Terminator 6
BoekenBoeken

Linda Hamilton in Terminator 6

Linda Hamilton zal naast Arnold Schwarzenegger te zien zijn in Terminator 6, een nieuwe film uit de Terminator-reeks, zo meldt Deadline. Waarschijnlijk gaat het hier om een reboot van de serie, wat de vraag oproept welke rol Hamilton als personage Sarah Connor in gaat vullen.

Bovenstaande actiescène kon je onlangs in de bioscoop bewonderen in Terminator 2: Judgement Day 3D. Het tweede deel in de Terminator-reeks is het hoogtepunt uit de serie, waarbij Sarah Connor (Linda Hamilton) als actieheldin de filmgeschiedenis in is gegaan, naast bijvoorbeeld Sigourney Weaver als Ripley uit Alien.

Saturn Award

Hamilton, inmiddels een zestigjarige actrice, speelde in The Terminator (1984) en Terminator 2: Judgment Day (1991) het personage Sarah Connor, moeder van vrijheidsstrijder John Connor. John vecht in een verre toekomst tegen de Terminators. De Terminators sturen een cyborg (Schwarzenegger) naar het verleden om Sarah te vermoorden, zodat John nooit geboren wordt. In Judgement Day gaan ze achter John zelf aan. Met die laatste film wist Linda Hamilton een Saturn Award binnen te slepen.

Veel betekend

Regisseur James Cameron zegt dat Hamilton veel heeft betekend voor het actiegenre indertijd.
“Het is dan ook een enorm statement dat deze doorgewinterde krijger in Terminator 6 weer terugkeert”, aldus Cameron tegen Deadline. “Er zijn in films genoeg vijftig- en zestigjarigen die de slechteriken vermoorden, maar er is geen voorbeeld van een vrouwelijk personage dat dit doet.”

Terminator 6
Linda Hamilton met regisseur James Cameron in de eerste Terminator

Terminator 6 begin van een trilogie

Het is de bedoeling dat Terminator 6 uitgebracht wordt als begin van een trilogie en een reboot van de serie inluidt. Nog onbekend is of Hamilton in meerdere films van de reeks gaat spelen.

Producent

Cameron werkte met Schwarzenegger en Hamilton destijds aan de eerste twee Terminator-films.
De voormalige regisseur zal voor Terminator 6 optreden als producent. De maker van Deadpool, regisseur Tim Miller, zal de regie op zich nemen.

© 2015-2023 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Terminator 2: Judgement Day 4

Linda Hamilton in Terminator 2: Judgement Day

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.