Terra Ultima recensie – Modern Myths

Terra Ultima recensie – De ontdekking van een onbekend continent

De aardbol leek in alle windrichtingen doorkruist en minutieus in kaart gebracht. Maar er bleek iets over het hoofd te zijn gezien, iets aan de atlassen te zijn ontsnapt. Een heel continent nog wel: “Terra Ultima”. Helmie ging op ontdekkingsreis in dit fantasierijke geïllustreerde boek van kunstenaar Raoul Deleo. Lees in haar Terra Ultima recensie hoe de tekeningen en verslagen, samengesteld door Noah J. Stern, tot de verbeelding spreken en een fantastische aanwinst zijn voor je boekenkast!

Ben jij benieuwd naar het “flamingohert”, de “koraalpanter” of de “Poseidon’s gorillus”? Ze leven allemaal op het grote uitgestrekte continent “Terra Ultima”. Het is een nieuwe wereld, waar het planten- en dierenrijk ongehinderd kon evolueren. Je vindt er een bijzondere collectie dieren die door ontdekkingsreiziger Raoul Deleo zijn ontdekt bij zijn expedities.

Helaas is Raoul een chaoot. Daarom schakelde hij zijn collega Noah J. Stern in om zijn werk te organiseren en te verwerken tot een boek.

Dit boek – Terra Ultima: De ontdekking van een onbekend continent – begint met een inleiding waarin Stern zich afvraagt of hij dit boek wel had moeten maken. Hij is namelijk bang dat door zijn boek Terra Ultima verstoord zal raken door mensen die het continent willen bezoeken.

Inleiding Terra Ultima

Fantasie in een herkenbaar jasje

Terra Ultima is een prachtig vormgegeven en samengesteld boek met zeer gedetailleerde fantasiedieren in zwart-wit en kleur, uitgevoerd in potlood. Het werelddeel wordt in drie expedities ontdekt door Raoul Deleo en zou zich bevinden ergens tussen Alaska en Azië.

Het boek wordt aangevuld met krantenartikelen, notities en zeekaarten die de tekst ondersteunen. Op humoristische wijze worden stukjes uit de dagboeken van Deleo afgewisseld met opmerkingen en interpretaties van Stern. Hierdoor is het, behalve een kijkboek, ook erg leuk om te lezen.

Terra Ultima - Olifeniks

Terra Ultima recensie – Prachtige gedetailleerde kunstwerken

De dieren zijn prachtig vormgegeven en zijn kleine kunstwerkjes op zich. In de voetnoot wordt daarbij een beschrijving van de dieren gegeven. Inclusief een pictogram om de grootte ten opzichte van de mens te beschrijven. De tekst is met humor geschreven, waarbij sommige tekstjes overkomen alsof het gedrag van het dier al jaren is bestudeerd. Technisch gezien kan dat natuurlijk niet, omdat er maar drie expedities van maximaal 102 dagen zijn geweest. Maar het zijn leuke aanvullingen op het boek.

Terra Ultima - Toekantweelingkrab

Een fantastische aanwinst voor de boekenkast

Alleen al als verzamelbundel van de prachtige potloodtekeningen van Deleo is dit boek een must-have. Je kan blijven kijken naar de kleine details en de liefdevolle aandacht dat ieder dier heeft gekregen. Ieder potloodstreepje en elke kleursamenstelling maakt alsof de dieren tot leven komen op het papier en je aankijken en bestuderen. Wil je er alvast een voorproefje van nemen, bezoek dan het digitale museum van de illustrator/kunstenaar.

Raoul Deleo - Honingbekstiefelaar

Terra Ultima recensie – Nog meer vreemde wezens?

In het slot van Terra Ultima wordt er gehint dat Deleo vooralsnog enkel dieren openbaart die iets vertrouwds hebben en fraai, aangenaam en geruststellend zijn. Ik ben daarom ook erg benieuwd of er nog een tweede boek zal volgen, met daarin nog meer en vreemdere wezens van Terra Ultima.

Terra Ultima: De ontdekking van een onbekend continent is nu verkrijgbaar in de boekwinkels. Bekijk hier de boektrailer:

Titel: Terra Ultima: De ontdekking van een onbekend continent
Auteur: Raoul Deleo (samengesteld door Noah J. Stern)
Uitgever: Lannoo
ISBN: 978-94-014-6594-6

Modern Myths Shop

Koop Terra Ultima op Bol.com of Amazon.nl:

Terra Ultima - Raoul DeleoHardcover
Bol.com – Terra Ultima – € 25,99
Amazon.nl – Terra Ultima – € 25,99

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths

Raoul Deleo - Koraalpanter

Raoul Deleo - De eerste expeditie

Helmie van Lith

Helmie is al vanaf jongs af aan een boekenwurm. Met name fantasy, historische romans en detectives spreken tot haar verbeelding. Toveren met Harry Potter, op onderzoek met Sherlock Holmes, Down the rabbit hole met Alice; een goed boek voert haar mee naar een andere wereld. Haar vrouw klaagt dan ook dat als ze leest ze niet meer bereikbaar is. Ook voor een goede film of serie is ze te porren. Het liefste iets met sciencefiction of kostuumdrama's.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.