Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie - Modern Myths

Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie: Drie eBook thrillers vol mysterie

Auteur – en Modern Myths schrijver – Silvia van Gimst is gefascineerd door het mysterieuze, het macabere en het unheimische. In haar eBook-serie Terence & Tilly – Sterke Verhalen, uitgegeven bij H!P Publishing, zie je dat terug in de onverklaarbare gebeurtenissen die agente Megan Tilly en reporter Terence Sinclair moeten onderzoeken. Op dit moment zijn er drie delen verschenen: Op Drift, Ontvlambaar en Symbiose. Lees in onze Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie hoe je, voor slechts € 2,99 per verhaal, drie thrillers downloadt waar je nekharen van overeind gaan staan. Zelfs tijdens dit zomerse weer! 

Lees ook Jeroens One for the birds recensie.

Voordat Silvia van Gimst in juni 2019 toetrad tot de redactie van Modern Myths, recenseerde ik in juli 2017 haar verhalenbundel One for the birds. Deze korte hit-and-run griezelverhalen, geschreven onder haar pseudoniem Lily Mitchell, omschreef ik als kort en krachtig, spannend en verrassend. Nu, vijf jaar later, kan ik hetzelfde zeggen over haar thriller eBook-serie Terence & Tilly – Sterke Verhalen.

De drie delen Op Drift, Ontvlambaar en Symbiose hebben, naast de hoofdrolspelers, eenzelfde thema: Silvia neemt een onverklaarbaar, desnoods bovennatuurlijk, mysterie uit het echte leven en laat agente Megan Tilly en journalist Terence Sinclair ermee in aanraking komen.

Niet alleen leer je zo meer over de onopgeloste raadsels uit onze geschiedenis – de “sterke verhalen” – maar geeft Silvia er, via haar personages, ook haar eigen visie op. En biedt zelfs een mogelijke oplossing aan!

Megan Tilly, agente van Rockport Massachusetts

Agente Megan Tilly van Rockport Massachusetts, Verenigde Staten, wordt in Op Drift bij de commissaris ontboden. Ze krijgt de opdracht om te gaan kijken bij Gully Point Cove, waar de uitbater van The Seafarer Inn iets bijzonders heeft ontdekt. Er is een reddingssloep op de rotsen gelopen met een opzienbarende naam. Een naam die linkt met een onopgelost mysterie uit 1872.

Megan is er zeker van dat ze door de commissaris en haar collega’s in de maling wordt genomen. Haar humeur wordt er niet beter op als ze ter plekke kennis maakt met reporter Terence Sinclair die ook op het nieuwtje is afgekomen.

Deze overenthousiaste journalist wrijft haar tegen de haren in, maar als de twee op onderzoek uitgaan, blijkt de sloep meer geheimen te herbergen dan ze hadden kunnen vermoeden.

Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie: Net als Scully en Mulder

Op Drift is het begin van de vriendschap tussen Terence en Tilly. Het blijkt dat de politiecommissaris het duo graag inzet als er een onverklaarbare zaak opduikt, die echter wel degelijk serieus genomen moet worden. Als Scully en Mulder van The X-Files, of als Sam en Dean Winchester van Supernatural, komt het duo in aanraking met het bovennatuurlijke en het onbekende, zoals ook in de verhalen van Stephen King.

Al Silvia’s interesses proef je in de verhalen. Van de net genoemde King, tot de mysteries uit het The Conjuring-universum. Terence en Tilly zijn dus ook een soort Ed en Lorraine Warren.

In het tweede deel van de eBook-serie – Ontvlambaar – draait het verhaal om personen die spontaan ontbranden en in deel 3 – Symbiose – gaat het om mensen die na een bijna-doodervaring en coma niet helemaal zichzelf meer lijken te zijn.

Elk deel de koude rillingen

De drie delen van Terence & Tilly – Sterke Verhalen zijn prettig eng. Omdat Silvia onverklaarbare en onopgeloste mysteries uit het echte leven als basis neemt, bekruipt je het gevoel dat wat de agente en de reporter meemaken, best wel eens echt kan gebeuren. Vooral Ontvlambaar gaf me de koude rillingen, omdat Megan daar, in een verlaten psychiatrisch ziekenhuis, de aanwezigheid voelt van kwaadaardige entiteiten. De spanningsopbouw en de beschrijving van de verlaten inrichting geven hetzelfde gevoel als je soms krijgt als je ergens in het donker in je eentje bent en het opeens koud wordt en je de zenuwen krijgt.

Maar misschien vind je de sfeer op het spookschip uit Op Drift of de schaduwwereld uit Symbiose wel griezeliger. Het knappe van de verhalen van Silvia is dat ze je – soms eerder, soms later – altijd de stuipen op het lijf weet te jagen.

Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie: Korte verhalen in de vingers

Silvia is niet per se liefhebber van dikke boeken. Korte verhalen liggen haar beter en ook Terence & Tilly – Sterke Verhalen laat zien dat ze die verhaalvorm goed in de vingers heeft. Ik daarentegen heb mijn boeken liefst wel zo dik mogelijk en ben ook liefhebber van papier. Ik heb geen eReader, maar kon deze serie lezen op mijn mobiel via de Huawei boeken-app. Dat ging dan ook prima.

Op Drift en Ontvlambaar bestaan uit vijf hoofdstukken, Symbiose uit zes. Als ik dan al iets te klagen moet hebben over deze eBook-serie, is het dat de verhalen nogal kort zijn. Zeker als je een vlotte lezer bent, heb je de drie boeken zo uit. Je leert ook niet zo heel veel meer over Megan Tilly en Terence Sinclair. De verhalen worden vooral vanuit Megan verteld, waardoor zij nog iets van diepgang krijgt. Van Terence weten we na drie verhalen nog nagenoeg niets. Het draait echt om de mysteries en niet per se om Silvia’s hoofdpersonen.

Een aanzet tot meer

Wat mij betreft mogen deze eBooks dan ook de aanzet zijn voor een complete, papieren verhalenbundel. Een bundel, waarin Megan en Terence zelf ook wat meer aandacht krijgen en uitgediept worden. Zoals we Scully en Mulder van The X-Files elk seizoen iets beter leren kennen. En Ed en Lorraine Warren met elke nieuwe The Conjuring-film. Of maak er een televisieserie van op Netflix of Prime Video, dat is ook prima.

Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie: Aanstekelijk enthousiasme voor het mysterieuze

Maar voor nu is € 2,99 per deel een prima prijs voor het leesplezier dat je met Terence & Tilly – Sterke Verhalen krijgt. Zeker gezien elk verhaal eindigt met een overpeinzing op het gebeuren door Megan. Het sterke verhaal blijft daardoor tevens in je eigen hoofd hangen. En uiteraard kun je er zelf ook verder onderzoek naar doen.

Silvia weet met deze eBooks haar fascinatie voor het mysterieuze en griezelige op je over te brengen. Of je dat nu wil, of niet. Kortom, op naar de digitale boekwinkel en downloaden die sterke verhalen voor je op vakantie gaat!

Deze eBooks van Terence & Tilly – Sterke Verhalen zijn nu verkrijgbaar in de digitale boekwinkels!

Titel: Terence & Tilly – Sterke Verhalen
Auteur: Silvia van Gimst
Uitgeverij: H!P Publishing
ISBN:
Op Drift: 978-94-932-6622-3
Ontvlambaar: 978-94-932-6650-6
Symbiose: 978-94-932-6670-4

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2022-2023 Modern Myths

Terence & Tilly – Sterke Verhalen recensie - Modern Myths

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.