Men in Black: International Agent M en Agent H met grote geweren
Bol AlgemeenBol Algemeen

Men in Black: International blu-ray/dvd – The good guys dress in black, remember that!

Agent T (Liam Neeson) staat met zijn partner Agent H (Chris Hemsworth) in Men in Black: International – nu op blu-ray en dvd – aan de voet van de Eiffeltoren. Een jaartal verschijnt in beeld en zet de scène in 2016, drie jaar geleden. De twee Men in Black gaan de strijd aan met de Zwerm. Dit buitenaardse ras is de grootste bedreiging voor de mensheid ooit en zal door deze twee agenten moeten worden tegengehouden. Op het moment dat de poort bovenin de Eiffeltoren opent (Eiffel was namelijk een van de eerste Men in Black en zijn toren was de eerste poort waardoor buitenaardse vluchtelingen kwamen om asiel aan te vragen op aarde) springen we nog eens twintig jaar terug in de tijd. 

Doe ook mee met de Modern Myths Men in Black: International blu-ray/dvd winactie!

In 1996 kijkt een echtpaar naar Purple Rain als ze worden opgeschrikt door gerommel in hun vuilnisbak. Als blijkt dat ze niet te maken hebben met zomaar een wasbeer, maar een schattige alien komen de Men in Black de schade beperken met de inmiddels bekende ‘neuralizers’. Deze apparaten zorgen ervoor dat herinneringen worden veranderd in wat de gebruikers willen. De dochter van het echtpaar – Molly – heeft echter alles gezien en helpt de alien ontsnappen. Drieentwintig jaar in de toekomst is het 2019 en Molly (gespeeld door Tessa Thompson (Creed, Thor: Ragnarok)) is ondanks haar perfecte scores afgewezen voor de CIA en de FBI. Haar zweverige samenzweringstheorieën zijn voor de agentschappen een brug te ver. Ze gaat echter zelf op onderzoek uit en komt achter de locatie van het hoofdkantoor van de MiB in New York. Agent O (Emma Thompson speelt net als in deel drie de Hoofdagent) geeft Molly een kans en ze gaat na haar training door het leven als Agent M. Ze wordt gestationeerd in Bureau Londen waar ze kennis maakt met Agent H en directeur Agent T die nu door het leven gaat als High T (nee, echt waar).

Men in Black International blu-ray dvd Agent H en Agent T

Men in Black: de oorsprong

Men in Black International blu-ray dvd MiB Comic
Men in Black: International blu-ray/dvd: de MiB comic

De Men in Black-filmserie is gebaseerd op een comicreeks uit de jaren 90 van Malibu/Marvel. In de strippagina’s houden agent Jay, Kay en Zed de buitenaardse en paranormale werelden geheim voor de inwoners van aarde. Niet alleen aliens, maar ook zombies, vampiers en weerwolven passeren de revue. In 1997 ziet de eerste verfilming het levenslicht. Will Smith en Tommy Lee Jones geven gestalte aan agenten J en K en er is gekozen voor een uitsluitend buitenaardse benadering. De chemie tussen de norse, gedisciplineerde K en het groentje dat er een iets lossere aanpak op nahoudt, werkt perfect. De humor bestaat vooral uit rare types die buitenaards blijken te zijn, of juist niet. Door de nieuwigheid werkt dit ook uitstekend. In de twee vervolgen is dit allemaal steeds iets minder.

Na het succes van de eerste film kwam er in 1997 ook een animatieserie. MiB:The Animated Series volgt de agenten J en K op hun missies gedurende 53 afleveringen verdeeld over vier seizoenen. De humor uit de film wordt doorgezet in de animatieserie, al is de doelgroep een stukje jonger. Het eerste seizoen borduurt direct verder op de film, al is K hier niet met pensioen gegaan. In het tweede seizoen maken we zelfs kennis met Edwin, de tweelingbroer van de slechte alien Edgar uit de eerste Men in Black.

Men in Black: International Aliens

Let’s go International!

Uiteindelijk komen we dus terecht bij de spin-off Men in Black: International. Tweeëntwintig jaar na de eerste film is er gekozen voor nieuwe hoofdrolspelers en krijgen we Chris Hemsworth en Tessa Thompson. Na het succes van de twee in Taika Waititi’s Thor: Ragnarok mogen de twee het kunstje nog eens herhalen. Helaas komt alles niet helemaal lekker uit de verf en blijkt maar weer eens dat grote starpower een rammelend script niet kan redden.

Waar de eerste films nog actiekomedie/buddymovies waren, heeft dit deel meer weg van een romcom. De grappen komen alleen niet aan en ook de comic relief Pawny (Kumail Nanjiani (Stuber, The Big Sick)) kan het geheel niet naar een hoger niveau tillen. De actie vliegt ons wel weer om de oren, met CGI van wisselende kwaliteit. Zo zien de gedaantewisselende buitenaardsen (de dansende tweeling Laurent en Larry Bourgeouis die een totaal onnodige scène krijgen om hun danskunsten te tonen) er in hun oorspronkelijke vorm goed uit, maar zien we even later een hele matige achtervolging over de markt van Marakech. Ondanks alle actie wordt het nooit echt spannend en doordat het script aan elkaar hangt met behoorlijk onwaarschijnlijke toevalligheden wordt er wel heel veel van de kijker gevraagd.

Men in Black International blu-ray dvd Pawny

Men in Black: International – de extra’s

Men in Black International blu-ray dvd - blu-ray packshotDe blu-ray van Men in Black: International heeft een strak, helder beeld waardoor het visuele spektakel van het scherm spat. De kleurrijke aliens en de exotische bestemmingen komen tot leven dankzij de 2K master. Het 5.1 DTS-HD geluid wil tijdens actiescènes nog wel eens erg hard uit de boxen knallen, maar is wel kraakhelder. Al maakt de film zijn potentie niet geheel waar, met de kwaliteit van de schijf kan je wel goed voor de dag komen met je Home Theater. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de extra’s. Want die heeft de disc! Twee nepreclames voor alien-cestry.com en de Neuralyzer Plus zorgen samen met de bloopers voor de komische noot. De featurettes over de kleding, stunts en een heuse recap gaan dieper in op de techniek achter de film. Zelfs de nutteloze dansscène krijgt een eigen extra en met Frank the Pug en Pawny’s commentaar wordt een aardige rits met extra’s afgerond. De film slaagt er misschien niet in om je J en K te doen vergeten, maar is nog steeds wel de moeite om met een groepje vrienden te kijken. De blu-ray is ook zeker de moeite waard op het gebied van beeld en geluid, waarbij de extra’s wel degelijk een meerwaarde geven.

Men in Black: International is nu verkrijgbaar op dvd en blu-ray.

Titel: Men in Black: International
Regisseur: F. Gary Gray
Acteurs: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson, Emma Thompson
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Medium: Blu-ray / 4K Ultra HD blu-ray / dvd
Genre: Sciencefiction / Actie

Modern Myths service: koop Men in Black: International op Bol.com:

Dvd – Men in Black: International
Blu-ray – Men in Black: International
4K Ultra HD blu-ray – Men in Black: International

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2024 Modern Myths

Men in Black: International Liam Neeson Agent High T

Men in Black: International Agent M en Agent H op motor

André van 't Hof

Als kind van de jaren 80 is André opgegroeid in videotheken. De ervaring van wekelijks nieuwe films uitkiezen op basis van de hoes heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Als een van de eersten uit de straat met een VHS-speler krijgt hij zijn liefde voor film met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde sluipt hij stiekem naar beneden en zapt langs de kanalen tot hij bij Night of the Living Dead blijft hangen. Dit heeft enkele slapeloze nachten tot gevolg, maar ook een liefde voor genrecinema die alleen maar sterker wordt. Verder spendeerde hij in zijn jeugd meer tijd aan lezen, AD&D, Magic: The Gathering en Warhammer dan aan zijn huiswerk. Naast film heeft hij ook een grote interesse in de mythen en legendes die aan de basis liggen van het fantastische genre en heeft hij een behoorlijke biblio- en videotheek opgebouwd.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.