The Labyrinth McFarlane Jareth 1
Doctor Strange 2 banner

Modern Myths Merchandise – McFarlane Toys The Labyrinth en The Dark Crystal

Met de aankondiging van een tiendelige prequel op Netflix van The Dark Crystal en het nieuws dat scriptschrijver Nicole Perlman (Guardians of the Galaxy) een vervolg schrijft op The Labyrinth, hebben we als fans van Jim Henson niets te klagen. Maar er is nog een kers op de taart: McFarlane Toys gaat voor beide titels figuren op de markt brengen. Te beginnen met David Bowie als Jareth the Goblin King.

Todd McFarlane maakte eind jaren ’80 furore bij stripuitgeverij Marvel als tekenaar van The Incredible Hulk en daarna The Amazing Spider-Man. Begin jaren ’90 richtte hij met vijf andere populaire tekenaars de studio Image Comics op. Zijn eigen stripserie Spawn stelde hem in staat zijn andere dromen na te jagen.

Dit leidde tot onder andere McFarlane Toys. Daar vind je – naast eigen figuren uit de serie Spawn – ook actiefiguren van bekende honkbal spelers. McFarlane Toys is inmiddels uitgegroeid tot een grote onderneming met veel licenties, waaronder figuren uit Assassin’s Creed, The Walking Dead, A Game of Thrones, Naruto en Gears of War.

Todd McFarlane Spider-Man

 McFarlane Toys The Labyrinth – David Bowie

Nu gaat McFarlane Toys samenwerken met de Jim Henson Studio om figuren uit te brengen gebaseerd op The Labyrinth en The Dark Crystal. In november wordt het eerste figuur uitgebracht: Jareth the Goblin King uit The Labyrinth. Het figuur zal zo’n 18 cm lang zijn en is een prachtige gelijkenis van David Bowie, die de Goblin King in de film speelde. In zijn ene hand houdt hij een glazen bol vast, waarmee zijn magie tot leven komt. In zijn andere hand zien we het masker die hij draagt tijdens de balscene, waarin hij danst met hoofdrolspeelster Jennifer Connelly.

Connelly speelt het meisje Sarah, die haar broertje probeert te redden uit het paleis van Jareth en zijn goblins middenin het Labyrinth. Het wachten is op de aankondiging van het Sarah-figuur en de wonderlijke wezens uit het Labyrinth.

The Labyrinth McFarlane Toys Jareth 2

McFarlane Toys The Dark Crystal – Jen en Kira

In het voorjaar van 2018 komen de eerste figuren uit The Dark Crystal op de markt: de Gelflings Jen en Kira. Jen is een van de laatste Gelflings en wordt door zijn mystieke meesters de urRu er op uit gestuurd om de scherf van de Dark Crystal te vinden. Deze scherf zal de balans op de wereld herstellen. Jen wordt hierbij gedwarsboomd door de slechte Skeksis. Onderweg ontmoet hij Kira, ook een Gelfling, en haar huisdier Fizzgig.

Ook hier is het nog niet bekend welke andere personages door McFarlane uitgebracht gaan worden.

The Dark Crystal McFarlane Jen Kira

Klassiekers eerst

De eerste serie figuren van The Labyrinth en The Dark Crystal zijn dus gebaseerd op de klassieke films. Op de basis waar de figuren op staan vind je de filmlogo’s terug.

Hou Modern Myths Merchandise in de gaten voor nieuws over figuren uit de nieuwe film en serie. En uiteraard voor nieuws over de extra figuren die vast en zeker uitgebracht zullen worden.

Jareth 3

In Modern Myths Merchandise geeft redacteur Jeroen elke week een tip om je fantasy-verzameling uit te breiden. Duik mee in het aanbod van action figures, statues, gadgets, merchandise en andere hebbedingen en laat horen wat je zelf op de plank hebt staan in de comments.

Kijk hier voor het eerste deel (Funko Pop! Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

Kijk hier voor het tweede deel (Hot Toys Iron Man Mark XLVII)

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk verschenen onder redactie van Karen van den Andel en Jeroen Geelhoed – Fantasize.nl

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise