Rijk van Licht en Sterrenstof recensie – Modern Myths

Rijk van Licht en Sterrenstof recensie – Een dubbele strijd voor Lara Polaris

Na het enorm spannende einde van Leger van Schaduw en Storm – het vorige boek in de Lara Polaris-serie – is het derde deel eindelijk uit! Rijk van Licht en Sterrenstof was voor mij een van de meest geanticipeerde boeken van dit jaar, omdat S. Christina altijd geweldige verhalen weet neer te zetten. Ik kon dan ook niet wachten om te zien of het haar weer gelukt was. Lees onze Lara Polaris 3 Rijk van Licht en Sterrenstof recensie!

Lees ook Yvettes recensies van Heks van Vuur en Oorlog en Leger van Schaduw en Storm. Heb je de boeken over Lara Polaris nog niet gelezen? Let dan op: in deze recensie staan kleine spoilers voor de eerdere delen.

President Walgraaf is gevallen en de heksenvervolging is over, maar de strijd is nog lang niet gestreden voor Lara. Nu de onderdrukker verdwenen is, is het land Solvenia tot op het bot verdeeld. Heksen en “Lozen” spelen voor eigen rechter, met desastreuze gevolgen.

Als ze door de zusters van Kalyna benoemd wordt tot Rijksbestuurder, moet de net 19-jarige Lara Polaris opeens alle problemen in het land oplossen. Tot overmaat van ramp is de oorlogsheks Kalyna zelf tijdens de “Nacht van Walgraaf” weer teruggekomen. Wat is haar doel? En hoe kan Lara haar stoppen?

Een eenzame functie

Na de Nacht van Walgraaf krijgt Lara veel verantwoordelijkheden. Het hele land kijkt naar haar voor steun, hulp en oplossingen. Maar ondertussen speelt Kalyna op de achtergrond haar eigen spel. Zij probeert Lara op slinkse manieren te beïnvloeden en in het nauw te drijven.

Terwijl Lara alle balletjes hoog probeert te houden, voelt zij ook de verantwoordelijkheid om Kalyna voor eens en altijd zelf te moeten verslaan. Bijna niemand weet namelijk van de terugkeer van deze oorlogsheks en Lara weet ook niet wie ze kan vertrouwen. De dochters van Kalyna – waar Lara officieel ook toe behoort – hebben overal een vinger in de pap. Lara durft zelfs geen steun meer te zoeken bij haar eigen vrienden, terwijl zij haar juist altijd hebben bijgestaan.

Rijk van Licht en Sterrenstof recensie – Strijd tegen zichzelf en haar vijanden

In een poging al deze lasten in haar eentje te dragen, vervreemdt ze zich niet alleen van haar vrienden, maar ook van zichzelf. Zal het komen door het harnas van Kalyna om haar arm? Het geeft haar enorm veel krachten, maar heeft ook een duistere invloed.

De strijd die volgt is deze keer dus niet alleen met haar vijanden zoals Kalyna, maar ook voor een groot deel met haarzelf. Omdat je de gedachten van Lara volgt in het boek, maak je deze strijd intens mee. En ook als lezer weet je niet meer of de dreiging waarheid is, of dat Lara deze enkel zo zelf ervaart.

Fantasy met herkenbare elementen

Door al deze elementen is Rijk van Licht en Sterrenstof een meeslepend verhaal over je zelfbeeld en eigenwaarde, vol intriges. Hoewel de directe situatie natuurlijk fantasy is, zijn de gevoelens die Lara heeft herkenbaar voor iedereen. En juist door deze herkenbaarheid en de meeslepende schrijfstijl van S. Christina is het boek weer onmogelijk weg te leggen.

Een voortdurend beklemmende sfeer

Hoewel de heksenvervolging door President Walgraaf in de vorige boeken van Lara Polaris zorgde voor de spanning, is de onheilspellende sfeer zeker niet verdwenen na zijn dood. De eenzame strijd die Lara voert tegen Kalyna, de manipulatie door meerdere partijen en de vervreemding van haar vrienden zorgt voor een voortdurend beklemmende sfeer in dit derde deel.

Maar het is vooral de strijd met haarzelf die maakt dat je je tijdens het lezen niet van Lara los kunt maken. Het is net alsof je, samen met Lara, haar zware lasten draagt. En een uitweg lijkt haast niet te bestaan…

Rijk van Licht en Sterrenstof recensie – Meeslepend en spannend pareltje

S. Christina heeft met Lara Polaris 3 – Rijk van Licht en Sterrenstof wederom een meeslepend en beklemmend pareltje geschreven. Dit is extra indrukwekkend doordat de grote boeman dit keer zowel van binnen als van buiten zit. Het is niet alleen een reis naar binnen voor Lara, maar ook voor jou als lezer zelf.

Rijk van Licht en Sterrenstof is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: Lara Polaris 3 – Rijk van Licht en Sterrenstof
Auteur: S. Christina
Uitgever: Rebel Books
ISBN: 978-90-830-8509-8

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2023-2024 Modern Myths

Lara Polaris serie - S. Christina

Yvette Wolters

Al als klein meisje belandde Yvette Wolters met haar neus in de boeken en ze is niet van plan daar ooit nog uit te komen. Na in aanraking gekomen te zijn met de boeken van Harry Potter stond fantasy op het leesmenu. Haar liefde voor dit genre is door de jaren heen alleen maar gegroeid.
Of het nu een boek is, een film, serie of bordspel; zodra het fantasy uitstraalt is Yvette enthousiast.

Yvette is regelmatig met haar hele gezin op festivals te vinden, waarvoor zij met veel liefde zelf de kostuums ontwerpt.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.