Marijke F. Jansen banner 2

In een land hier heel dichtbij recensie – De Sprookjesjager jaagt verder

De Sprookjesjager-serie van Marijke F. Jansen wordt vervolgd met In een land hier heel dichtbij. Maar dit tweede boek bevat een geheel nieuw verhaal en is dus ook prima op zichzelf te lezen. Yvette W. beleefde veel plezier aan het eerste deel en rustte zich dan ook uit om opnieuw op jacht te gaan. Lees in haar In een land hier heel dichtbij recensie of ze opnieuw een leuke leeservaring wist te vangen! 

Lees ook Yvettes De Sprookjesjager 1 – Kort en gelukkig recensie.

Door de grote dreiging van de Sprookjesjager is het hele gezin van de Hongaarse Orsolaya op de vlucht. Al haar familieleden zijn namelijk incarnaties van een sprookje en nadat de Sprookjesjager haar broer zijn “lang en gelukkig” heeft afgenomen, is het hele gezin midden in de nacht vertrokken naar Nederland.

Hier zit Orsolaya nu al vijf jaar op school onder een schuilnaam. Maar in de huidige tijd is het voor een tiener haast onmogelijk om te leven zonder social media. Helemaal voor een tiener die zangeres wil worden. Zonder dat ze het weet, komt de Sprookjesjager steeds dichterbij. Kan ze haar sprookje beleven voordat hij haar te pakken neemt?

Een herkenbare hoofdpersoon

Als zestienjarige vluchteling heeft Orsolaya – of in Nederland eigenlijk Ursula – het op school niet makkelijk. Naast dat ze Hongarije ontzettend mist, wordt ze op school ook nog eens ontzettend gepest. Dat ze van haar ouders niet op mag vallen is natuurlijk ook een probleem. Ze mag geen social media gebruiken en hobby’s waarbij ze zichtbaar is, zijn uit den boze.

Dat is een hele opgave voor iemand die eigenlijk alleen maar wil zingen. In het geheim heeft ze dan ook een YouTube-kanaal, maar dat is natuurlijk lastig geheim te houden. Helemaal als je al zoveel geheimen hebt.

In een land hier heel dichtbij recensie – Feit en fictie lopen door elkaar

De worsteling met haar eigen identiteit is heel invoelbaar. Na elke actie van haar pesters gaat ze aan zichzelf twijfelen. Dat ze een sprookjesfiguur is weet ze, maar ze ontkent dat eigenlijk ook voor zichzelf. Het is al ontzettend lastig om jezelf te zijn als tiener; helemaal als de buitenwereld het je zo zwaar maakt.

En dat is precies waardoor het zo makkelijk is om je in Ursula in te leven. Haar leven voelt écht. En hoewel De Sprookjesjager natuurlijk fictie is, zijn pesten en discriminatie dit helaas niet. Orsolaya is een goed opgebouwd personage, waarmee je je als lezer makkelijk kunt identificeren.

De Sprookjesjager: Een echte dreiging

Waar de Sprookjesjager in het vorige boek voortdurend ver weg blijft, komt hij in In een land hier heel dichtbij al snel écht heel dichtbij. Doordat je af en toe een hoofdstuk door zijn ogen beleeft, merk je dat hij zelfs bij haar op school is.

Je leest zijn gedachten en wat hij ziet, maar zijn precieze identiteit blijft tot het einde verborgen. En hoewel je al vrij snel een paar verdachten hebt, blijft het lang spannend wie hij nu echt is. Hierdoor wil je niet stoppen met lezen.

In een land hier heel dichtbij recensie – Weer erg leuk, met toch een klein gemis

De achtergrond van de Sprookjesjager blijft ook in dit boek een mysterie. Waarom probeert hij de sprookjes van de incarnaties te verstoren? En waar komt hij nou eigenlijk vandaan? In dit boek wordt een heel klein tipje van de sluier opgelicht, maar meer dan een suggestie is het niet. Wellicht dat we daar in een vervolg achter gaan komen.

Al met al is De Sprookjesjager 2 – In een land hier heel dichtbij weer een erg leuk boek, dat zich met trots een Young Adult mag noemen. Ik las het in een middag uit. Zoals gezegd is het ook erg lastig neer te leggen!

In een land hier heel dichtbij is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: De Sprookjesjager 2 – In een land hier heel dichtbij
Auteur: Marijke F. Jansen
Uitgever: Polder Publishers
ISBN: 978-94-639-8514-7

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2022-2022 Modern Myths

Marijke F. Jansen banner 2

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise