Vrees en Wraak recensie - Modern Myths
Modern Myths Shop bordspellen variant 2

The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak recensie – de magie is terug!

We hebben een tijdje moeten wachten op het vervolg van The Orïsha Legacy 1: Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi. De recensies – inclusief die van Modern Myths – over het eerste deel waren lovend, dus de vraag is of het tweede deel aan de verwachtingen kan voldoen. Spoiler: de enige conclusie die we kunnen trekken, is dat het vervolg alle verwachtingen overtreft. Nu kunnen we niets anders doen dan wachten op het slot van deze fantastische trilogie. Lees onze The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak recensie.

Lees ook Anouks boekrecensie van The Orïsha Legacy 1: Bloed en Beenderen!

Aan het einde van The Orïsha Legacy 1: Bloed en Beenderen is het Zélie en Amari gelukt om magie terug te brengen naar de wereld van Orïsha. Het heeft ze wel enkele zware offers gekost en het resultaat is onbedoeld groter dan verwacht. Niet alleen de Maji (het onderdrukte magische volk in Orïsha) maar ook hun tegenstanders beschikken nu over magie. Deze zogeheten Titans zijn te herkennen aan een witte pluk haar, in tegenstelling tot de Maji, die beschikken over een volle witte haardos. Ook binnen het hof en het leger van het koninkrijk bevinden zich deze Titans. En waar je zou verwachten dat iedereen elkaar nu beter zou begrijpen en tolereren, gebeurt juist het tegenovergestelde.

Rebellen en innerlijke strijd

Het doel van het terugbrengen van de magie was ervoor te zorgen dat de Maji, die voor een groot deel samengekomen zijn en nu de rebellen groep Iyika vormen, onder de onderdrukking van het koninkrijk vandaan konden komen. Echter staan nu de Iyika en de Titans tegenover elkaar in een strijd om de macht in Orïsha. Een heftige strijd, vol verliezen en waarin ongekende machten ontketend worden.

Amari zet in deze strijd alles op alles om haar recht op de troon te behouden. Zeker nu blijkt dat haar broer Inan alles overleefd heeft en met de steun van hun Titan-moeder de troon strak in handen houdt. Amari heeft de hulp van Zélie de Iyika nodig, maar Zélie wilt niets liever dan wegvluchten uit Orïsha en elders een rustig bestaan opbouwen. De Iyika vertrouwen Amari in eerste instantie niet, omdat ze een Titan is en lid is van de koninklijke familie. Wanneer de strijd losbarst, moet Zélie kiezen voor haar eigen veiligheid of de veiligheid van het complete Maji-volk. Ze komt hierbij lijnrecht tegenover Amari te staan. Lukt het de dames om samen te werken en het land te ontdoen van het juk van het koninkrijk?

Vrees en Wraak recensie –
Het verhaal vanuit drie kanten belicht

Het verhaal wordt in The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak wederom verteld vanuit de drie hoofdrolspelers Zélie, Amari en Inan. Door deze stijl van schrijven wordt het verhaal van alle kanten belicht en krijg je steeds meer begrip voor bepaalde keuzes die gemaakt worden. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik soms absoluut niet achter de keuzes van met name Amari kan staan. Gedurende het verhaal blijft zij een beetje de stampvoetende prinses die koste wat kost haar troon wilt bemachtigen. Anderen zouden zeggen dat Amari juist doorontwikkeld is tot een sterke vrouw die duidelijk weet wat ze wilt. Het blijft een kwestie van je eigen perspectief natuurlijk.

Ik vind dat Inan een beetje overkomt als een klein onzeker jongetje dat alles goed wilt doen, maar erg onder de plak zit bij zijn moeder. Het meest sterke personage blijf ik Zélie vinden. Na alles wat ze heeft doorgemaakt, probeert ze alsnog haar volk te redden. Verscheurd door haar gevoelens voor twee mannen en het verdriet om al haar verliezen, kiest ze alsnog om de Iyika te helpen in hun strijd tegen de Titans en het koninkrijk. Zelfs wanneer de Iyika haar in de steek laten en vol achter Amari gaan staan, blijft ze alles op alles zetten om hen te redden.

De magie van rustig schrijven

Je merkt dat Tomi Adeyemi sterk gegroeid is in haar manier van schrijven. Waar ze in het eerste deel soms nogal snel door stukken heen vloog, neemt ze nu meer de tijd om bepaalde aspecten van het verhaal te omschrijven. De magie wordt mooi omschreven en ook wanneer de strijd losbarst, neemt ze de tijd om jou mee te nemen in die strijd. Wel wordt er in dit deel steeds meer in de taal van de Maji geschreven. Dit remt het lezen wel af, omdat er soms ook geen uitleg op volgt en je uit de context je eigen vertaling moet opmaken. Het is daarom wel van belang dat je het eerste boek gelezen hebt. Zonder de kennis uit The Orïsha Legacy 1: Bloed en Beenderen is het lezen van dit deel haast onmogelijk.

De kracht van een tussendeel

Mijn angst was dat dit tweede deel van de The Orïsha Legacy trilogie een echt tussenboek zou worden, opbouwend naar een knallend einde in deel drie. Gelukkig weet Tomi Adeyemi ook dit boek de kracht en spanning te geven die het verhaal nodig heeft. The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak is absoluut geen knullig tussenverhaaltje, het is een op zichzelf staand avontuur. En als ik heel eerlijk mag zijn, is dit deel zelfs beter dan het eerste deel. Iets wat vooral komt door de sterkere manier van schrijven. En met het totaal onverwachte open einde zorgt de schrijfster ervoor dat we nu met smart moeten wachten op het laatste deel.

Vrees en Wraak recensie –
Spanning, magie en het lange wachten

Zoals je hebt gelezen in deze The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak recensie heeft Tomi Adeyemi je weer een juweel in handen gegeven. Dit is een sterk en enorm spannend verhaal vol strijd en magie, wat ervoor zorgt dat je het boek in een ruk uit wil lezen. En wanneer de laatste pagina’s voorbij vliegen en het verhaal een totaal onverwachte wending krijgt wil je nog maar één ding. Zo snel mogelijk verder lezen in het derde deel! Helaas moeten we hier nog even op wachten.

Titel: The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak
Auteur: Tomi Adeyemi
Uitgever: Harper Collins
ISBN: 978 94 027 0505 8

Modern Myths Shop

Koop The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak via Bol.com of Amazon.nl:

Vrees en Wraak recensie - coverThe Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak – € 21,99 Bol.com
The Orïsha Legacy 2: Vrees en Wraak – € 21,99 Amazon.nl

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2021 Modern Myths

Anouk Volger

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise