Stichting CPNB boekenpetitie

Stichting CPNB boekenpetitie – Teken tegen 21 procent btw!

In het hoofdlijnenakkoord van het aankomende kabinet PVV, VVD, NSC en BBB staat een plan om het btw-tarief op boeken te verhogen van 9 naar 21 procent. Als reactie heeft het CPNB – Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek – een petitie gestart met de titel “21% btw, een waardeloos idee”. Ook Modern Myths vindt het geen fantastisch idee en steunt de actie, samen met de hoofdredacteuren van andere onafhankelijke popcultuur platforms. Doe ook mee en teken de Stichting CPNB boekenpetitie! 

Boekenpetitie logoAls het aan de aankomende coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB ligt, wordt het btw-tarief voor boeken, kranten en tijdschriften binnenkort verhoogd van 9 procent naar 21 procent. Het is een idee dat nogal uit de lucht komt vallen. Zeker gezien er al jaren geklaagd wordt over de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen op school.

Ook thuis spelen boeken en tijdschriften een grote rol om de leesvaardigheid te verbeteren. Het lijkt nogal contraproductief om aan de ene kant de toegankelijkheid van het geschreven woord door prijsverhogingen te bemoeilijken, terwijl je aan de andere kant meer geld in onderwijs moet gaan steken. Daarom steunt Modern Myths de actie van Stichting CPNB die een boekenpetitie hebben opgezet namens het boekenvak, schrijvers, vertalers en vooral iedereen die van lezen houdt.

Zoveel mogelijk aansluiten

Op onze social media kanalen hebben we de boekenpetitie al onder de aandacht gebracht. Maar we zijn niet de enigen. Ook de hoofdredacteuren van de andere onafhankelijke platforms FantasyWereld en PotterDome sluiten zich aan bij het standpunt van het CPNB. Met zijn allen roepen we op de petitie zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en uiteraard te ondertekenen!

Je vindt de petitie op Boekenpetitie.nl.

Stichting CPNB boekenpetitie – Belangrijke, maatschappelijke functie

‘Boeken lezen is van grote waarde voor mens, samenleving én economie’, aldus het CPNB op haar website. ‘Boeken zijn de dragers van onze cultuur en laten mensen van jongs af aan ook andere werelden en gezichtspunten zien. Taalvaardigheid en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, op school en op de arbeidsmarkt’.

Daar voegen we graag nog aan toe dat fantasy, sciencefiction en horror – het fantastische genre – je geest verruimt en je inzicht geeft in ongelimiteerde, andere vormen van samenwerken en samen leven. Laten we dat vooral toegankelijk houden!

Meer nieuws vind je in het Modern Myths Nieuws!

© 2024-2024 Modern Myths

CPNB petitie MM

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.