan op je slaapkamer. Het kastje is mooi gedecoreerd en is ongeveer 55 cm hoog. De sieraden op de foto horen er niet bij, maar je kunt hem vast helemaal zelf vullen.

Diamond Painting Lord of the Rings - Bol.com

Lord of the Rings Diamond Painting - € 49,99

“Diamond painting” werkt ontspannend en rustgevend. Je vult het canvas door steentjes op het juiste symbool te leggen. Deze prachtige tekening van Midden-aarde is er meer dan geschikt voor.

De Ene Ring en meer moois – Amazon.nl

De verfilmde verhalen uit het werk van Tolkien draaien uiteindelijk allemaal om de Ene Ring. Zo bescheiden als het kwaadaardige kleinood in The Hobbit geïntroduceerd wordt, zo groots zijn de verhalen die er uiteindelijk uit voort gekomen zijn. De “Ring of Power” hoort dus ook in jouw collectie. Op Amazon.nl vind je mooie exemplaren en ook merchandise die daarbij hoort.

The One Ring replica - Amazon

The One Ring replica - € 30,99

The One Ring replica hanger - Amazon

The One Ring anodized stainless steel replica - € 60,38

Als je de volgende duistere heer van Midden-aarde wilt worden, kun je niet om de Ene Ring heen. Op Amazon vind je verschillende exemplaren, waarvan de twee die we hier afbeelden officieel de licentie van Warner Bros dragen. De ringen zijn dan ook gebaseerd op de films van Peter Jackson en tonen prachtig gegraveerde Tengwar Elfen letters. De duurde versie is van roestvrij staal.

Elven fotolijst - Amazon

Elven fotolijst - € 27,-

The art of The Lord of the Rings

The art of The Lord of the Rings - € 26,99

J.R.R. Tolkien maakte ook vele schetsen bij zijn aantekeningen van Midden-aarde. Bijna 200 van deze tekeningen zijn verzameld in het prachtige The art of The Lord of the Rings-boek. Schetsen, tekeningen, schilderijen en kaarten vind je erin terug. Het boek verscheen rondom de 60e verjaardag van The Lord of the Rings en brengt je heel dichtbij de meester zelf.

Galadriels phial - Amazon.nl

Galadriel's Phial replica - € 170,97

In The Rings of Power is Galadriel een harde, verbeten krijger op zoek naar wraak. Ze is nogal onsympathiek en staat nog heel ver van de wijze, beeldschone vrouwe van Lothlórien, zoals we haar eeuwen later zullen kennen. Haar odyssee draait om een licht te vinden in de duisternis, wat in The Lord of the Rings gesymboliseerd wordt door een delicaat glazen flesje dat Galadriel meegeeft aan Frodo Baggins. Dit prachtige flesje met het licht van de Eärendil kun je zelf in huis halen om je te troosten tijdens Galadriels duistere momenten in de nieuwe serie.

Galadriel mini epic – FANS

Zoals gezegd hebben we nog geen beeldje van Galadriel gevonden uit The Rings of Power. Zelfs niet bij Funko! Daarom gaan we bij FANS langs voor een versie uit de Lord of the Rings-films. Deze vinyl mini epic Galadriel heeft het zojuist genoemde flesje in haar handen en ziet er gewoon heel erg leuk uit. Ze is ook betaalbaarder dan het flesje bij Amazon.

Galadriel vinyl mini - Fans

Vinyl mini epics - Galadriel - € 37,99

Zit er warmpjes bij met Sauron – Merchoid.com

Ook onze partner Merchoid biedt verschillende bijzondere spullen uit Midden-aarde aan. Niet alleen een kersttrui die je gasten deze winter boosaardig aankijkt, maar ook een knuffelbare Gollum en een Treebeard sneeuwbol. Wil je dus opvallen, dan moet je bij Merchoid zijn!

Sauron kersttrui - Merchoid

Sauron kersttrui - € 60,99

Elven Medallion - Amazon

Limited Edition elven medaillon - € 21,99

Van dit prachtige elven medaillon zijn er wereldwijd maar 5.000 gemaakt. Je krijgt er een standaard en een kaart bij; alles geleverd in een mooi doosje. Elk medaillon is voorzien van een uniek nummer. Voor de verzamelaars.

Gollum pluche - Merchoid

Gollum knuffel - € 28,99

Gollum zal in The Rings of Power waarschijnlijk geen rol spelen, of hoogstens een cameo maken helemaal op het eind. Maar zijn lot is zo nauw verbonden met de Ene Ring, dat we hem niet in dit rijtje wilden overslaan. En het is een knuffel. Dus maak hem snel tot je lieveling!

Treebeard snow globe - Merchoid

Treebeard sneeuwbol - € 54,99

De winter komt er aan! Oh nee, dat is een andere franchise, maar toch zal deze Treebeard sneeuwbol tijdens de donkere dagen niet misstaan in je huiskamer. Of en hoe de Enten in The Rings of Power een rol gaan spelen, weten we nog niet. Maar Treebeard is een van de oudste Enten die in Midden-aarde verblijft en bossen spelen een grote rol in het werk van Tolkien. Daarom tonen we je deze schitterend gemaakte sneeuwbol in deze editie van Modern Myths Merchandise.

Midden-aarde op je vloer en Sauron op je schoorsteenmantel – Zavvi.nl

Op Zavvi kom je ook LOTR-merchandise tegen dat net wat anders dan anders is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kaart van Midden-aarde als vloerkleed? Of – als je dat wat te opzichtig vindt – eentje aan de muur. Nog te groot? Er zijn ook onderzetters met elvenschrift. Daarnaast hebben we – buiten de kersttrui – nog niets van Sauron in deze editie. Met het indrukwekkende Sauron-masker maken we dat helemaal goed. Maar de prijs van het kwaad is hoog…

Lord of the Rings vloerkleed

Lord of the Rings kaart vloedkleed - € 24,49

Met dit vloerkleed leg je een kaart van Midden-aarde in je huiskamer. Het kleed is gemaakt van een mix van polyester en katoen en komt in verschillende maten en uitvoeringen. Je kunt hem natuurlijk ook in je werkkamer of slaapkamer leggen.

Middle-Earth kaart - Zavvi

Lord of the Rings kaart print - € 16,99

Liever een kaart aan de muur dan op de grond? Dit is een mooie.

Elven onderzetters LOTR - Zavvi

Elven schrift onderzetter set - € 10,99

Nog subtieler dan een kaart aan de muur? Dit mooie setje onderzetters is voorzien van elvenschrift. Perfect om je drankje tijdens het kijken van The Rings of Power op te zetten.

Sauron art mask - Zavvi

PureArts Sauron 1:1 masker - € 899,99

Dit Sauron-masker van PureArts is een officieel gelicenseerde Lord of the Rings collectible. Het masker is gebaseerd op hoe Sauron door Peter Jackson is verbeeld en staat op een Barad-dûr basis met LED gesmolten lava effecten en het brandende “Oog van Sauron”. Een pronkstuk, maar wel aan de prijs.

Hoewel we in deze Modern Myths Merchandise – De magie van The Lord of the Rings dus een beetje smokkelen met onze insteek, hopen we dat je iets leuks gevonden hebt om aan je verzameling toe te voegen. De eerstvolgende aflevering van The Rings of Power verschijnt komende vrijdag op Prime Video, dus sla snel je slag!

Modern Myths Merchandise – The Lord of the Rings

In Modern Myths Merchandise geven we je regelmatig tips voor leuke geeky-cadeaus of om natuurlijk je eigen fantasy-verzameling mee uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen! We linken al het moois in deze rubriek regelmatig naar door ons uitgezochte webwinkels. Door gebruik te maken van deze affiliate-links – herkenbaar aan de pijltjes – sponsor je Modern Myths bij je aankoop, zodat we onze gratis content kunnen blijven maken. Kijk ook in onze webwinkel, de Modern Myths Shop!

Meer mooie merchandise vind je in de rubriek Modern Myths Merchandise.

Modern Myths Merchandise – The Lord of the Rings: © 2022-2024 Modern Myths

The Lord of the Rings - The Rings of Power recensie - Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • BoekenBoeken