Halfway Home recensie – Modern Myths

Halfway Home recensie – Hongaars sprookje met een morbide randje

Op Imagine Fantastic Film Festival word je getrakteerd op fantastische films van over de hele wereld. Zo kun je veel verrassend creatieve films meepikken die meestal niet – of slechts in kleine zaaltjes – in het reguliere circuit draaien. Neem bijvoorbeeld de Hongaarse romantische fantasyfilm Halfway Home, oftewel Átjáróház. In dit sprookje komt een jonge nachtwaker van een mortuarium erachter dat de doden door het gebouw dwalen en zijn hulp nodig hebben. Inclusief een mooi meisje. Lees onze Halfway Home recensie! 

Volg onze Imagine 2023 recensies in de Imagine Film Festival 2023 special!

Halfway Home recensie - PosterKrisztián (Péter Bárnai (Bátrak földje)) werd als baby gered uit een brandend ziekenhuis door een opmerkelijke vrouw. Als volwassene krijgt hij een baan aangeboden als nachtwaker in een mortuarium. Al tijdens zijn eerste nacht komt hij achter het geheim van deze plek als de doden zich aan hem kenbaar maken. Zij kennen geen rust voordat hun onopgeloste zaken zijn afgerond. En zo krijgt Krisztián er nog een baan bij.

Overdag gaat hij eropuit om zaken, die nog zwaar op het gemoed van de doden rusten, op te lossen. Zo redt hij hen van de ondergang. Dat loopt allemaal behoorlijk op rolletjes, tot een nieuwe dode haar opwachting maakt. Krisztián raakt daar behoorlijk door van slag, want hij kent haar namelijk…

Vivien Rujder als Ági in Halfway Home

Vlagen van A Clockwork Orange

Halfway Home is een Hongaarse film, geschreven door Attila Veres (Second Round) en geregisseerd door Isti Madarász (Hurok). Hij is romantisch, grappig en morbide tegelijk. Een perfecte combinatie dus voor de donkere dagen voor Halloween.

Door het gebruik van surrealistische elementen die ondersteund worden door typerende “foute muziek”, krijgt het geheel de sfeer van A Clockwork Orange. Maar dat is een behoorlijk ambitieuze vergelijking misschien. Nergens wordt het verhaal lachwekkend, en dat is nou net de kracht van deze film.

Átjáróház recensie - Modern Myths

Halfway Home recensie – Telekinetische krachten en lezende geiten

De film is romantisch, hoe kan het ook anders. Een jongen wordt verliefd op een meisje dat is omgekomen tijdens een verschrikkelijk ongeluk. Voeg daar enkele fantastische elementen aan toe, zoals een vreemde tante met telekinetische krachten, een lezende geit en de duivel. Entertainment gegarandeerd!

Átjáróház - Lezende geit

Geen waterdicht plot

Het plot van Halfway Home is niet helemaal waterdicht, maar dat mag de pret van deze leuke film niet drukken. De personages zijn geloofwaardig en de problemen waar ze mee worstelen ook. Ze zijn stuk voor stuk interessant. Niet alleen de hoofdrolspelers, maar ook zeker de bijrollen. En de cinematografie is gewoon goed; niets speciaals.

Vivien Rujder als Ági en Péter Bárnai als Krisztián in Átjáróház

Halfway Home recensie – Een feel good film om mee te pikken

Belletjes zullen de hoofdrolspelers niet laten rinkelen, al heeft Péter Bárnai al behoorlijk wat rollen op zijn naam staan. De onbekende Vivien Rujder (Korhatáros szerelem) die Ági speelt wordt veelal bij de aftiteling als laatste vernoemd. Al lijkt de trailer voor Tall Tales (Apró mesék) uit 2019, waar ze een rol in heeft, veelbelovend. Wellicht dat we nog meer van haar te zien krijgen.

Kortom, ga je naar Imagine Fantastic Film Festival 2023, zet Átjáróház (Halfway Home) dan zeker op je lijstje. De film is leuk om mee te pikken en je houdt er nog een goed gevoel aan over ook. Kijken maar!

Titel: Átjáróház (Halfway Home)
Regisseur: Isti Madarász
Acteurs: Erzsébet Kútvölgyi, János Kulka, Miklós Galla, Péter Bárnai
Uitgever: FocusFox Studio
Genre: Fantasy

Halfway Home is te zien op Imagine Film Festival 2023 op deze tijden:

  • 27 oktober om 16:30 in LAB111 zaal 1
  • 27 oktober om 20:00 in De Omval
  • 2 november om 19:10 in LAB111 zaal 2

Tickets en tijden vind je op de Halfway Home-pagina.

Bekijk hier de Halfway Home trailer:

Imagine Film Festival 2023

Imagine Fantastic Film Festival banner kleinImagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland. Kijk tijdens Imagine Fantastic Film Festival 2023 van 25 oktober t/m 4 november naar het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding. Ieder jaar daagt het festival het publiek uit om via de verbeelding na te denken over de toekomst van mens en maatschappij. Hierbij wordt de kracht van de fantastische film gebruikt: deze stelt je namelijk in staat om toekomstige werelden te ontdekken, een andere kijk op de werkelijkheid te ontwikkelen, het onbekende te onderzoeken en daarmee je blik te verruimen. Voor onze recensies van de films kijk je bij onze Imagine Film Festival 2023 special!

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2023-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © FocusFox Studio

Átjáróház - Halfway Home - Imagine 2023

Vivien Rujder als Ági en Péter Bárnai als Krisztián in Halfway Home

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.