Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Greta - Isabelle Huppert en Chloë Grace Moretz
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Greta op blu-ray/dvd: Een vriendin voor je filmcollectie

Als je denkt dat een eenzame, alleenwonende vrouw geen bedreiging vormt dan heb je Misery waarschijnlijk nooit gezien. Greta doet ook een duit in het zakje om te voorkomen dat je zomaar bij iedereen op de koffie gaat. Iedereen heeft een vriend nodig, maar in sommige gevallen kun je beter glimlachen en weglopen. 

Wil je deze (zwarte) weduwe zelf op de koffie? Doe dan mee met onze Greta blu-ray/dvd Winactie!

In New York woont Frances McCullen (Chloë Grace Moretz (Carrie, If I Stay)) samen met haar huisgenoot Erica (Maika Monroe (The Guest, It Follows)). Haar moeder is recentelijk overleden en met haar vader heeft ze een slechte band. Haar dagen slijt ze door te werken in de bediening van een restaurant. Dan vindt ze een achtergelaten tas in de metro. Zo aardig en behulpzaam als ze is, besluit ze de eigenaar op te zoeken om hem terug te brengen. Greta (Isabelle Huppert (Elle)) is haar enorm dankbaar en nodigt haar uit voor een kop koffie. Deze weduwe is ontzettend vriendelijk en oogt eenzaam in Frances’ ogen. Er ontstaat een klik en de twee zien elkaar steeds vaker. Wanneer Frances het contact probeert te verminderen loopt haar telefoon over van de gemiste oproepen. Slechts het begin van een stalker die erger en erger wordt.

Greta - Frances en Erica

Vlot en realistisch

Eromheen draaien heeft bij Greta geen zin. Het verhaal is enorm vlot. Je hoeft de synopsis maar te lezen en je weet waar het verhaal naartoe gaat. De onschuldig ogende weduwe verandert in iemand die onder je huid kruipt. Isabelle Huppert bewijst hierin een geweldige actrice te zijn. Ze komt perfect over als een wolf in schaapskleren zonder ooit een onrealistische overgang van karakter te laten zien. Hoewel haar verandering snel gebeurt, verveelt het verhaal niet en wordt het ook niet onrealistisch. Frances schakelt de politie in, maar die zeggen weinig te kunnen doen tegen een vrouw die aan de overkant van de straat staat. De ontwapenende verschijning van de weduwe maakt dan ook dat niemand Frances serieus neemt. Uiteindelijk werkt alles naar een finale toe die zelfs Greta, hoe slim ze ook is, niet had zien aankomen.

Greta blu-ray/dvd Winactie - Isabelle Huppert

Kom op, Frances!

Hoe realistisch de film ook gemaakt is, Frances had wel beter weggezet mogen worden. Chloë Grace Moretz vertolkt de rol prima, maar het personage had het nooit zo ver moeten laten komen. Greta blijft hoe dan ook een vrouw met weinig bovengemiddelde spierkracht. Frances is dan wellicht een goedaardig en vriendelijk meisje, wanneer ze de overhand op de weduwe lijkt te krijgen, geeft ze het in mijn ogen gewoon op. Daar had het verhaal slimmer mee om kunnen gaan en nog net zo succesvol kunnen zijn.

Greta - Frances angst

Voeg Greta toe aan je verzameling

Greta_DVD packshotHoewel de dvd geen extra’s biedt buiten het verhaal is het zeker een aanvulling op je collectie. Greta is geen horrorfilm, maar een pure thriller met één grafische scène. Hij is onverwachts en realistisch en kan je zeker op het puntje van je stoel houden. Een simpele en effectieve film, een van de betere die ik de laatste tijd heb gezien.

Greta is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

 

Titel: Greta
Regisseur: Neil Jordan
Acteurs: Chloë Grace Moretz, Isabelle Huppert, Maika Monroe
Uitgever: The Searchers
Medium: Blu-ray / dvd
Genre: Thriller

Modern Myths service: koop Greta op Bol.com:

Dvd – Greta dvd
Blu-ray – Greta blu-ray

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2020 Modern Myths

Greta blu-ray/dvd Winactie - Isabelle Huppert heet je welkom

Greta trappenhuis

Daniel Warmoeskerken

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise