Shadajaël 4 Het pact van Rijen recensie – Modern Myths

Shadajaël 4: Het pact van Rijen recensie – Hekserij in de zeventiende eeuw

In het vierde deel van de duistere avonturen van Shadajaël komt deze wraakengel terug op aarde. Niet in zijn eigen tijd, maar in de 17e eeuw en wel in het Noord-Brabantse dorp Rijen. Daar gaat hij de strijd aan met een heks die slachtoffers zoekt en zich niet zomaar gewonnen geeft. Wie vijanden en wie bondgenoten zijn blijft in het ongewisse. Shadajaël moet alle zeilen bijzetten om uit deze hachelijke situatie te ontsnappen en een einde te maken aan de praktijken van de heks. Lees onze Shadajaël 4: Het pact van Rijen recensie!

Lees ook Silvia’s recensies van Shadajaël 2 en Shadajaël 3.

Het vierde boek over Shadajaël van auteur Theo Barkel leest, net als zijn voorgangers, weer plezierig weg. Inmiddels ben je als lezer behoorlijk gehecht geraakt aan deze gevallen engel die van het ene in het andere avontuur valt. Kennelijk heeft hij nog niet genoeg boete gedaan.

De schrijver weet daarbij steeds weer een avontuur van Shadajaël oprecht eng te maken. Het pact van Rijen speelt zich af in het Nederlandse Rijen, waar de engel door de tijd reist en een heks maar niet de baas blijkt te worden.

Het gaat Shadajaël niet altijd gemakkelijk af

Ook in dit verhaal blijkt maar weer dat Shadajaël ook zijn zwakheden heeft en niet zomaar als een of andere superheld door de moeilijkheden heen wandelt alsof het niets is. Hier en daar krijgt hij hulp uit onverwachte hoek, maar kom je er ook achter dat een medestander niet altijd een vriend blijkt te zijn.

Shadajaël 4: Het pact van Rijen recensie – Een extra dimensie

Barkel weet het fenomeen “tijd” wederom slim te gebruiken, waardoor het verhaal een extra dimensie krijgt. Sommige hoofdstukken zijn vanuit het oogpunt van de engel geschreven, andere hoofdstukken vanuit derden.

Begin bij het begin

Als Het pact van Rijen voor jou de eerste kennismaking met Shadajaël is, raad ik je toch aan om bij de eerste Shadajaël omnibus te beginnen. Inspringen bij dit vierde deel is mogelijk, maar het is duidelijk dat je dan als lezer het een en ander mist.

Shadajaël 4: Het pact van Rijen recensie – Spannend verhaal met een stukje geschiedenis

Theo Barkel voegt een nawoord aan dit boek toe, waarin hij uitlegt dat het voor hemzelf erg bijzonder was om een verhaal te schrijven dat in zijn eigen woonplaats afspeelt. En ook nog eens gebaseerd is op waarheden.

Ook wordt er een “nieuw” personage geïntroduceerd. Dat de reeks over Shadajaël nog niet uit is, mag duidelijk zijn. Op naar een nieuw avontuur. En dat is geen straf!

Shadajaël 4: Het pact van Rijen is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Shadajaël 4: Het pact van Rijen
Auteur: Theo Barkel
Uitgever: Uitgeverij Macc
ISBN:  978-94-933-0800-8

Modern Myths Shop

Koop Shadajaël 4: Het pact van Rijen op Bol.com of Amazon.nl:

Shadajaël 4: Het pact van Rijen – Theo BarkelPaperback
Bol.com – Shadajaël 4: Het pact van Rijen – € 16,95
Amazon.nl – Shadajaël 4: Het pact van Rijen – € 16,95

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2023-2024 Modern Myths

Shadajaël 4 Het pact van Rijen recensie – Modern Myths

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.