Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD Hela

Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD: Kleurrijke kosmische actiekomedie

Terwijl Marvel’s Black Panther furore maakt in de bioscopen en de countdown naar Avengers: Infinity War begonnen is, dondert Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD je huiskamer binnen. De nieuwe richting die de dondergod in dit derde deel van zijn solo avonturen gekozen heeft, wordt in de extra’s verder uitgelegd. Het totaalpakket is een woest, kleurig komediespektakel, dat opvalt in je Marvel superheldenfilms verzameling.

Na Thor uit 2011 en Thor: The Dark World uit 2013 wilde Marvel wat anders voor hun dondergod. De studio heeft laten zien dat ze risico’s durven te nemen en voor Thor: Ragnarok werd de Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi aangetrokken. Naast regisseren, acteren en schrijven is Waititi ook een stand-up komiek. Hij staat bekend om Boy, Hunt for the Wilderpeople en What We Do in the Shadows. Marvel weet steeds verrassend uit de hoek te komen met de keuze voor regisseurs, zoals bijvoorbeeld ook James Gunn voor Guardians of the Galaxy. Verrassend was Thor: Ragnarok zeker, zoals je kunt lezen in onze recensie van de bioscoopversie. Hoe bevalt Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD?

Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD Thor

Hela komt naar Asgard

Voor wie hem nog niet gezien heeft: in Thor: Ragnarok is de dondergod Thor (Chris HemsworthThe Cabin in the Woods) tijdens een solomissie gevangen genomen door de demon Surtur. Hij weet te ontsnappen, maar dan doemt er in het mythische Asgard een nieuw probleem op: Hela, de godin van de onderwereld, gespeeld door Cate Blanchett (Elizabeth). Thor verliest zijn magische hamer Mjolnir en belandt universa verderop op de planeet Sakaar. Daar wordt hij gedwongen te vechten in de arena tegen de regerende kampioen: de Hulk. Terwijl Ragnarok – het einde van de goden van Asgard wordt ingeluid – moet Thor zien te overleven en terug te keren naar zijn thuis om het einde der tijden te voorkomen.

Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD:
Een wereldser Thor

Zoals je ziet, gebeurt er een heleboel in Thor: Ragnarok. De film is dan ook een achtbaan van spektakel en humor, wat – zoals gezegd – een bewuste ommekeer is in de manier waarop Marvel Thor neerzet. Zoals je in de interviews in de extra’s op de Blu-Ray/DVD met regisseur Waititi, de acteurs en Kevin Feige (een van de belangrijkste producenten van Marvel) kunt zien, is het idee hierachter dat Thor door zijn omgang met de Avengers – en vooral met Tony Stark (Iron Man) – wereldser geworden is. Het Shakespeariaanse karakter van Thor uit de eerste twee films is op de achtergrond geraakt. We zien hier een luchtigere, jeugdigere dondergod. Iemand die losser in het leven staat, maar ook gewiekster is en eindelijk de trucs van zijn halfbroer Loki (Tom HiddlestonCrimson Peak), de god van chaos en leugens, doorheeft.

Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD Loki

Thor versus Hercules

Waarschijnlijk is dit het wat mij als jarenlange Marvel-stripliefhebber in Thor: Ragnarok dwars zat. In de strips is Thor nog steeds voornamelijk een god. Krachtig, verheven en mythischer dan Iron Man en Captain America. Daar is het juist Hercules, de halfgod uit de Griekse mythologie, die zich meer gedraagt als de Thor in deze film. Als kenner is het wel frappant dat juist deze vergelijking nu op zijn plaats is, terwijl Thor en Hercules in de comics niet echt elkaars grootste vriend zijn. Maar dit terzijde.

Juist door Thor meer komedie te geven, beginnen de Marvel films op het gebied van humor allemaal op elkaar te lijken. Toegegeven, Thor: Ragnarok schiet wel iets verder door en is bij vlagen bijna slapstick en springt er daardoor toch weer tussenuit.

Het is vooral de verdienste van regisseur Waititi dat de film spettert. Als je kijkt naar de making-of scenes op de dvd, zie je hem op elk moment van de dag gek doen. Dan weer loopt hij in een bizar kostuum dat door een van de figuranten wordt gedragen, dan weer probeert hij als Korg – een van de gladiatoren op Sakaar die hij zelf speelt – de meest gekke zinnen uit. Als je daarna Thor: Ragnarok opnieuw bekijkt, zie je waar alle humor vandaan komt.

Hulk

Prima extra’s

In de weggelaten scènes van de extra’s op de schijf zie je dat er nog veel meer grappen gemaakt werden. Leuk om te zien, maar zeker terecht uit de film geknipt. De extra’s zijn verder dik in orde: je krijgt een intro van Taika Waititi, verschillende making-of’s met veel interviews, een gag reel en een korte film over wat er met Darryl is gebeurd, sinds Thor niet langer zijn huisgenoot is. Dit is een grappig vervolg op een YouTube-filmpje dat de ronde deed ten tijde van Captain America: Civil War over waar Thor in die strijd was. Stripliefhebbers kunnen in de documentaire Journey into Mystery over de geschiedenis van Thor in het Marvel stripuniversum nog genieten van de legendarische Thor-schrijver/tekenaar Walt Simonson. Deze documentaire had wat mij betreft nog uitgebreider mogen zijn.

Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD:
De natte droom van elke stripliefhebber

Thor: Ragnarok Blu-Ray / DVDDe extra’s van Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD maken je ook lekker voor Avengers: Infinity War. Daarbij is het goed om eens stil te staan bij wat Marvel allemaal bereikt heeft. Want wat ik persoonlijk ook vind van de film, feit blijft dat het een spectaculaire productie is, met rollen van Cate Blanchett, Jeff Goldblum (The Grandmaster) en Anthony Hopkins (Odin). Ze doen allemaal enthousiast mee in een film waarin Thor te maken krijgt met de reuzenwolf Fenris, op Sakaar belandt, in de demonenwereld van Surtur knokt en in een gladiatorengevecht met de Hulk zijn krachten meet. Om daarna met zijn allen Ragnarok proberen te voorkomen. Klinkt als de natte droom van elke stripliefhebber? Nou dan!

Luid zelf het einde der tijden in en doe mee met onze Thor: Ragnarok winactie. Je maakt kans op Thor: Ragnarok op Blu-Ray of DVD, oordopjes en een USB-memorystick van Hulk’s hamer!

Titel: Thor: Ragnarok
Regisseur: Taika Waititi
Acteurs: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Mark Ruffalo
Uitgever: Disney
Medium: Blu-Ray / DVD

Modern Myths Shop

Koop Thor: Ragnarok op Blu-Ray en DVD op Bol.com:

Thor: Ragnarok blu-ray
Thor: Ragnarok dvd

Meer Modern Myths-recensies vind je hier.

© 2015-2024 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

FenrisValkyrie

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise