Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Netflix: Kingdom openingsbeeld
Modern Myths Shop Mysterium

Netflix: Kingdom – Een dodelijk spel om tronen met levende doden

Nu de cliffhanger van het nieuwe seizoen van The Walking Dead wordt uitgesteld, de bioscopen dicht zijn en de economie zo ongeveer stilstaat, hebben we alle tijd voor bingewatchen. De verschillende streamingaanbieders hebben een behoorlijk aanbod, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Gelukkig kunnen we je keuze wat vergemakkelijken: Kijk Kingdom op Netflix! Er zijn twee seizoenen beschikbaar en met zes afleveringen per seizoen is deze geweldige serie goed te doen in een weekendje. Of in een dag als je er eenmaal inzit. Bij Netflix: Kingdom is dat zeker niet uitgesloten.

Kingdom speelt zich af in Korea tijdens de Joseondynastie, net na een Japanse poging tot invasie. Het land verkeerd in economische moeilijkheden en honger trekt als een plaag over het land. Dit leidt tot onrust en al snel verschijnen er affiches in de dorpen. Deze verkondigen dat de koning dood is en de troon toebehoort aan de kroonprins Lee Chang (Ji-Hoon Ju (Along With The Gods)). De regering zegt echter dat de koning niet dood is, enkel ziek. De Haewon Cho clan heeft het voor het zeggen in het paleis, met Cho Hak-Ju (Seung-ryong Ryu (Yeom-lyeok)) als de man die aan de touwtjes trekt. Hij is eerste adviseur van de koning. Zijn dochter is koningin en zijn zoon is de aanvoerder van de strijdkrachten. Deze familie wil de macht koste wat kost in handen houden en doen hier alles aan. Maar dan blijkt al snel dat de aandoening van de koning hem heeft veranderd in iets monsterlijks.

Netflix: Kingdom - Ji-Hoon Ju

De Koreaanse walking dead

Verder naar het zuiden staat een hospitaal waar we kennismaken met Seo Bi (Doona Bae (Sense8, Cloud Atlas), een verpleegster en Young Shin (Kim Sungkyu (Tunnel)), een patiënt. De patiënten sterven er plotseling, maar al snel staan ze weer op als ondoden met een niet te stillen honger naar mensenvlees. De kroonprins vertrekt met zijn lijfwacht om de mensen te helpen. Eenmaal aangekomen bij de plek des onheils werkt hij noodgedwongen samen met Seo Bi en Young Shin om het land te redden van de epidemie. Tegelijkertijd moeten ze de Haewon Cho clans coup zien te verhinderen.

Netflix: Kingdom - Doona Bae

Serie die meer eer verdient

Kingdom is een serie die waarschijnlijk veel succesvoller was geweest als het een Engelstalige productie was geweest. Dit is erg jammer, want de kwaliteit is zeer hoog. Met maar zes afleveringen per seizoen zit het tempo er lekker in. Maar er wordt ook voldoende tijd genomen om pakkende verhaallijnen op te bouwen. De acteerprestaties zijn erg goed, met vooral Seung-ryong Ryu en Doona Bae als uitblinkers. De kostuums en sets zijn adembenemend en zorgen voor een realistische kijkervaring. Tenminste, zo realistisch als mogelijk in een serie over vleesetende, rennende lijken.

Hye-Jun Kim

Kingdom: Netflix – Zombies weer eng

Deze levende lijken maken zombies weer eng. Na het gemak waarmee we de strompelende lijken in grote getalen ‘omgelegd’ zien worden in series als The Walking Dead is het een verademing te noemen om weer eens dreiging te voelen van deze monsters. In tegenstelling tot de door rigor mortis verstijfde zombies van George A. Romero uit zijn Of the Dead-films, zien we hier rennende, bloeddorstige wezens die de besmetting in een mum van tijd overbrengen. Kingdom brengt daarbij zijn eigen mythologie in. Op het moment dat het warme zonnetje namelijk doorbreekt, zoeken de doden razendsnel een koel plekje in de schaduw. Daar vallen ze in een coma tot de nacht weer aanbreekt. Er wordt ook nooit gesproken over zombies, maar over zieken en geïnfecteerden. Dat is wellicht een belangrijk puntje voor de zombiepuristen onder ons.

Kim Sungkyu

Netflix: Kingdom – heerlijk in de huidige pandemie

Kingdom ziet er ontzettend episch uit. De gevechten worden goed in beeld gebracht met een sterke montage en flitsend zwaardwerk. Wel heeft het tweede seizoen een aantal nachtscènes die wat moeilijk te volgen zijn. Dit zou nog kunnen komen doordat Netflix de streamingkwaliteit verlaagd heeft vanwege onze eigen, huidige pandemie. Kingdom kan je in ieder geval de hamsteraars en quarantaine even doen vergeten. Het einde van het tweede seizoen lijkt daarbij even definitief te zijn. Maar al snel hunker je naar het derde!

Kingdom streamt nu op Netflix.

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2020 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Netflix: Kingdom - Zombies

Doona Bae

André van 't Hof

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise