Shadajaël 3 recensie – Modern Myths

Shadajaël 3 recensie – Het duistere avontuur gaat onverminderd door

Shadajaël omnibus 3 van auteur Theo Barkel bestaat uit de verhalen Zusters van de Duisternis, De Godenwolf en Zwerver van de Hel. Silvia was erg te spreken over het vorige deel en keek er dan ook naar uit om opnieuw met Shadajaël op pad te gaan. Lees in haar Shadajaël 3 recensie waar deze duistere bundel griezelverhalen haar deze keer bracht.

In deze derde omnibus volgen we hoe Shadajaël – die nog altijd in het lichaam van de menselijke Shae zit – wederom op het pad van zijn rivaal Montez komt. Ditmaal belandt hij in een klooster waar de zusters niet geheel koosjer zijn en een draak als huisdier hebben. Ze werken samen met Shadajaëls aartsvijand die er alles aan doet om zijn leven zuur te maken.

Ook deze keer reist de titelheld weer door tijd en ruimte en maakt de meest bloederige avonturen mee. En ook ditmaal komt hij er niet overal zonder kleerscheuren vanaf.

Nuchtere insteek

Het leuke van de Shadajaël-serie is dat schrijver Theo Barkel bekende locaties als toneel gebruikt. Verwacht in deze boeken geen fantasierijke onherbergzame, onbekende werelden waar je de naam niet van kunt uitspreken. Hierdoor krijgen de verhalen een soort nuchtere insteek.

Nuchter en rauw, want de avonturen van Shadajaël zijn op zijn minst bloederig te noemen. De schrijver schuwt controversiële zaken niet, dus tere zieltjes moeten twee keer nadenken voordat ze deze boeken ter hand nemen.

Shadajaël 3 recensie – Superheld met beperkingen

Ook deze derde bundel – die bestaat uit drie verhalen – zijn spannend tot het eind. De verhalen zijn gevarieerd, maar hangen overduidelijk samen. Theo Barkel heeft een prettige schrijfstijl, zonder literaire pretenties. Om eerlijk te zijn had er misschien nog een redactieronde overheen gemogen vanwege de spreektaal die hier en daar soms wat stoort, maar een kniesoor die daarom dit boek zou laten liggen…

De personages zijn geloofwaardig en nogmaals, de nuchtere insteek is verfrissend. Shadajaël leeft in een sterfelijk lichaam en al is hij zelf geen mens, hij ondervindt toch de ongemakken die menselijkheid met zich meebrengt. Een superheld met beperkingen zullen we maar zeggen, maar daardoor zeker niet minder interessant.

Een reis door tijd en ruimte

De variatie van de verhalen, alsmede de locaties waar deze zich afspelen, zorgt voor een tot nu toe gave serie. Een serie waarbij je niet alleen Shadajaël leert kennen, maar ook zijn aardsrivaal. Beide zijn onverslaanbaar, maar niet onaantastbaar.

De titelheld reist van tijdperk naar tijdperk, waar hij steeds op een andere, bijzondere plek terechtkomt. Daar wacht vervolgens weer een nieuw avontuur op hem. Soms wordt onze hoofdpersoon bijgestaan door een compagnon en soms staat hij alleen voor een onmogelijke taak. Maar een ding is zeker, er staat Shadajaël steeds weer een nieuwe uitdaging te wachten; een nieuw mysterie waar hij al dan niet vrijwillig induikt.

Shadajaël 3 recensie – Onze held moet nog even door

Ook Shadajaël omnibus 3 valt duidelijk in de categorie horror. Verwacht dus geen fantasy-elementen. Deze boekenserie is leuk, spannend, bloederig en behapbaar tegelijk. Ook dit deel heeft weer een mooi formaat van goede lengte die je aandacht vasthoudt.

En het is opnieuw duidelijk dat de schrijver nog niet klaar is met Shadajaël. Overduidelijk hierbij is dat de queeste van Shadajaël hem zwaar op de schouders weegt, wat hem erg menselijk maakt. Zijn laatste woorden in dit derde deel spreken boekdelen: “Waar ben ik nou weer? En wanneer?”

Shadajaël omnibus 3 is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Shadajaël omnibus 3
Auteur: Theo Barkel
Uitgever: Uitgeverij Macc
ISBN: 978-90-784-3783-3

Modern Myths Shop

Koop Shadajaël omnibus 3 op Bol.com of Amazon.nl:

Shadajaël 3 - Theo BarkelPaperback
Bol.com – Shadajaël omnibus 3 – € 16,95
Amazon.nl – Shadajaël omnibus 3 – € 16,95

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Shadajaël 3 recensie – Modern Myths

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.