Into the Night seizoen 2 recensie - Modern Myths
Bol AlgemeenBol Algemeen

Into the Night seizoen 2 recensie – De nacht uit, de mist in

In 2020 verscheen het eerste seizoen van Into the Night op Netflix. In deze sciencefiction/rampenserie sterft de mensheid in het licht van de zon. Slechts een handjevol uiteenlopende personages weet in leven te blijven, door in een vliegtuig de dageraad voor te blijven. Silvia was verrast door het post-apocalyptische verhaal en keek uit naar seizoen 2. Lees in haar Into the Night seizoen 2 recensie of de producenten de verwachtingen waar maken! 

Lees ook Silvias Into the Night seizoen 1 recensie.

Into the Night seizoen 2 - PosterIn het tweede seizoen van Into the Night vindt het gezelschap overlevenden onderdak in een ondergrondse militaire basis. Net als in het eerste seizoen zijn de zes afleveringen genoemd naar de personages. We krijgen een stukje van hun leven te zien, voor de wereld zoals ze die kennen, voorgoed verandert.

Het valt meteen op dat die stukjes korter zijn dan in het eerste seizoen en wat minder van waarde voor het verhaal. Maar de makers blijven er dus wel consistent in. De verwachtingen zijn hoog gespannen, na een – in mijn ogen – succesvol eerste seizoen.

Babetida Sadjo als Laura Djalo

De situatie escaleert

De verstandhouding met de militairen in de basis loopt niet bepaald gesmeerd. Al snel escaleert de situatie, waarbij niemand van het gezelschap veilig lijkt te zijn. Helaas is het van meet af aan duidelijk dat de schrijvers het lastig vinden om het verhaal op gang te houden. De geloofwaardigheid van een aantal beslissingen dat genomen wordt, is discutabel.

Into the Night seizoen 2 recensie - De nacht in

Into the Night seizoen 2 recensie – Onhebbelijke personages

Ook het gedrag van een aantal personages is vreemd te noemen. We hebben het hier tenslotte over een wereldwijde crisis en niet over een theekransje. De onhebbelijkheid van een groot aantal (hoofd)personen is aanzienlijk gestegen, wat niet bijdraagt aan het kijkgenot. Ook volgt het ene na het andere ongeluk, wat resulteert in een “ja hoor, natuurlijk” reactie bij ondergetekende. Helaas, het hangt allemaal iets te veel van toevalligheden aan elkaar.

Émilie Caen als Thea Bessit

Onvermijdelijk afscheid

Het is onvermijdelijk, maar ook in dit tweede seizoen moeten we afscheid nemen van een aantal bekende personages die op gruwelijke wijze om het leven komen. Jammer, maar het was natuurlijk te verwachten.

Maar ook deze keer blijven weer een aantal sleutelfiguren over. En ook dat is onvermijdelijk, omdat de serie zonder hen niet verder zou kunnen gaan. Van één personage blijft het tot aan het eind echter wel spannend bij welk kamp hij zich aansluit.

Nabil Mallat als Osman Azizi

Into the Night seizoen 2 recensie – Een derde seizoen: Yay of nay?

De overgebleven personages vluchten weg van de militaire basis op weg naar seizoen drie. Het was mooi geweest als ze een karakterontwikkeling hadden doorgemaakt, maar ook dat is niet te ontdekken. En dat is jammer. Het blijft daardoor in Into the Night seizoen 2 dus wat plat. Het is meer van hetzelfde, maar dan slechter.

Krijgt Into the Night seizoen 3 dan nog het voordeel van de twijfel? Wat mij betreft wel, omdat het eerste seizoen zo goed was. Maar de schrijvers zullen echt beter hun best moeten doen…

Into the Night seizoen 2 streamt nu op Netflix. Bekijk hier de trailer:

Titel: Into the Night seizoen 2
Regisseurs: Jason George en Camille Delamarre
Acteurs: Pauline Etienne, Laurent Capelluto, Mehmet Kurtulus, Babetida Sadjo
Uitgever: Netflix
Genre: Sciencefiction / Rampen

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Netflix

Coen Bril als Heremans

Laurent Capelluto, Pauline Etienne en Nabil Mallat - Into the Night seizoen 2

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.