Doom 2 Annihilation - door de hellepoort
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Doom 2: Annihilation blu-ray/dvd – Misschietende shooter die je verwachting raakt

De spellenreeks Doom is niet weg te denken uit de game-industrie. Lange tijd werden first-person shooters – spellen waarbij je vanuit een ik-figuur je wapen mikt op verschillende vijanden – gezien als Doom-klonen. Niet verwonderlijk dat in 2005 een eerste film werd gemaakt. De film flopte, maar desondanks kunnen we nu genieten van een tweede Doom-film: Doom 2: Annihilation. Pak je BFG en ga mee de ruimte in. 

Haal zelf de hel in huis in onze DOOM 2: Annihilation blu-ray/dvd winactie!

Onder leiding van Luitenant Joan Dark (Amy Manson (The Nevers, Once Upon a Time, Atlantis)) wordt een groep mariniers uitgezonden naar een ruimtebasis op Phobos, een maan van Mars. Joan heeft op aarde een foute beslissing gemaakt en de uitzending is dan ook een straf. De mariniers ontwaken uit hun cryptoslaap vlak voordat ze arriveren. De ruimtebasis United Aerospace Corporation reageert echter niet en er lijkt iets goed mis te zijn. Gewapend dringt het gezelschap binnen om te ontdekken wat er mis is en al snel worden ze van alle kanten aangevallen door monsterlijke demonen.

DOOM 2 Annihilation - Amy Manson

Doom 2: Annihilation – krijgen wat je verwacht

Dat Doom 2: Annihilation direct is uitgebracht op dvd wil wat zeggen. De eerste film was een flop en het verhaal moest een behoorlijke inhaalslag maken om zijn slechte naam te overwinnen. Daarnaast is het verfilmen van een game niet gemakkelijk en hebben we het vaak verkeerd zien gaan. Het is dan ook verstandig om deze film te gaan kijken als je zin hebt in een vlot verhaal met weinig diepgang. De film is alles wat je mag verwachten: een voorspelbaar plot, onoriginele verhaallijn, lage productiewaarde en niet de beste acteurs.

DOOM 2 Annihilation - Nina Bergman

Doom: Verlossing

Ondanks alle slechte kritieken die deze film heeft gekregen (en die ik helemaal begrijp) moet het toch benoemd worden dat hij vermakelijk kan zijn. Ik keek Doom 2: Annihilation op een avond waarop ik zin had in een slechte monsterfilm en daarvoor is hij zeker passend. Nu het de tijd rond Halloween is en de koude wintermaanden voor de deur staan is hij perfect om een keer op te zetten tijdens een filmmarathon of op een avond waarop je toch weet dat er gekletst wordt. Je zult niet veel missen. Op dat vlak is Doom 2: Annihilation een goede slechte film die uitermate geschikt is.

DOOM 2 Annihilation - Demon

Doom: Gedoemd

Doom 2 Annihilation dvd packshotHoewel ik een avondje ervan heb kunnen genieten, verwacht ik niet snel een derde film in de reeks. Maar alles is mogelijk. Veertien jaar zat er tussen Doom en Doom 2: Annihilation en de tweede film werd gemaakt door het succes van het spel. Wie weet mogen we ooit nog een film verwachten in het Doom-universum. Hopelijk wordt dat een first-person shooterfilm die zijn doel wél weet te raken. Maar anders hebben we altijd de games nog.

Doom 2: Annihilation is vanaf nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Titel: Doom 2: Annihilation
Regisseur: Tony Giglio
Acteurs: Amy Manson, Dominic Mafham, James Weber Brown, Nina Bergman
Uitgever: Universal Pictures Home Entertainment
Medium: Blu-ray / dvd
Genre: Actie / horror

Modern Myths service: koop Doom 2: Annihilation op Bol.com:

Dvd – Doom 2: Annihilation dvd

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2023 Modern Myths

DOOM 2: Annihilation blu-ray/dvd winactie - DOOM 2 Annihilation - de BFG

DOOM 2 Annihilation - Zielenzuiger

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.