Shadajael cover uitsnede

Shadajaël omnibus 2 – Duistere verhalen in een andere wereld

Shadajaël omnibus 2 is het tweede boek dat draait om de gevallen engel Shadajaël en bestaat uit een vijftal duistere verhalen die je meenemen naar een andere wereld. Shadajaël, die huist in het lichaam van Shea O’Croft, maakt een hachelijke reis met een spooktrein, neemt het op tegen een gewiekste heks, weet het mysterie van de bloedhonden op te lossen, komt oog in oog te staan met de edelman Thaly Montèz en weet weerstand te bieden tegen een verleidelijke priesteres van Báal. Alle verhalen staan op zichzelf maar maken op een pientere manier deel uit van een groter geheel.

Modern Myths Nieuws 2019 - Week 21 Shadajael 2

Heb je de eerste Shadajaël-omnibus niet gelezen? Dat is niet onoverkomelijk, want deze bundel staat redelijk op zichzelf en heeft een duidelijke, korte inleiding over wat eraan voorafging. Als je die op je in hebt laten werken, gaat het geheel in een sneltreinvaart. De korte verhalen zitten vol spanning, duistere personages en maken nieuwsgierig. Sommige verhalen zijn rechttoe rechtaan, andere zitten wat meer geslepen in elkaar. Al met al is er een goede balans. Shadajaël (een gevallen engel) maakt duidelijk een persoonlijk proces door en is een aimabel persoon. Waar hij uitkomt is nog maar de vraag, want de bundel eindigt open, wat overduidelijk duidt op een volgend deel.

Diversiteit in verhalen en personages

Hier en daar doet het geheel denken aan Stephen King, maar dan zonder de ellelange uitweidingen zoals we van hem gewend zijn. De diversiteit in de verhalen en personages is goed, het wordt nergens saai en het geheel wordt door een aantal constanten bij elkaar gehouden. Het is tevens opmerkelijk te noemen dat deze bundel eigenlijk niet in een categorie thuishoort. Het is geen fantasy, maar om hem horror te noemen gaat ook weer erg ver. Er zitten historische elementen in, maar doet tegelijkertijd erg modern aan. Als we het over het beeldend element hebben, komen we toch nog even terug op Stephen King, die bloederige scènes als geen ander weet te omschrijven. Theo Barkel slaagt hier ook prima in, dus bij dezen een waarschuwing voor de lezers onder ons met een zwakke maag.

Shadajaël omnibus 2: smaakt naar meer

Een klein puntje van kritiek bij de Shadajaël omnibus 2 is misschien de schrijfstijl. De zinnen lopen niet altijd even lekker. Maar dat is wellicht een kwestie van smaak of gewenning. Hier en daar staan een aantal foutjes in de opmaak, maar niets wat niet verholpen kan worden in een volgende druk. Al met al is deze tweede Shadajaël-omnibus een aanrader. Laat het vervolg maar komen!

Titel: Shadajaël omnibus 2
Auteur: Theo Barkel
Uitgever: Uitgeverij Macc
ISBN: 978 90 784 3764 2

Modern Myths service: koop Shadajaël omnibus 1 en 2 op Bol.com

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.