Slaughterhouse Rulez angst Simon Pegg uitsnede
BoekenBoeken

Slaughterhouse Rulez op dvd – vraag je collegegeld terug

Op Halloween verscheen in 2018 Slaughterhouse Rulez in de bioscopen van Engeland en Ierland. Een goed moment om een horrorfilm uit te brengen. Met bekende namen als Simon Pegg (Shaun of the Dead, Strak Trek Into Darkness) en Asa Butterfield (The Space Between Us, Sex Education) bovenaan de filmposter prijkend, heb je een lokkertje voor het volk. Pas in juni 2019 is de dvd beschikbaar gekomen. Wat is er in al die tijd gebeurd? 

Slaughterhouse Rulez gaat over de elitaire kostschool Slaughterhouse waar jongeren worden opgeleid om de macht in handen te krijgen en flink te concurreren met elkaar. Terwijl de schoolperikelen rustig kabbelen, wordt in de bossen op het schoolterrein aan gaswinning gedaan. Er lijkt iets te zitten in dat gat onder de grond, maar desondanks gaan de werknemers gewoon door. Totdat het allemaal misloopt.

Slaughterhouse Rulez gaswinning horror

Voorkennis kan behulpzaam zijn

Wanneer je wekelijks in de bioscoop zit, word je helaas platgegooid met trailers. Van de meeste films die ik zie, heb ik de trailer vier tot tien keer gezien (of vijftien keer; ik kijk naar jou: The Lion King). Het is dan altijd een verademing om een film in te stappen zonder enige voorkennis en heerlijk verrast te worden. Slaughterhouse Rulez, een horrorcomedy met een goede cast, meer wilde ik niet weten en daarmee zette ik hem aan. Maar al snel kreeg ik spijt. Ik ben zo stom geweest om toch een verwachtingspatroon op te hebben gebouwd door de Slaughterhouse-titel. Een slachthuis, daar heb ik wel een idee bij, maar eigenlijk is deze titel volledig spreekwoordelijk bedoeld en draait het niet om wat ik vermoed. Lange tijd zit ik verward te kijken en als het bloed dan eindelijk komt, blijkt het niets met de titel te maken te hebben. Als ik wel een trailer had gekeken, had ik het verhaal misschien beter kunnen volgen.

Slaughterhouse Rulez verrassing

B-films zijn ook films

Natuurlijk wist ik dat ik me moest voorbereiden op een B-film, maar zelfs daarvoor presteert Slaughterhouse Rulez voor mij niet genoeg. De humor werkt vaak niet en de horror is simpelweg niet horror genoeg. Wanneer onze helden ook nog eens moeten strijden tegen een cgi-vijand, wil ik als kijker echt afhaken. Het is lang geleden dat ik zulke slechte speciale effecten zag.

Slaughterhouse Rulez schrikt van de special effects

Slaughterhouse Rulez: weinig geld in het laatje

Slaughterhouse Rulez dvd packshotHet is niet verwonderlijk dat het een tijd duurde voor de film werd uitgebracht op dvd. Nu beweert de achterkant dat we te maken hebben met een misdaaddrama, iets wat nog verder van de waarheid staat. Je ziet tenminste nog dat de film een horrorcomedy probeert te zijn. Slaughterhouse Rulez kostte ruim vijf miljoen pond om te maken, maar leverde uiteindelijk een schamele 730.000 pond op. Het is dus nog beleefd om te zeggen dat deze film geflopt is.

Is er nog hoop dat deze B-flop een cultklassieker kan worden? Ik vermoed van niet. Het script is simpelweg niet goed, de opbouw is slordig en de beloofde elementen ontbreken. Zelfs het acteerwerk van de professionals, inclusief een gastrol voor Margot Robbie (Once Upon a Time in Hollywood, Suicide Squad), kan deze kostschoolslasher niet redden.

Slaughterhouse Rulez is nu verkrijgbaar op dvd.

Titel: Slaughterhouse Rulez
Regisseur: Crispian Mills
Acteurs: Simon Pegg, Nick Frost, Asa Butterfield, Michael Sheen, Margot Robbie
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Medium: dvd
Genre: horror, comedy

Modern Myths service: koop Slaughterhouse Rulez op Bol.com

Meer Modern Myths recensies vind je hier.

© 2019-2023 Modern Myths

Slaughterhouse Rulez klas

Slaughterhouse Rulez verstoppen

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.