Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Spider-Man: Far From Home - Mysterio
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Spider-Man: Far From Home op blu-ray/dvd – een Spider-Man voor de fans + winactie (UPDATE: winnaar bekend)

De tweede Spider-Man film in het Marvel Cinematic Universe is uit op blu-ray en dvd. Gezien Marvel en Sony er nog niet over uit zijn op welke streamingdienst ze de huidige Peter Parker willen zetten, is dit de veiligste keuze om de Europese vakantie van de webslingeraar aan je verzameling toe te voegen. Dat is helemaal geen straf, want de Spider-Man: Far From Home op blu-ray/dvd bevat leuke extra’s. Zeker voor Spider-Man comicfans. 

Wil jij een blu-ray van Spider-Man: Far From Home winnen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je doet mee met de verloting!

Wie de ontwikkelingen van het Marvel Cinematic Universe een beetje volgt, weet dat het niet vanzelfsprekend is dat we Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home tot onze superheldenfilmverzameling mogen rekenen. De filmlicentie voor de webslingeraar ligt bij Sony Pictures en als de regisseurs van Captain Amercia: Civil War (en Avengers: Infinity War en Engame) – de broers Anthony en Joe Russo – niet aan superproducent Kevin Feige hadden gevraagd om Sony te benaderen om een deal te maken waarin Peter Parker in hun film kon optreden, zou de Tom Holland-versie van de held nooit bestaan hebben. Dat deze deal lastig te maken was en nog lastiger om te behouden bleek dit jaar toen het erop leek dat een derde Spider-Man film in het MCU er niet van ging komen, omdat de studio’s er niet met elkaar uitkwamen. Gelukkig hebben beide partijen water bij de wijn gedaan en komt er in ieder geval een derde film. En dat is maar goed ook, gezien de enorme cliffhanger van Spider-Man: Far From Home. Toch is niet alles koek en ei, want waar kun je de Spider-Man films straks streamen? Niet op Disney+ (daar is weer een nieuwe deal met Sony voor nodig) en niet op Netflix (want dat ziet Disney waarschijnlijk niet zitten). Ook daarom deze bespreking van de film op blu-ray, want die is de moeite waard en de meest zekere keuze om Spider-Man in huis te halen.

Spider-Man: Far From Home - Spider-Man

Tom Holland: de ultieme Spider-Man

Mocht je Spider-Man: Far From Home nog niet gezien hebben, lees dan de recensie van de bioscoopversie van Yvette H. en Paul, ik wil het hier over een ander aspect van de film hebben. Naast dat Far From Home een heel vrolijk avontuur is, is ook deze film heel toegankelijk voor een publiek dat niet met de Spider-Man strips (of tekenfilms) is opgegroeid. De basiskenmerken van Peter Parker zijn op ultieme wijze in Tom Holland tot uiting gekomen: hij is jong, een beetje klunzig en zeer verantwoordelijk, waardoor hij zich regelmatig in de nesten werkt. Homecoming en Far From Home laten zien dat Spider-Man een flexibel personage is dat je in elke situatie kunt plaatsen, zonder dat hij zijn identiteit kwijtraakt en onherkenbaar wordt. Dus zelfs als je niets hebt met deze nieuwe high school-versie van de superheld, met klasgenoten als Flash en Mary Jane die volledig anders geïnterpreteerd zijn; het is Spider-Man waar je naar kijkt. Ben je als fan van de klassieke versie van de muurkruiper niet overtuigd, dan nog heeft Far Frome Home je heel veel te bieden.

Spider-Man: Far From Home - Peter in Venetië

Meer dan een dozijn easter eggs voor fans

Spider-Man: Far From Home zit tjokvol met referenties naar iconische aspecten uit de 57-jarige carrière van de held. Een paar van deze easter eggs worden uitgelicht in de extra’s van de blu-ray, wat het leuk maakt om de film nog een paar keer te kijken. Heb je de film nog niet gezien, sla dan de komende alinea’s van deze recensie over, want er zijn spoilers op komst!

Als Spider-Man liefhebber is het natuurlijk geweldig om Mysterio in live-action te zien. Deze klassieke vijand van de webslingeraar maakte zijn officiele debuut in Amazing Spider-Man #13, maar bleek stiekem al eerder een rol te spelen in de stripserie. Ik zag Spider-Man: Far From Home in de bioscoop in de 4DX-uitvoering, waarin de rookeffecten met een knal aangingen en Quentin Beck – Mysterio (perfect gespeeld door Jake Gyllenhaal (Okja, Donnie Darko) – geheel in stijl naar voren stapte. Een betere en passender introductie van de schurk is er niet. Daarnaast zijn de monsters waartegen hij vecht ook herkenbaar voor ons fans.

Spider-Man: Far From Home - Quentin en Peter

Klassieke elementen

Het leuke van Far From Home is dat de monsters waartegen Spider-Man en Mysterio vechten voor elke kijker geschikt zijn. Ben je een jonge kijker zonder kennis van het fantastische genre, dan zijn de lava-, steen-, lucht- en watermonsters gewoon heel erg cool. Ken je je klassiekers, dan zul je de element-wezens kunnen herleiden naar de Chaos aan het begin der dingen, uit de Griekse mythologie. Die elementen kwamen bijvoorbeeld ook terug in de Disney tekenfilm Hercules en werden verbeeld door de titanen.

Spider-Man Far From Home Hydro-Man

Spider-Man afficionados zullen in de elementmonsters de superschurken Molten Man, Sandman, Cyclone en Hydro-Man herkennen. Van die vier is enkel Cyclone er een beetje met de haren bij getrokken, want de overige drie hebben een zeer lange geschiedenis met Spider-Man. Leuk om te zien, maar natuurlijk willen we ooit nog de echte Mark Raxton (Molten Man) en Morris Bench (Hydro-Man) in een Spider-Man film zien. En als acteur J.K. Simmons (de eerste Spider-Man trilogie) als J. Jonah Jameson mag terugkeren, waarom Thomas Haden Church (Spider-Man 3) als Flint Marko (Sandman) dan niet? Ik stem voor!

Spider-Man Far From Home op blu-ray/dvd: Molten Man, Sandman Cyclone en Hydro-Man 2
Spider-Man Far From Home op blu-ray/dvd: Molten Man, Sandman, Cyclone en Hydro-Man

Ode aan de schrijvers en tekenaars

Let gedurende de film ook op de naambordjes in de verschillende Europese steden die Peter Parker en zijn klas aandoen. Je ziet er namen terug van klassieke schrijvers en tekenaars van het webhoofd. Naast de easter eggs zijn er tal van making-of featurettes op de Spider-Man: Far From Home blu-ray. Het is een mooi kijkje in de keuken van bijvoorbeeld de special effect chefs die de verbazingwekkende manouvres van de webslingeraar wisten te vangen. Ook de pre-visualisatie scènes zijn een goed voorbeeld van hoe een film volledig uitgedacht wordt voor het daadwerkelijke draaien van het verhaal begint.

Spider-Man Far From Home Peter Parker zonnebril

Spider-Man: Far From Home op blu-ray/dvd:
nog meer Spider-Man

Spider-Man: Far From Home op blu-ray/dvd - blu-ray packshotHet korte filmpje Peter’s to do-lijst is eigenlijk een wat langere weggelaten scène, dat vooral leuk is door het speelgoed dat Peter verkoopt voor hij naar Europa gaat. De tenen van kenners van jaren 80 speelgoed zullen krullen. Dan zijn er ook de reguliere weggelaten scènes waar je er een hoop van krijgt. Ook zeer leuk om te zien. De bloopers zijn aardig, maar niet om over naar huis te schrijven. Alles bij elkaar krijg je meer dan een uur aan extra’s, waardoor je je kijkervaring nog wat kunt rekken. Allemaal prima voor elkaar en gezien het dus onbekend is of de film op een streamingplatform gaat verschijnen, is de blu-ray een prima aanschaf.

 Spider-Man: Far From Home is nu verkrijgbaar op blu-ray, 3D blu-ray, 4K Ultra HD en dvd.

Win een Spider-Man: Far From Home op blu-ray

Heb je zin om een exemplaar van de Spider-Man: Far From Home op blu-ray te winnen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en je doet automatisch mee met onze verloting. We geven in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment een Spider-Man: Far From Home op blu-ray weg onder al onze lezers die op zondag 15 december geabonneerd zijn op onze nieuwsbrief. Ben je dus al abonnee, dan ding je op dit moment al mee!

Titel: Spider-Man: Far From Home
Regisseur: Jon Watts
Acteurs: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Jake Gyllenhaal, Jon Favreau, Zendaya
Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment
Medium: Blu-ray / 4K Ultra HD blu-ray / dvd
Genre: Actie / Superhelden

Modern Myths service: koop Spider-Man: Far From Home op Bol.com of Zavvi.nl:

Dvd
Bol.com – Spider-Man: Far From Home (€ 16,99)
Zavvi.nl – Spider-Man: Far From Home (€ 11,99)

Blu-ray
Bol.com – Spider-Man: Far From Home (€ 24,99)
Zavvi.nl – Spider-Man: Far From Home (€ 17,99)

4K Ultra HD blu-ray
Bol.com – Spider-Man: Far From Home (€ 34,99)
Zavvi.nl – Spider-Man: Far From Home (€ 29,99)
Zavvi.nl – Exclusive Collector’s Edition Steelbook  – Spider-Man: Far From Home (€ 85,99)

Spider-Man: Far From Home op blu-ray/dvd: dvd, blu-ray, 4K UHD en Zavvi.nl Steelbook
Spider-Man: Far From Home op blu-ray/dvd: dvd, blu-ray, 4K UHD en Zavvi.nl Steelbook

UPDATE:

En de nieuwsbriefabonnee die lekker thuis naar de film kan kijken is …

V. van Brederode

Gefeliciteerd! De blu-ray komt zo snel mogelijk jouw kant op.

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2020 Modern Myths / Beeld: © Sony Pictures Home Entertainment

Spider-Man: Far From Home - Spider-Man Stealth Suit

Spider-Man: Far From Home - The gang

Jeroen Geelhoed

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise