Terrifier 2 recensie - Modern Myths

Terrifier 2 recensie – Het is gruwelijk, maar is het ook eng?

Je hoeft geen horrorfanaat te zijn om met een grote boog om clowns heen te lopen. Vrijwel iedereen is bekend met Pennywise uit IT, de moordende clown uit het brein van Stephen King. Een andere, angstaanjagende clownverschijning is absoluut Art, de moordende clown uit Terrifier. Zijn populariteit wordt niet van de daken geschreeuwd, maar met een tweede deel krijgen we een nieuw, gruwelijk hoofdstuk voorgeschoteld. Lees onze Terrifier 2 recensie!

Terrifier 2 recensie - PosterIn Terrifier 2 komt Art the Clown (David Howard Thornton (Nightwing: Escalation, Terrifier)) op mysterieuze wijze weer tot leven. Al snel volgt de eerste moord. In de aanloop naar Halloween is Sienna (Lauren LaVera (Iron Fist)) bezig met haar kostuum, gebaseerd op de tekening van haar overleden vader.

Sienna’s broertje is ook geobsedeerd door een aantal tekeningen, maar dan degene die op Art gebaseerd zijn. Hij wil ook als de clown verkleed gaan, al wordt hem dat sterk afgeraden. Dat is namelijk nogal ongevoelig na alle moordgevallen uit de eerste film. Natuurlijk duikt Art zelf al snel op in Sienna’s leven en lijkt hij het gemunt te hebben op haar en de mensen in haar omgeving.

Lauren LaVera als Sienna in Terrifier 2

All Hallow’s Eve en Terrifier

Terrifier was niet de eerste film waarin Art verscheen. Deze krankzinnige, sadistische verschijning kon je eerder in twee korte films zien die later zijn samengevoegd als de film All Hallow’s Eve. De verschijning van Art is zeker iets waar je de kriebels van krijgt. Hij wordt constant bijgestaan door een maniakale grijns en het feit dat hij vooral rust op zijn mimiek, maken hem een gruwel.

De eerste Terrifier bewees dit en liet dan ook zien hoe Art te werk ging. Tussen al het moorden door, zat er ook zeker ergens een verhaal met een verrassende twist verborgen. Voor de horrorfan niet vreemd dat het al snel een cultfilm werd.

David Howard Thornton als Art the Clown

Naadloze aansluiting

De gebeurtenissen van het eerste deel spelen in dit vervolg nog altijd een belangrijke rol. Het interview met een van Arts slachtoffers wordt ook in dit deel uitgezonden en de personages zijn allemaal bekend met de gruwelijkheden die hij heeft uitgehaald. Dat is zeker een pluspunt voor de trouwe fan.

Casey Hartnett als Allie

Terrifier 2 recensie – Gruwelijk, gruwelijker, gruwelijkst…

Als trouwe horrorfan vind ik dat ik behoorlijk wat gewend ben. Ik hoef niet weg te kijken bij een Saw-film en slaap prima na een marathon vol spookhuizen, slashers of andere monsters. Wat Terrifier 2 belooft, maken ze zeker waar en op een aantal momenten keek ik toch even weg.

De martelingen die Art zijn slachtoffers aandoet gaan ver. Terwijl iemand bijvoorbeeld met een opengereten rug probeert weg te kruipen, haalt Art op zijn dooie gemak een fles bleek en zout om in de wonden te wrijven. Hij snijdt huid weg bij levende personen en heeft ook een fascinatie voor oogballen. Dus ja, gruwelijk is Terrifier 2 absoluut.

David Howard Thornton als Art the Clown in Terrifier 2

… maar een matig verhaal

Alle tijd en energie die gestoken is in het zo afgrijselijk mogelijk iemand doden, had ook verdeeld mogen worden over het verhaal. Het acteerwerk van de meeste acteurs is onder de maat en niet alle gebeurtenissen zijn voor mij even duidelijk. Er wordt veel overgelaten aan jou als kijker. Dat is normaal niet erg, maar wel in een film die verder niet pretendeert goed te zijn.

Zo voegen lange droomscènes weinig toe en als er ook nog een aantal bovennatuurlijke zaken gebeuren, heb je het gevoel dat je naar het zesde deel van een 80’s slasher zit te kijken (en dat is geen compliment). Nergens zit je op het puntje van je stoel om te weten hoe het verdergaat of slaat je hart een slag over, omdat Art elk moment voor je deur kan staan. Er is dus niet echt spanning. Is deze horrorfilm dan wel eng te noemen?

Terrifier 2 - Modern Myths

Terrifier 2 recensie – Art is nog niet klaar

Vergeet niet de extra scène tijdens de aftiteling te kijken. Is er ruimte voor een vervolg? Of ik dan snel weer in de wereld van deze martelhorror stap, is de vraag. Films als Saw en zelfs I Spit on your Grave hebben tenminste nog iets om je geboeid te houden.

Is het enige doel van een film echter om gruwelijk te zijn en niet om je een verhaal te vertellen, dan past het niet in mijn straatje. Maar geniet je juist wel van originele martelmoorden, dan geeft Terrifier 2 je precies wat je verlangt!

Terrifier 2 draait vanaf 19 januari in de bioscoop. Bekijk hier de trailer:

Titel: Terrifier 2
Regisseur: Damien Leone
Acteurs: Lauren LaVera, David Howard Thornton, Elliott Fullam
Uitgever: Gusto Entertainment
Genre: Horror / Martelhorror

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2023-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Gusto Entertainment

Lauren LaVera als Sienna en Elliott Fullam als Jonathan

Art the Clown is weer op rooftocht

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise
Official Superhero Merchandise