The Dark and the Wicked recensie - Modern Myths
Bol AlgemeenBol Algemeen

The Dark and the Wicked recensie – Horror door de kracht van het weglaten

The Dark and the Wicked is geregisseerd door Bryan Bertino (The Strangers). In deze horrorfilm keren een broer en zus terug naar hun ouderlijk huis om aan hun vaders sterfbed te waken. Hun moeder is allerminst blij met de komst van haar kroost en daar heeft ze een goede reden voor. Wat eerst lijkt op een problematische familieband mondt uit in een probleem van een heel ander kaliber. Lees in onze The Dark and the Wicked recensie hoe broer en zus zich weldra in een nachtmerrie van duivelse proporties bevinden.

The Dark and the Wicked recensie - posterMet bovenstaand intro denk je misschien dat je een flitsende horrorfilm tegemoet gaat. Maar niets is minder waar: vanaf het eerste moment is The Dark and the Wicked beklemmend en donker (letterlijk). De sfeer zit er meteen goed in. Het rauwe van het desolate platteland waar het verhaal zich afspeelt, de stilte en deze vreemde familie waar het allemaal om draait, grijpen je aan.

Ook de muziek (door Tom Schraeder) mag er zijn. De vreemde pianoklanken die het geheel nog onheilspellender maken, zijn griezelig, zelfs spookachtig te noemen.

Goede acteerprestaties zonder opsmuk

De hoofdrollen van broer Michael en zus Louise zijn weggelegd voor Michael Abbott Jr. (The Blacklist, Daredevil, Red Dead Redemption) en Marin Ireland (The Good Doctor, The Umbrella Academy, The Irishman). Het zijn geen grote Hollywood namen, maar hun acteerprestaties zijn er zeker niet minder om. The Dark and the Wicked zit niet vol met opsmuk zoals special effects en irritante jumpscares; gelukkig maar. Als je daar overigens wel warm voor loopt, is dit geen film voor jou. Er is geen overbodige luxe, er zijn geen te knap opgemaakte acteurs en er is geen CGI.

Duivels dilemma aan een sterfbed

Datgene wat we niet zien

The Dark and the Wicked heeft een duistere, beklemmende sfeer waarin we het bovenaardse fenomeen, waar het eigenlijk om draait, niet eens te zien krijgen. Dat is dan ook de kracht van deze horrorfilm. Het verhaal is dun, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de cinematografie, de stiltes en juist datgene wat we als kijker niet te zien krijgen. Het bewijst maar weer eens dat een spannende film niet alleen maar draait om special effects en ingewikkelde plotwendingen.

The Dark and the Wicked - een eenzaam landschap

The Dark and the Wicked recensie – Hopen op een happy end

De ontknoping van The Dark and the Wicked is eigenlijk niet zo’n verrassing. Door alle bovengenoemde elementen weet je al dat je niet naar een film met een happy end zit te kijken. Toch blijf je altijd de hoop houden dat de onschuldigen er enigszins ongeschonden vanaf komen. Maar dan zou deze film ongeloofwaardig zijn. Juist datgene wat verborgen blijft in The Dark and the Wicked is genoeg om je kippenvel te bezorgen.

The Dark and the Wicked draait nu in de bioscoop. Bekijk hier de trailer:

Titel: The Dark and the Wicked
Regisseur: Bryan Bertino
Acteurs: Marin Ireland, Michael Abbott Jr., Xander Berkely
Distributeur: Gusto Entertainment
Genre: Horror

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Gusto Entertainment

The Dark and the Wicked recensie

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.