Worlds at a Glance Towns & Villages kickstarter – Modern Myths

Worlds at a Glance: Towns & Villages kickstarter – Eerste D&D-uitgave van Game Master Worlds

We herhalen het nog maar eens: Dungeons & Dragons is populairder dan ooit. Dat bewijzen niet alleen de grote opkomsten bij TTRPG-conventies zoals RINCON en Day of Dungeons. Ook steeds meer fantasyliefhebbers wagen de sprong om zelf iets bij te dragen aan het beroemde spel. Zo ook de Belgische startup Game Master Worlds. Hun missie? Het verenigen en toegankelijk maken van Dungeons & Dragons binnen België, Nederland en zelfs daarbuiten. Doe mee met hun Worlds at a Glance: Towns & Villages kickstarter! 

Lees ook André’s RINCON 2024 interview en Vicky’s Day of Dungeons 2024 reportage.

Worlds at a Glance Towns & Villages kickstarter – overzichtWat gebeurt er als een groep vrienden uit Gent, Antwerpen en Leuven de hoofden bij elkaar steken om Dungeons & Dragons-fans te verenigen? Dan krijg je een snelgroeiende online community voor het spelen van rollenspellen: Game Master Worlds.

Maar het blijft niet bij het bespreken van bordspellen en het organiseren van bijeenkomsten alleen. De groep heeft hun eigen uitgeverij opgericht en staat op het punt om hun eerste uitgave te publiceren, het boek Worlds at a Glance: Towns & Villages.

Een snelgroeiende online community

Je kunt Game Master Worlds sinds kort vinden op allerlei fantasybeurzen in de Benelux, zoals Day of Dungeons of FACTS, maar ook tijdens de vele activiteiten die ze organiseren. Zo vind je hen bijvoorbeeld weleens met een D&D-sessie in een kerk of park.

Maar ook online wint de groep snel aan populariteit. Sinds de oprichting in november 2023 is hun community al gegroeid naar meer dan 8.000 leden op Facebook, Instagram, Discord, YouTube en TikTok.

Worlds at a Glance team
Het Worlds at a Glance team

“Je kunt dagelijks terecht voor D&D”

Dungeons & Dragons wordt de laatste jaren steeds populairder. Er is een grote vraag naar spelleiders en mensen zijn steeds op zoek naar een groep om samen op avontuur te gaan. Wij willen hen samenbrengen. Daarom hebben we een online community opgericht, waar fans van het rollenspel dagelijks terechtkunnen voor werkelijk alles wat met D&D te maken heeft”, zegt Nathan Horn, oprichter van Game Master Worlds.

“Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat we onze leden een platform bieden waar ze hun hobby’s kunnen delen en waar we lokale creatievelingen en startups in de schijnwerpers zetten”.

Worlds at a Glance op pad

Worlds at a Glance: Towns & Villages kickstarter – Kant-en-klare, meeslepende beschrijvingen

Daar stopt Game Master Worlds niet. Zij willen namelijk het leven van spelleiders gemakkelijker maken. “Voor spelers van Dungeons & Dragons bestaan er al veel hulpmiddelen en boeken, maar spelleiders bleven altijd een beetje op hun honger zitten. Ons boek Worlds at a Glance is ontstaan om het improviseren tijdens een verhaal een stuk minder intimiderend te maken en de sessies vlotter te kunnen laten verlopen”, zegt Nathan.

“We wilden absoluut geen tabellen waarbij willekeurige dobbelworpen de uitkomst bepalen. Dit vertraagt niet alleen het spel, maar is ook allesbehalve meeslepend. In plaats daarvan werken we met kant-en-klare, originele beschrijvingen die de spelleider naar eigen smaak kan samenstellen.”

Towns & Villages - wat zit er in

Van taveernes naar queesten

Een voorproefje van het boek laat zien dat je niet enkel de sfeer van een taveerne kunt bepalen, maar ook hoe de waard de spelers begroet, wat er op het menu staat en of de maaltijd al dan niet verrukkelijk is. En dan hebben we het nog niet eens over de winkels, queesten en NPC’s gehad die je zomaar in een dorp zou kunnen tegenkomen.

Kortom, Worlds at a Glance: Towns & Villages lijkt veelbelovend voor spelleiders met enige improvisatie-vrees. De kickstarter voor het boek is inmiddels live gegaan en het streefdoel werd al binnen vijftien minuten gehaald. Wees er dus snel bij, want dit boek is gewild!

Worlds at a Glance Towns & Villages in de praktijk

Worlds at a Glance: Towns & Villages kickstarter – Van de community, voor de community

Het boek Towns & Villages biedt spelleiders een handige en eenvoudige manier om in een mum van tijd tal van steden, locaties en personages tot in detail te beschrijven en te improviseren. “We zien dat er al enorm veel interesse is in het boek, zoals blijkt uit de 6.000 geïnteresseerden op kickstarter en onze eigen online community”, voegt Shiu Yang Tang, business partner en medeoprichter van Game Master Worlds, toe.

Het is dus erg toepasselijk dat een initiatief van gepassioneerde D&D-fans mogelijk wordt gemaakt door andere D&D-fans. Is dat rollenspel ook jouw grote passie? Ga dan snel naar de Worlds at a Glance: Towns & Villages kickstarter of word lid van hun Discord-groep.

Dungeons & Dragons boek voor spelleiders

Vicky Swers

In Vickys kindertijd draaiden de VHS-tapes met Disneyfilms elk weekend – zonder overdrijven – en de sprookjesboeken lagen meer uit de kast dan erin. Ze was 13 jaar toen ze voor het eerst het boek "Peter Pan en Wendy" las, een verhaal dat haar leven op de kop zou zetten. Nu schrijft ze haar eigen verhalen en blijft ze op zoek naar de oorsprong van haar favoriete sprookjes en mythes.

Als jeugdleidster verzon Vicky haar eerste spellen, al overleefden deze ideeën de jaren niet. In diezelfde periode speelde ze haar eerste rollenspel. Een nieuwe wereld ging voor haar open. Van de rollenspellen tuimelde ze in de thematische bordspellen. Ondertussen is ze spelauteur van "Adventures in Neverland" en een fanatieke bordspeler. Als je haar niet in de spellenwinkel vindt, dan wel op één van de vele spellenbeurzen.

Vicky combineert het beste van beide werelden – verhalen vertellen en spellen spelen – op haar website Vickyschrijft.nl. Naast alle eigen ideeën die nog op tafel liggen, ondersteunt ze graag anderen om hun droom waar te maken!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.