Leger van Schaduw en Storm recensie – Modern Myths

Leger van Schaduw en Storm recensie – Knettergoed, meeslepend vervolg

Lara Polaris 2 – Leger van Schaduw en Storm is een van de boeken waar Yvette W. het meest naar uit heeft gekeken dit jaar. Na een knallend debuut met Heks van Vuur en Oorlog komt auteur S. Christina met het tweede deel in deze serie over de jonge heks Lara Polaris. Lees in Yvettes Leger van Schaduw en Storm recensie of dit vervolg haar opnieuw omver weet te blazen. 

Lees ook Yvettes Heks van Vuur en Oorlog recensie.

In Solvenia woedt een gruwelijke oorlog. Na de gebeurtenissen in Heks van Vuur en Oorlog vlucht Lara met haar vrienden naar Meerland, waar ze in alle vrijheid naar de Magische Spelen kan. Maar hoewel Lara daar gelukkig zou kunnen zijn, knaagt er iets. Terwijl in Meerland de zon schijnt, zucht haar eigen Solvenia onder de terreur van de president.

Dan ontmoet ze Karissa. Zij wil dat Lara de revolutie gaat leiden om heksen hun vrijheid terug te geven. Maar wat wil Lara zelf? Is zij wel klaar om een leidersrol op zich te nemen?

Een gruwelijke oorlog

Na een tijd waarin heksen in het vorige boek onderdrukt werden, is het in Lara Polaris 2 – Leger van Schaduw en Storm oorlog. Heksen zijn ondergedoken of vluchten het land uit. Als ze opgepakt worden, dan stopt de regering ze in Maleficentra. Dit zijn duistere gevangenissen waar ze gemarteld worden en waar op ze geëxperimenteerd wordt. De overeenkomst met de Jodenvervolging is opnieuw groot en het gevoel van onrecht is dan ook enorm wanneer je het boek leest.

Gelukkig vechten de heksen met man en macht terug. Dat geeft veel spannende momenten en je krijgt een doorlopende hoop op betere tijden.

Leger van Schaduw en Storm recensie – Rebellenleider

Opnieuw volg je de jonge Lara Polaris op haar tocht van zelfontwikkeling. In een brute tijd van onderdrukking en oorlog probeert ze te ontdekken wie zij is als persoon. En wat zij kan als heks. De rol van rebellenleider wordt haar opgedrongen en ze worstelt tussen zelfbehoud en haar verantwoordelijkheid voor de andere heksen. Haar innerlijke strijd is voelbaar en heel logisch.

Een sympathieke hoofdpersoon

Lara Polaris is daarmee niet zomaar een onbevreesde held, maar haast een échte jonge vrouw met realistische emoties. Een hoofdpersoon waar je je als lezer goed mee kunt identificeren. Iemand met wie je meevoelt en waar je oprecht verdrietig voor kunt zijn. Kortom, een knettergoed geschreven personage.

Leger van Schaduw en Storm recensie – Wanneer komt deel 3?

Met Leger van Schaduw en Storm heeft S. Christina weer een boek geschreven dat je gewoonweg niet neer kunt leggen. Het verhaal staat als een huis en haar schrijfstijl is meeslepend. Vanaf de eerste letter sleurt ze je mee in het verhaal en het boek blijft nog lang in je hoofd nagonzen. Zelfs als je hem al lang uit hebt.

Ik weet dus wel naar welk boek ik volgend jaar reikhalzend uit zal kijken!

Leger van Schaduw en Storm is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Lara Polaris 2 – Leger van Schaduw en Storm
Auteur: S. Christina
Uitgever: Rebel Books
ISBN: 978-90-830-8503-6

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2021 Modern Myths

Lara Polaris 2 recensie – Modern Myths

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise