Huis van Lucht & Adem recensie - Modern Myths
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Huis van Lucht & Adem recensie – Dieper de gewelddadige Crescent City in

Huis van Lucht & Adem is het tweede deel van de Crescent City-serie van Sarah J. Maas. Het is de opvolger van Huis van Aarde & Bloed, dat Anouk een kluif vond om doorheen te komen. Yvette Wolters is echter groot Maas-fan en smult van dikke boeken. En met 959 pagina’s valt deze maatschappijkritische fantasy roman zeker in die categorie. Lees in Yvettes Huis van Lucht & Adem recensie hoe de nieuwe Maas haar beviel!

Let op: moet je nog beginnen met het lezen van de Crescent City-serie? Stop dan met het lezen van deze recensie, hij bevat namelijk spoilers voor boek 1. Begin met Anouks Crescent City 1 – Huis van Aarde & Bloed recensie!

Wat was ik enthousiast toen de nieuwe Sarah J. Maas op mijn deurmat viel! Of eigenlijk viel er helemaal niets, want de 595 pagina’s tellende moloch past natuurlijk met geen mogelijkheid door de brievenbus. Maar goed, enthousiast dus. En ook een beetje huiverig. Want na jaren groot fan van Maas geweest te zijn, viel haar vorige boek – Hof van Zilveren Vlammen – mij namelijk ontzettend tegen. Zou ze zich met Huis van Lucht & Adem weer in ere herstellen?

Na het spectaculaire en dramatische einde van Crescent City 1 – Huis van Aarde & Bloed zijn de Asteri, de wereldheersers, woest op Bryce Quinlan en haar geliefde Hunt Athalar. Het is dus van levensbelang voor Bryce en Hunt om zich koest te houden, zodat de Asteri hen niet vermoorden. Maar dat is een taak die al vrij snel onmogelijk blijkt, wanneer ze bij toeval betrokken raken bij de rebellenbeweging die de Asteri af probeert te zetten.

List, bedrog en onderdrukking

Steeds meer ontdekken Bryce en Hunt uit hoeveel list, bedrog, onderdrukking en geweld de heerschappij van de Asteri bestaat. En wat hebben de prinsen van de Hell hiermee te maken? Nu een klein jongetje in de schijnwerpers van alle gevaarlijke partijen staat, kan Bryce niet meer de andere kant op kijken. Is haar veiligheid belangrijker dan die van hem en de rest van de wereld?

Huis van Lucht & Adem recensie – Een verhaal van rebellie

Crescent City 2 – Huis van Lucht & Adem is een verhaal van rebellie. Van verzet tegen onderdrukking door de heersende klasse; verzet tegen ongelijkheid en segregatie en vooral een schreeuw om gelijke kansen en eerlijkheid. Gedurende het gehele boek probeert Bryce de leugens te ontrafelen die door iedereen verteld zijn. Door de Asteri, door de Vanir heersers en door de rebellen. Maar ook door personen die dichter bij haar staan.

Alleen al uit de samenstelling van de groep die Bryce om zich heen heeft verzameld, blijkt haar vrijgevochten instelling. In de wereld van Bryce en Hunt is het gebruikelijk dat elke soort en klasse gescheiden blijft. Maar in haar missie wordt Bryce bijgestaan door een vreemd samenraapsel van Vanir; magische wezens die ze haar vrienden noemt. Ook wat afkomst betreft zijn zij heel verschillend. Zo is Ithan bijvoorbeeld een verstoten wolf en is Tharion een Mer-kapitein uit het hof van de Rivierkoningin.

Bryce en de vrienden om haar heen

In Huis van Lucht & Adem volg je niet alleen Bryce in haar strijd, maar lees je ook de persoonlijke verhalen van de vrienden om haar heen. De wolf Ithan heeft bijvoorbeeld zijn eigen strijd met de wolven in de stad bij het volgen van zijn eigen morele kompas. Tharion is tegen zijn wil in verloofd met de dochter van de rivierkoningin. Daarnaast voelt hij steeds minder voor het schrikbewind dat zijn koningin voert. En ook voor Ruhn – de broer van Bryce en de erfgenaam van de herfstkoning – is er een spectaculaire eigen verhaallijn weggelegd.

Bryce zelf vecht niet alleen voor de kleine jongen, gelijkheid en het welzijn van de wereld, maar ook voor haar eigen autonomie. Nu ze officieel prinses is van het Herfsthof, heeft haar vader haar namelijk veel verplichtingen opgelegd. En tot overmaat van ramp is ze ook nog uitgehuwelijkt aan een prins uit een conservatief land.

Huis van Lucht & Adem recensie – Prachtige verhaallijnen…

Je kunt dus wel stellen dat er in Crescent City 2 erg veel verhaallijnen zijn om te volgen. Maar Sarah J. Maas krijgt het voor elkaar om dit soepel te laten verlopen. Je vliegt door het boek, zonder ook maar een seconde niet te begrijpen wat er gebeurt. De verhaallijnen zijn prachtig samengeweven en maken dat het boek veel diepgang heeft, terwijl je geen seconde het grote geheel uit het oog verliest.

…met een vleugje erotiek

Zoals we van Maas gewend zijn, ontbreken ook in dit boek de erotische scènes niet. Na het lezen van Hof van Zilveren Vlammen was ik ontzettend bang dat ze ook in Huis van Lucht & Adem weer zou doorslaan op dit gebied. Het vorige boek was tenslotte verpest door het hoge pornografische gehalte. Maar gelukkig is haar nieuwste boek weer als vanouds. En hoewel ze het niet schuwt om erotische details te beschrijven, overheerst het dit keer niet en past het goed in het verhaal.

Huis van Lucht & Adem recensie – Een nieuwe, ouderwetse Maas

Als groot fan kan ik dus met opluchting en enthousiasme zeggen dat Crescent City 2 – Huis van Lucht & Adem weer een heerlijk boek is. Het leest als een trein, heeft veel diepgang en blijft het gehele verhaal lang spannend. Daarbij is dit boek voor volwassenen maatschappijkritisch en inclusief. Waardoor het – ondanks dat het fantasy is – toch ontzettend actueel is.

Crescent City 2: Huis van Lucht & Adem is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Crescent City 2: Huis van Lucht & Adem
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978-90-225-8969-4

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2022-2024 Modern Myths

Crescent City 2 recensie - Modern Myths

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.