Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag The Life Forge

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag – gemoedelijk festival om van te genieten

Het festivalseizoen is weer aangebroken! Naast de talloze muziekfestivals kijken we als fans van het fantastische genre natuurlijk uit naar onder andere Castlefest en Elfia, maar eind juli was er eerst de Mystical Fantasy Fair. Die fair is een fijn, kleinschalig feestje, goed verborgen tussen de weilanden van Heeswijk-Dinther in Noord-Brabant. Modern Myths ging ernaartoe en dit is ons Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag. 

Meer foto’s van de Mystical Fantasy Fair 2018? Kijk op onze Facebook-pagina @ModernMythsNL

De zomer van 2018 is tot nu toe warm en droog, iets wat bij het bezoeken van een openluchtfestival als de Mystical Fantasy Fair 2018 voor extra uitdagingen zorgt. Toch laten de fantasyliefhebbers zich niet kennen en zag je als bezoeker de nodige steampunkers en fantasyfiguren in vol ornaat rondlopen, tot en met mantels van dik bont aan toe. En hoewel het warm was, was iedereen in een opperbeste stemming. Er werd rustig aan gedaan en iedereen nam de tijd om de workshops en presentaties op zijn gemak te volgen. Die gemoedelijkheid is een kenmerk wat precies past bij de fair. Niets moet, alles mag en iedereen komt vooral om te genieten.

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag route
Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: kleinschalig en overzichtelijk

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag vlaggetjes

De Royal Seahorseriders

Meteen na de ingang liep je de Royal Seahorseriders tegen het lijf. Op een vrolijk puffend stoommachientje draaide een metalen zeepaardje rondjes, waar je meteen je ogen bij uitkeek. Ook in de tent van de ‘zeepaardberijders’ zag je bijzonder mooi gemaakte tasjes, potjes en andere snuisterijen. En dan waren er natuurlijk de kostuums die zo in een steampunkfilm zouden passen. Ik sprak de bouwer van de stoommachine, de eigenaar van een paardenbedrijf, die in zijn vrije tijd in de schuur aan zijn steampunkhobby werkt. Tegelijkertijd werkt zijn vrouw in huis aan de kostuums die te zien waren. Zij vertelde me dat het zo prima werkt, een gezamenlijke hobby, met voor ieder genoeg tijd voor zichzelf. Het resultaat is ernaar.

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag Royal Seahorseriders
Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: de Royal Seahorseriders

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag stoommachine

Rovers op de fair

Verderop het veld kon je de roofvogels van Yuki Onna bewonderen. De dieren hadden het overduidelijk ook bijzonder warm, maar lieten zich met enig aandringen toch op de foto zetten. De roofvogelshow verderop de dag ging ook prima, zelf met de hitte moet je toch wat eten.

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag Yuki Onna
Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: de roofvogels van Yuki Onna

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag uil

Nog heter: vuurspuwen

Ook de workshop vuurspuwen ging gewoon door. Een grote groep bezoekers had zich aangemeld om onder leiding van Feniks Spirit de techniek van het vuurspuwen te leren. Eerst werd er met water geoefend om de juiste ‘nevel’ de lucht in de te blazen, waarna het echte werk kon beginnen. Om beurten mocht je de fakkel hanteren, om een ware steekvlam te creëren. Een spectaculair gezicht.

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag Feniks Spirit
Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: voor de workshops van Feniks Spirit moet je vuurbestendig zijn

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: didgeridoos en uilberen

Op het festival kon je dwalen tussen de verschillende kraampjes met etenswaren, hebbedingen, wapens, boeken en andere uiteenlopende spullen. Je kon je verdiepen in de betekenis van kristallen, amuletten en andere mystieke voorwerpen. Ook muzikante Arianne Oostra was er weer met haar didgeridoos. Op de Mystical Fantasy Fair van vorig jaar sprak Modern Myths haar uitgebreid over de Anne Frank Didgeridoo. Ook bijzonder waren de magische ‘uilbeer’ monsters van The Life Forge, die je voor een zacht prijsje kon adopteren en mee naar huis nemen. Er werd me verzekerd dat er geen addertjes onder het gras zaten, zoals in de film Gremlins uit 1984.

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag The Life Forge
Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: mysterieuze uilberen bij The Life Forge

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag uilberen in kooi

Marlistories in je inbox

Dit jaar sprak ik met schrijfster/danseres/zangeres/theaterdocent Marieke Frankema, die haar boeken verkocht op de fair en haar nieuwe project – Marlistories – presenteerde. Bekijk het sfeerverslagfilmpje voor een uitleg van deze digitale boekenbox, waarin je elke week een nieuw gedeelte van een verhaal in je mailbox ontvangt, aangevuld met leuke goodies. Wil je vast een Marlistory lezen, ga dan naar onze rubriek ‘Moderne Mythes: verhalen’ voor het Verhaal van een Eiland.

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag Marlistories
Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: Marlistories van Marieke Frankema

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag: gezellig blijven plakken

Na een dagje rondlopen over het terrein, begon ik aan de terugreis naar huis. Naast een zakje Engelse ‘fudge’ in de rugzak, waren het vooral de sfeer en het plezier van de dag die bleven plakken en tot vrolijkheid stemden. De Mystical Fantasy Fair 2018 mag dan niet het grootste festival van het seizoen zijn, het is zeker een van de gezelligste.

Meer Modern Myths-sfeerverslagen kun je vinden in onze rubriek Reportages

© 2015-2024 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag tentpubliek

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag steampunk

Mystical Fantasy Fair 2018 sfeerverslag schalen

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.