Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Doctor Sleep winactie - The True Knot
Modern Myths Shop bordspellen variant 2

Doctor Sleep winactie – win vrijkaartjes en een magisch t-shirt! (UPDATE: winnaars bekend)

Met Doctor Sleep is er na negenendertig jaar een vervolg op de filmklassieker The Shining. Ewan McGregor gaat als Danny Torrance terug naar hotel Overlook en confronteert letterlijk en figuurlijk de geesten uit zijn jeugd. Ga met hem mee in onze Doctor Sleep winactie en maak kans op vrijkaartjes en een magisch t-shirt van deze schitterende thriller. 

Lees ook de Doctor Sleep-recensie van Jeroen.

Doctor Sleep is het vervolg op het verhaal van Danny Torrance, veertig jaar na zijn angstaanjagende bezoek aan het Overlook Hotel in The Shining. Ewan McGregor, Rebecca Ferguson en Kyliegh Curran spelen in deze bovennatuurlijke thriller van regisseur Mike Flanagan. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.

Ondanks dat hij nog steeds getekend is door het trauma dat hij als kind heeft opgelopen in Overlook, heeft Dan Torrance iets van rust weten te vinden. Maar aan die rust komt abrupt een einde wanneer hij Abra ontmoet, een moedige tiener met haar eigen krachtige en buitengewone gave, beter bekend als het ‘licht’(de ‘Shining’). Wetende dat Dan over dezelfde krachten beschikt, vraagt Abra hem om hulp tegen de meedogenloze Rose the Hat en haar volgers, de True Knot. Zij nemen het licht van onschuldigen af in hun zoektocht naar onsterfelijkheid.

Doctor Sleep draait nu in de bioscoop.

Doctor Sleep - Ewan McGregor terug in hotel Overlook

Doctor Sleep winactie: win vrijkaartjes en een t-shirt

Blijf wakker en laat je licht schijnen over onze Doctor Sleep-prijsvraag. In samenwerking met Warner Bros geeft Modern Myths in de Doctor Sleep winactie 3 x twee vrijkaartjes met t-shirt (maat M) van deze thriller weg.

Doctor Sleep winactie - prijzen

Zo doe je mee:

Geef antwoord op onze Doctor Sleep winactie-vragen en stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘Doctor Sleep winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments.

Tag daarbij, als je wilt, voor bonuspunten op onze Facebook-, Twitter-, of Instagram-pagina’s de vrienden of familieleden waarmee jij verbonden bent. Of dat door jullie innerlijke ‘licht’ komt, of door een ‘true knot’-knoop, mag je in het midden laten…

De vragen:

1) Het Overlook hotel in The Shining en Doctor Sleep is gebaseerd op een werkelijk bestaand hotel, dat overigens in de The Shining-televisieserie uit 1997 te zien is. Hoe heet dit hotel in Colorado?

A. The Oliver Hotel
B. The Stanley Hotel
C. The Bates Motel

2) Als Danny het meisje Abra thuis opzoekt, zien we op haar kamer posters van de anime-webserie RWBY hangen. In deze animatieserie trainen de jeugdige personages om monsterjagers te worden, wat natuurlijk ook in Abra weerspiegeld wordt. Hoe heten de monsters waarop in RWBY gejaagd wordt?

A. Sloths
B. The Monsters
C. Grimm

3) In Doctor Sleep is het niet alleen Danny Torrance die zijn verleden oprakelt, je wordt als liefhebber van acteur Ewan McGregor (die Danny speelt) ook aan zijn acteercarrière herinnert. Als Danny onder de drugs en drank zit, denk je terug aan Trainspotting. Maar er lijkt ook een verwijzing gemaakt te worden naar een andere film uit het begin van zijn carrière, als Danny en zijn vriend Billy Freeman een lijk opgraven uit een ondiep graf en ze onthutst zijn hoe slordig de slechteriken zich van het lichaam hebben ontdaan. Naar welke onderhoudende thriller uit het begin van de carrière van Ewan McGregor wordt op die manier verwezen (Billy spreekt de filmnaam letterlijk uit)?

Modern Myths verloot de prijzen onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 14 november.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de wakkere winnaars die naar Doctor Sleep gaan zijn …

S. Manga Owona, E. Bos, M. Hessels

Gefeliciteerd! De prijzen komen zo snel mogelijk jullie kant op.

De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

  1. The Stanley Hotel (B)
  2. Grimm (C)
  3. Shallow Grave

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2019-2020 Modern Myths
Beeld: ©2019 WARNER BROS ENTERTAINMENT INC, Foto: Jessica Miglio

Doctor Sleep winactie poster ©2019 WARNER BROS ENTERTAINMENT INC-Foto Jessica Miglio

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise