Heks van Vuur en Oorlog recensie - Modern Myths
Doctor Strange 2 banner

Heks van Vuur en Oorlog recensie – Wervelwind van spanning

In Solvenia zijn alle vormen van magie verboden. Dat terwijl een aanzienlijk deel van de bevolking uit heksen bestaat. De zestienjarige Lara probeert met al haar macht te onderdrukken wie ze is. Maar dan wordt ze positief getest op magische krachten en krijgt ze een erg zichtbaar heksenteken getatoeëerd. Lees onze Heks van Vuur en Oorlog recensie!

Lara komt terecht in een wereld van discriminatie en onderdrukking. Samen met de andere heksen op haar school vormt ze een verzet. Een verzet tegen een wereld die slechter en slechter blijkt voor heksen. Maar is dit wel zo onterecht als ze denkt? En wat heeft dit te maken met het geheim van haar familie?

Heks van Vuur en Oorlog is het eerste boek van de jonge schrijfster Sanne Christina Duivenvoorden. Zij schrijft onder het pseudoniem S. Christina. Dit is best wel een stoere dame, want het is ook nog eens het eerste boek wat uitgegeven wordt via de door haar zelf opgezette uitgeverij Rebel Books.

Een klapper van een debuut

En wat een entree heeft ze gemaakt! Heks van Vuur en Oorlog is meeslepend vanaf de eerste letter. Je valt in het verhaal op het moment dat het leven van Lara drastisch verandert. Ze wordt namelijk getest op magische krachten. Al meteen merk je als lezer dat dit iets heel, heel slechts is. Zodra de test positief is, wordt ze gemarkeerd en moet ze haar teken altijd zichtbaar dragen om de “reine mensen” te beschermen.

Heks van Vuur en Oorlog recensie – Beklemmende spanning

In het boek wordt de onderdrukking – en daarmee ook het beklemmende gevoel dat je als lezer krijgt – groter en groter. De parallel met de Jodenvervolging van onze vorige eeuw is snel getrokken. Je weet gewoon dat dit niet goed kan aflopen. Het is een verhaal dat spannend blijft tot het einde en ver daarna.

Een verhaal van zelfontdekking

Lara vecht met alles wat ze heeft tegen haar eigen krachten. En daarmee ook tegen wie ze is. Tijdens het verhaal laat ze steeds meer haar ware ik toe en leert ze zichzelf en alles wat daar bij hoort, beter kennen. Het mooie aan het boek is dat ook de negatieve ontdekkingen gedaan mogen worden. En dat het écht oké is om jezelf te zijn, compleet met donkere en lichte kanten. Het is een verhaal van zelfontplooiing in een tijd van onderdrukking. Een echte young adult in een magisch jasje.

Heks van Vuur en Oorlog recensie – Een wervelwind van een boek

Heks van Vuur en Oorlog leest als een trein en sleurt je mee in een wervelwind die maar niet lijkt te stoppen. Het is een beklemmend, spannend boek met een herkenbaar en tijdloos thema. En een vleugje romantiek. Eigenlijk heb ik er niets negatiefs over te zeggen. Behalve dat de cliffhanger aan het einde niet eerlijk is. Ik wil meer!

Titel: Heks van Vuur en Oorlog
Auteur: S. Christina
Uitgever: Rebel Books
ISBN: 978-90-830-8500-5

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2022 Modern Myths

Heks van Vuur en Oorlog recensie - Modern Myths

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise