Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
In the Shadow of the Moon - Boyd Holbrook onder schot
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

In the Shadow of the Moon: Gedurfde Netflix detective-mystery-scifi

In de Netflix Original In the Shadow of the Moon raakt een detective geobsedeerd door een vrouwelijke seriemoordenaar die onmogelijke dingen over zijn leven lijkt te weten en die slechts een dag per negen jaar toeslaat. Heeft Netflix een goede Original te pakken?

Netflix heeft geen moeite om de ene na de andere film of serie de wereld in te sturen. Maar haastige spoed is zelden goed en, op films als I am Mother en Annihilation na, volgen veel Netflix-films regelmatig een patroon van clichés. De synopsis van In the Shadow of the Moon klinkt interessant. In 1988 is Thomas Lockhart (Boyd Holbrook (Logan, The Predator)) een gewone straatagent met grote ambities om rechercheur te worden. Wanneer op een avond verschillende mensen, die niets met elkaar te maken lijken te hebben, tegelijk doodgaan op dezelfde manier, ziet Thomas een patroon. Hij gaat op onderzoek uit om de moordenaar te vinden. Al snel wordt zijn hele leven bepaald door deze moorden. Via tijdsprongen van negen jaar zien we hoe Thomas alles om zich heen verliest en verwaarloost alleen maar om de antwoorden te zoeken op vragen uit de toekomst.

In the Shadow of the Moon - vader en dochter

Een mengelmoes van herkenning

De tijdsprongen in de film zorgen voor een leuke afwisseling en werpen een blik op detectives uit die verschillende tijdsperiodes. De film begint als een typische jaren 90 mystery-thriller zoals Seven. De sfeer is meteen herkenbaar en Holbrook laat goed een ontwikkeling zien van straatagent tot de detective die hij negen jaar later is, inclusief bromsnor. Al snel wordt de film steeds minder typische detective en lijken de ‘onmogelijke’ antwoorden niet logisch verklaard te kunnen worden, maar moeten we op zoek naar iets meer sciencefiction. De verschillende stijlen bieden iets nieuws en het is leuk dat Netflix dit probeert.

In the Shadow of the Moon - onderzoek

Geen knaller

Desondanks is In the Shadow of the Moon wederom geen knaller voor mij. Hoewel hij spannend begint en je echt hoopt naar de nieuwe Zodiac te kijken, kun je halverwege de film wel raden waar het naartoe gaat. Veel problemen hadden voorkomen kunnen worden als de personages iets duidelijker neergezet werden en de motivatie voor de moorden lijkt uiteindelijk een paradox te creëren waardoor het verhaal als een kaartenhuis in elkaar stort.

In the Shadow of the Moon - Cleopatra Coleman

In the Shadow of the Moon: Neem de tijd

In the Shadow of the Moon maakt behoorlijk wat tijdsprongen en laat zien dat het simpelweg tijd kost om iets voor elkaar te krijgen. Een advies waar Netflix vaker zelf naar mag luisteren. Enerzijds ben ik blij dat Netflix het aandurft om iets nieuws te proberen, maar anderzijds mogen ze langer de tijd nemen om hun content uit te brengen en uit te werken. Doordat er op streaminggebied steeds meer concurrentie komt, en na het zien van Netflix Originals als Secret Obsession en The Open House, merk ik dat ik sceptisch een nieuwe Netflix-film inga. In the Shadow of the Moon is een gedurfde film, die helaas niet helemaal uit de verf komt. Door het sterke begin leunt hij tegen een voldoende aan, maar er had veel meer uitgehaald kunnen worden.

In the Shadow of the Moon is nu te zien op Netflix.

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2020 Modern Myths

In the Shadow of the Moon - Michael C Hall

In the Shadow of the Moon - Boyd Holbrook

Daniel Warmoeskerken

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise