Het Magische Pad recensie – Modern Myths
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Het Magische Pad recensie – Jeugdboek vol spanning voor jong en oud

Een magisch huis dat alle problemen van kinderen oplost? En onzichtbaar is voor volwassenen? Dat klinkt geweldig als je een kind bent dat wel wat hulp of sturing kan gebruiken! Maar zo leuk is het niet voor het meisje dat in dat huis woont. Er gebeuren namelijk gekke dingen en Huis doet raar. Lees in onze Het Magische Pad recensie hoe dit jeugdboek van Mel Hartman jong en oud weet te vermaken. 

Lees ook Yvettes Het Hotel op de Rots recensie en Anouks Als Doden Dromen recensie.

Een magisch pad leidt kinderen die zich wat verloren voelen naar een magisch huis. In dat huis woont de twaalfjarige Abigail samen met haar hondje Guapa. Ze heeft het er in principe prima naar haar zin. Ze kan doen wat ze wil, helpt kinderen die zich alleen of verloren voelen en kan eindeloos spelen met Guapa.

De kinderen die bij het huis aankloppen helpt ze door naar hen te luisteren en erachter te komen wat hen gelukkig zou maken. Ze geeft hen een magisch voorwerp dat door een kind dat voor hén in het huis kwam, voor hulp is achtergelaten. De voorwerpen zijn alledaags: een knikker, bal of armband. Als het kind zich geholpen voelt, neemt Huis Abigail en Hond weer mee naar een andere plek ergens ter wereld waar een kind is dat geholpen moet worden. De kinderen vergeten haar zodra ze het huis verlaten.

Een verdrietig huis

Hoe ze ooit in het huis terecht is gekomen, kan Abigail zich niet herinneren. En dat begint haar steeds meer dwars te zitten. Ook doet Huis de laatste tijd raar. Het lijkt verdrietig te zijn, maar kan haar niet precies vertellen waarom. Huis’ veranderde humeur komt tegelijk met de aanwezigheid van een vreemde man die plots naar binnen staat te kijken. Maar dat kan helemaal niet! Volwassenen kunnen het huis niet zien! Abigail gaat op de vlucht en hoopt de man nooit meer te zien. Hij heeft duidelijk niets goeds in de zin.

Opeens ontdekt Abigail dat ze niet het énige kind is dat in een magisch huis woont. Huis brengt haar op een dag dicht in de buurt van een ander huis. Het meisje dat daar woont – Xue – wist ook niet van Abigails bestaan af, maar vindt het leuk om haar te ontmoeten. Ze komt haar hierna een paar keer tegen. En de rare man stond ook voor haar huis! Maar ze weet ook niet wie hij is en wat hij wil.

Het Magische Pad recensie – Carlos

Op een dag verschijnt er een jongetje bij Huis: Carlos. In eerste instantie lijkt hij gewoon een kind te zijn dat geholpen moet worden, maar al snel blijkt dat er meer met hem aan de hand is. Hij schrikt niet van de magie die Huis laat zien en bovendien wil hij helemaal geen hulp. Er is iets raars aan hem…

Op de vlucht

Abigail moet vanaf dan allerlei ballen hoog zien te houden. Ze moet erachter komen wat de man wil, waarom hij het huis ziet en waarom Huis zo ongelukkig is. Daarnaast wil ze Carlos en Xue beter leren kennen, maar worstelt ze met de vraag wie ze is en hoe ze in Huis terecht is gekomen…

Het wordt allemaal nog spannender als de man opeens wel héél dichtbij komt. Zou dat haar de antwoorden geven waar ze zo naar op zoek is, of vormt hij een bedreiging?

Het Magische Pad recensie – Vermakelijk en spannend jeugdboek

Het Magische Pad is een echt jeugdboek. De acties volgen elkaar snel op, het zit niet ingewikkeld in elkaar, de zinnen zijn kort en duidelijk en het is geen dik boek. Als volwassene lees je het zó uit, wat heerlijk is. Er zitten bovendien mooie tekeningen in het boek.

Het idee van een huis voor kinderen dat volwassenen niet kunnen zien, is leuk gevonden. Ook Abigails rol in alles zit sterk in elkaar. Het geeft een beetje een zij (de kinderen en Huis) tegen de rest van de wereld-gevoel, wat je als lezer erg betrokken maakt bij het verhaal. Het Magische Pad is een vlot verhaaltje, dat jong en oud zal aanspreken.

Titel: Het Magische Pad
Auteur: Mel Hartman
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978-94-646-6181-1

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2023-2024 Modern Myths

Een nieuwe magische Mel Hartman

Yvette Hazebroek

‘Fan' van alles dat met fantasy te maken heeft, is nogal zwak uitgedrukt als we Yvette omschrijven. ‘Obsessief’ komt meer in de buurt! Yvette is verslaafd aan alles dat fantasy uitstraalt (series, films, evenementen en boeken); het fantastische genre loopt als een rode draad door haar leven. Een favoriete auteur aanwijzen vindt ze een onmogelijke opgave, maar als het moet: Neil Gaiman, Philip Reeve en V.E. Schwab (maar vraag het haar volgende maand nog eens en er komt een ander antwoord). Naar Yvette op zoek op een evenement? Ga kijken bij de Steampunk corner. Haar liefde voor fantasy is tot een hoogtepunt gekomen bij het realiseren van haar debuutroman Bay en de Piraenauten, dat in juli verscheen bij Uitgeverij Macc.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

  • Films en seriesFilms en series
  • Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise