De prins van Trots recensie – Modern Myths

De prins van Trots recensie – Welkom in de hel!

Met Modern Myths proberen we je de leukste lees- en kijktips te geven in het waanzinnige aanbod van het fantastische genre. Alleen al op het gebied van fantasy-boeken kan je maandelijks kasten vullen met nieuwe uitgaves. Series die er daarbij extra uitspringen, houden we vervolgens scherp in de gaten. Zoals bijvoorbeeld de Koninkrijk der zonden-serie van de Amerikaanse auteur Kerri Maniscalco. Het tweede deel van deze Gotische detective is uit en in haar De prins van Trots recensie daalt Anouk dan ook met veel plezier opnieuw af naar de onderwereld. 

Lees ook Anouks De prins van Toorn recensie!

Emilia heeft een contract met de duivel getekend. Zij zal trouwen met de “prins van Trots”, de koning der demonen. Vervolgens wordt zij de koningin van de verdorvenen. Dit allemaal om maar te kunnen achterhalen wie er nou achter de moord op haar tweelingzus Vittoria zit.

Samen met de zeer charmante “prins van Toorn” daalt ze af naar de zeven cirkels. Maar de hel is niet helemaal wat ze had verwacht. Het is een wereld vol verleiding, duisternis en illusie.

Twijfel en verraad

Eigenlijk moet Emilia gaan leven volgens de belangrijkste regel daar: vertrouw niemand. En vertrouw zeker de prinsen niet. In de wereld van de hel, vol luxueuze paleizen en uitbundige grootse en bizarre feesten, probeert Emilia het mysterie rondom Vittoria op te lossen. Maar dat is lastig als je niemand kan vertrouwen.

Kan ze eigenlijk haar eigen tweelingzus wel vertrouwen? Was Vittoria wel zo onschuldig? De prille vriendschappen die Emilia sluit staan altijd direct onder spanning. Het leven in de hel wordt zo een wáre hel.

De prins van Trots recensie – Een onmogelijke liefde

En dan is er nog die enorme spanning tussen haar en Toorn. Het ene moment toont hij zich als een ware bondgenoot, om daarna weer te veranderen in een kwade demon. Toch is er die enorme aantrekkingskracht tussen haar en Toorn. Het is echter wel een verboden liefde, wat het natuurlijk alleen maar spannender maakt.

Emilia is de verloofde van de prins van Trots en zal dus nooit toe mogen geven aan haar gevoelens voor Toorn. Ook Toorn lijkt zich in een tweestrijd te bevinden, want toegeven aan de liefde is een schreeuw om oorlog met Trots. Het lijkt een onmogelijke situatie.

Van het warme Sicilië, naar de kille hel

Wat Kerri Maniscalco ontzettend goed weet te doen in haar Koninkrijk der zonden-serie, is het verhaal op zo’n manier schrijven dat je als lezer wel geboeid moet blijven. Ze sleurt je mee in een wereld vol verraad en intriges. Ze weet alles zodanig op papier te zetten, dat je als lezer het gevoel hebt samen met Emilia rond te dwalen door de ijskoude hel en de schitterende paleizen daar.

Eigenlijk net als in het eerste deel – De prins van Toorn. Al liep je daar met Emilia door de warme straten van Sicilië. En elke keer als je denkt dat je het plot doorhebt, komt er weer een enorme twist aan te pas waardoor je het spoor weer helemaal bijster bent.  Dat zorgt er voor dat je ook dit tweede boek pagina na pagina verslindt, om er maar achter te komen hoe de vork precies in de steel zit.

De prins van Trots recensie – Een niet te stoppen trein

De snelheid zit er dus opnieuw goed in. Kerri weet ook wanneer het noodzakelijk is om even bij bepaalde dingen te blijven hangen. Toch heeft ze er af en toe een behoorlijke sneltreinvaart in zitten, waardoor belangrijke dingen toch net iets te kort belicht worden. Bepaalde situaties lijken dan soms zo uit de lucht te vallen.

Zelf vond ik dat niet heel hinderlijk, maar ik snap dat er mensen zijn die het misschien iets minder prettig lezen zullen vinden. Voor mij zorgde het er alleen maar voor dat ik door het verhaal vloog en nu vol ongeduld wacht op het volgende deel: De koning van de hel.

Een nieuwe doelgroep

Het lijkt of er de laatste tijd een nieuw soort genre is ontstaan. Boeken die vanwege hun pikante scènes niet echt op de young adult-afdeling horen, maar door hun stijl ook niet bij volwassen literatuur horen. Een “new adult”-genre, zoals mensen het ook wel noemen. We zien meerdere young adult-schrijvers zoals Sarah J. Maas de overstap maken naar dit nieuwe genre. Ze groeien mee met hun publiek, dat natuurlijk ook steeds volwassener wordt.

Ook Kerri Maniscalco lijkt met deze serie in het new adult-genre te vallen. De mystiek in het verhaal maakt het young adult, maar de behoorlijke rode oortjes-stukjes zijn daar toch echt iets te heftig voor.

De prins van Trots recensie – Snel verder afdalen in de zeven cirkels van hel

De prins van Trots weet de lezer van begin tot einde geboeid te houden. Stukje bij beetje wordt het mysterie rondom de dood van Vittoria opgelost. Stukje bij beetje kom je ook meer te weten over Toorn.

En wanneer je eenmaal bent ingestapt in de trein van Kerri Maniscalco, is er geen stoppen meer mogelijk. Ik blijf dus nog even zitten en kijk uit naar Koninkrijk der zonden 3 – De koning van de Hel, die Boekerij op 13 februari van dit jaar uitbrengt!

Titel: Koninkrijk der zonden 2 – De prins van Trots
Auteur: Kerri Maniscalco
Vertaler: Anne-Marieke Buijs
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978-90-225-9786-6

De prins van Trots winactie: Reageer en win!

Modern Myths Kerri Maniscalco winactieDaal met ons af naar de zeven cirkels van de hel en doe mee met onze De prins van Trots winactie. Reageer met een passende duivelse reactie (tekst, gif, afbeelding) op een of meerdere van de social media posts die bij deze recensie/winactie horen of post een bericht in de comments onder dit artikel. Delen en liken wordt gewaardeerd en als je ons nog niet volgt, vergeet je dan niet te abonneren op onze kanalen!

We verloten in samenwerking met Boekerij één exemplaar van De prins van Trots onder iedereen die voor 1 februari gereageerd heeft op onze social media posts of op dit artikel. De winnaar krijgt het boek thuisgestuurd. Je vindt ons op social media op FacebookTwitter en Instagram.

UPDATE: En de winnaar van het boek is Maureen die reageerde in de comments! Gefeliciteerd, je prijs komt er zo snel mogelijk aan. Meer prijsvragen vind je op onze winacties pagina!

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2024-2024 Modern Myths

Koninkrijk der zonden 2 recensie – Modern Myths

Anouk Volger

Toen Anouk Volger op 15 jarige leeftijd kennismaakte met The Lord Of The Rings is het Fantasy virus hard toegeslagen. Alle drie de delen heeft ze ontelbare keren gezien en al gauw moesten de boeken gelezen worden en heeft ze daarna eigenlijk geen enkel ander genre meer gelezen.
Naast Tolkien leest ze ook graag R.E. Feist, B. Hennen, R. Hobb, T. Brooks, T. Goodkind en T. Pratchett. Maar sinds ze Young Adult ontdekte is ze niet meer weg te slaan uit die hoek.
Ook op filmgebied trekt het fantasygenre haar aan. Voor horror is ze niet geschikt, aangezien ze E.T. ook pas durfde te kijken toen ze 18 was.

Official Superhero Merchandise

9 reacties

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise