Winterwereld recensie - Modern Myths
BoekenBoeken

Winterwereld recensie – IJskoude scifi-thriller van A.G. Riddle

Anouk groeide op met een vader die groot Star Trek fan was. Ze is dus wel bekend met de wereld van sciencefiction. Verre planeten, andere wezens in het universum en grootse ruimtereizen vol avonturen; dit alles is gesneden koek voor haar. Dus toen de kans zich voordeed om in het Nederlands met A.G. Riddle mee te gaan op ruimteavontuur, kon ze bijna niet wachten. Lees Anouks Winterwereld recensie. 

Lees ook Anouks De strijd om de zon en De Verdwenen Kolonie recensie.

Het eerste deel van De Lange Winter trilogie – Winterwereld – belooft een hoop spanning tijdens een misse om de aarde te redden van zijn ondergang. Dit klinkt als een verhaal vol klimaatproblemen, maar niets is minder waar. Jazeker, de aarde bevindt zich in een nieuwe ijstijd, maar dat staat helemaal los van de huidige stikstofdoelstellingen en olieproblematiek. Dus trek je ruimtepak aan en ga mee op avontuur!

Winterwereld is een uitgave van Iceberg Books, waarvan Joany Sterrenvlucht van auteur Brandon Sanderson recenseerde. Iceberg Books heeft De Lange Winter trilogie compleet uitgegeven, zodat je het hele verhaal meteen in zijn volledigheid kunt lezen!

Een nieuwe ijstijd met nieuwe uitdagingen

In de nabije toekomst is er een nieuwe ijstijd aangebroken. Gletsjers verpletteren complete steden en de mensheid moet vluchten voor de hevige kou en sneeuw. Op de wereld zijn nog enkele plekken die wel bewoonbaar zijn en landen maken nieuwe bondgenootschappen om deze plekken in hun bezit te krijgen. De mensheid balanceert op het randje van de afgrond.

Om antwoord te krijgen wat deze ijstijd veroorzaakt heeft, sturen wetenschappers sondes de ruimte in. Wanneer er bericht komt dat er een mysterieus object op weg is naar de zon, rijst de vraag of dit de oorzaak is van alle ellende. Een internationaal consortium begint aan een missie om dit object te bestuderen en er eventueel contact mee te maken. Niets loopt echter als verwacht en men komt tot een schokkende ontdekking. Een ontdekking die weleens het einde der mensheid zou kunnen betekenen…

Winterwereld recensie – Onmisbare expertises

James is een wetenschapper die om een nog onbekende reden in de gevangenis is beland tijdens de Lange Winter. De wereld heeft de nieuwe ijstijd zo benoemd in de hoop dat deze, net als een normale winter, ooit plaats zal maken voor de lente en de zomer.

Toevallig beschikt James over bepaalde expertises die men nu, tijdens de Lange Winter en het onderzoek in de ruimte, zeer goed kan gebruiken. De overheid biedt hem daarom een kans op eerherstel. Mits hij ze helpt om de ruimtemissie goed te laten verlopen.

Geen vriendschappelijke ontmoeting

Emma is een commandant in het “International Space Station”. Zij heeft de leiding over deze eerste missie om uit te zoeken wat de Lange Winter mogelijk heeft veroorzaakt. Wanneer de eerste sonde met data over het mysterieuze object terugkeert naar het ISS, komt ze er al snel achter dat het niet een vriendschappelijke ontmoeting zal zijn.

Wanneer het ISS compleet verwoest wordt door zonnevlammen en ruimtepuin, weet Emma zichzelf te redden in een kleine ruimtecapsule. Haar kans op redding wordt echter met de minuut kleiner.

Winterwereld recensie – Frisse thriller vanuit verschillende invalshoeken

Winterwereld wordt geheel geschreven vanuit James en Emma. In het eerste deel van het verhaal zijn deze twee verhaallijnen gescheiden en vraag je je af wat ze überhaupt met elkaar te maken hebben. Dit maakt het boek wel interessant, want je voelt gewoon aan dat deze twee ooit samen gaan komen en zo de rest van het verhaal verder gaan beleven.

Wanneer de verhaallijnen dan uiteindelijk samenkomen, zorgt de verschillende kijk op dingen van de personages dat het verhaal fris blijft aanvoelen. Winterwereld is dan ook een spannende sciencefiction thriller die je doet uitkijken naar het tweede (De strijd om de zon) en derde boek (De verdwenen kolonie). Die zijn nu al verkrijgbaar, dus je hoeft niet lang te wachten op de ontknoping. Zoek je verkoeling deze zomer, begin dan snel aan De Lange Winter trilogie – Boek 1: Winterwereld!

De Lange Winter trilogie – Boek 1: Winterwereld is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: De Lange Winter trilogie – Boek 1: Winterwereld
Auteur: A.G. Riddle
Uitgever: Iceberg Books
ISBN: 978-90-830-7310-1

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2023 Modern Myths

Winterwereld recensie - Modern Myths banner

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.