Pre-order Lang en Gelukkig - Modern Myths
Bol AlgemeenBol Algemeen

Pre-order Lang en Gelukkig – Een verhalenbundel sprookjes voor het goede doel

De redactie van Modern Myths bestaat uit zowel lezers als schrijvers. Als een van onze redactieleden iets publiceert, maken we daar natuurlijk een feestje van. Ditmaal is het de beurt aan Joany die met haar schrijverscollectief Papieren Zwaard een verhalenbundel met sprookjes uitbrengt voor het goede doel: Lang en Gelukkig. In dit artikel vertelt ze er zelf over. Pre-order Lang en Gelukkig!

Meestal schrijf ik voor Modern Myths recensies van toffe games, boeken, series en films. Hoe bijzonder dat ik vandaag mag schrijven over een publicatie waar ik zelf aan heb meegewerkt! Op 20 mei verschijnt namelijk Lang en Gelukkig, een verhalenbundel van schrijverscollectief en -platform Papieren Zwaard, met daarin korte verhalen van de hand van zes verschillende Nederlandstalige fantasyschrijvers.

Zoals de naam van de bundel al verraadt, vind je hierin verschillende hervertellingen van klassieke sprookjes. En niet alleen dat: elk sprookjesverhaal heeft een queer twist.

Queer twists

Want wat als de kikkerprins verliefd wordt op zijn beste vriend? En de prinses eigenlijk nooit uit was op een relatie? Of als de kleine zeemeermin – die normaal gesproken mensen verslindt – gevoelens krijgt voor de mensenvrouw die ze zou moeten doden?

Pre-order Lang en Gelukkig – Sprookjes herschreven door fantasyschrijvers van eigen bodem

Papieren Zwaard logoIn de bundel Lang en Gelukkig vind je zes verhalen, geschreven door verschillende Nederlandse fantasyschrijvers. Drie daarvan (Arlette Krijgsman, Joany Taanman en Kirsten Timmerman) behoren zelf tot Papieren Zwaard. De drie anderen werden uitgekozen nadat zij hun pitch voor het korte verhaal dat zij wilden bijdragen instuurden: Carlijn Broers, Vera Gijzen en Jop van der Meij.

Ieder koos een klassiek sprookje om opnieuw te vertellen, maar dan met een queer invalshoek. Zo vind je in Lang en Gelukkig hervertellingen van Aladdin en de Wonderlamp, De kraai (van origine een Slavisch sprookje), Robin Hood, De rattenvanger van Hamelen, De kleine zeemeermin en De kikkerkoning.

Een verhalenbundel voor het goede doel

COC logoAlle winst die met de bundel gemaakt wordt, zal worden gedoneerd aan een goed doel: COC Nederland. De emancipatie en acceptatie van LHBTI+ personen is ook in deze moderne tijd namelijk niet vanzelfsprekend. COC Nederland zet zich in voor een wereld waarin iedereen in vrijheid en veiligheid zichzelf kan zijn. Ongeacht seksuele oriëntatie, genderexpressie, genderidentiteit en geslachtskenmerken.

Als platform voor fantasyschrijvers in Nederland zetten we ons met Papieren Zwaard vanaf onze oprichting in voor meer diverse stemmen en verhalen binnen het speculatieve genre, omdat dat er met meer variatie alleen maar mooier op wordt. Daarom wilden we daar met onze tweede bundel graag een bijdrage aan leveren.

Pre-order Lang en Gelukkig – Bestel de verhalenbundel alvast voor!

Lang en Gelukkig wordt op 20 mei 2023 gepresenteerd op Fantasy Fest Rijswijk, waar Papieren Zwaard een stand heeft. Er zal een eerste en (wanneer de vraag groot is) een tweede druk van de bundel verschijnen, waarna de totale winst gedoneerd zal worden. Wil je er zeker van zijn dat er een exemplaar voor je klaarligt, of wil je dat het naar je toegestuurd wordt? Vanaf 1 tot en met 19 mei kun je de bundel alvast voorbestellen via de website van Papieren Zwaard!

Ben je zelf een (fantasy-, horror- of sciencefiction-)schrijver (of lezer) en wil je graag op de hoogte blijven van Papieren Zwaard? Volg ons dan via hun Instagrampagina of sluit je aan bij de Discordserver!

Lang en Gelukkig verschijnt vanaf 20 mei.

Pre-order Lang en Gelukkig - Modern Myths

Joany Taanman

Van kinds af aan is Joany Taanman (1993) geboeid door verhalen. Op haar negende maakte ze een stripverhaal over haar hond die op magische wijze superkrachten kreeg. Sindsdien gaan tekenen en verhalen bedenken voor haar hand in hand. Ze is geboeid door fantasy: van games en boeken tot urenlange video-essays op YouTube die elk detail van deze media uitpluizen. Het moet hierbij niet te grimmig en grauw worden; een goed verhaal moet ook hoop kunnen geven.

Haar favoriete boekenreeks is His Dark Materials, al komt de Gentleman Bastard serie ook aardig in de buurt. Ze kan onbeperkt genieten van Pirates of the Caribbean (alleen de eerste drie) en Full Metal Alchemist: Brotherhood. Ook de Dragon Age en The Witcher games zijn haar zeer geliefd. Haar andere grote passie is geschiedenis. Ze kan zichzelf uren verliezen in de lore van een slim opgebouwd verhaal, of in games met een historisch tintje zoals de Assassin's Creed reeks.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.