Annabelle 3 Films - Lulu Wilson in Annabelle Creation 2017

Annabelle 3 Films op blu-ray/dvd: Toffe collectie met leuke extra’s

Annabelle maakt inmiddels (als pop én film) een onmiskenbaar onderdeel uit van het The Conjuring-universum en is zowel bekend als berucht. Nu zijn de drie delen Annabelle, Annabelle: Creation en Annabelle Comes Home verkrijgbaar in een box set, inclusief extra’s. Voor wie niet weet wie Annabelle is en onbekend is met het The Conjuring-universum volgt eerst een introductie voor we in de Annabelle 3 Films-collectie duiken.

Wil je de Annabelle horror-trilogie op blu-ray winnen? Doe dan mee met onze Annabelle 3 Films blu-ray winactie!

Het The Conjuring-universum draait in principe om het echt bestaande echtpaar Ed en Lorraine Warren. Lorraine, die dit jaar overleed, en Ed waren zelfbenoemde demonologen die tevens schreven en lezingen gaven. Lorraine was daarbij ook nog een helderziende. In 1952 richtten de Warrens ‘The New England Society for Psychic Research’ (N.E.S.P.R.) op en ze beschreven in talloze boeken hun ervaringen en onderzoeken op het gebied van paranormale activiteiten. Bekende zaken waar het echtpaar bij betrokken zijn: The Amityville Horror, de gekwelde familie Perron waar het verhaal van The Conjuring op gebaseerd is, de Enfield poltergeist (The Conjuring II) en de pop Annabelle.

Annabelle 3 Films blu-ray winactie - Annabelle

Raggedy Ann

Annabelle Raggedy Ann
De echte Raggedy Ann Annabelle – Foto: Altor (Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International)

Annabelle was in het echt een Raggedy Ann-pop die in 1968 bij de Warrens terecht kwam. Twee huisgenootjes beweerden dat de pop vreemd gedrag vertoonde en dat een helderziende hen had verteld dat de pop werd bezeten door een meisje dat zich Annabelle noemde. Dit was geen probleem voor de huisgenootjes, tot Annabelle kwaadaardig gedrag begon te vertonen. De Warrens verplaatsten de pop vervolgens naar hun eigen occulte museum aan huis waar Annabelle in een glazen kast werd gestopt waar ze tot op de dag van vandaag verblijft. De Warrens waren in de veronderstelling dat er een demonische entiteit in de pop huisde. Het echtpaar is wereldberoemd en wordt tot op de dag van vandaag omringt door controverse. De ene bron beweert dat de Warrens gewiekste oplichters waren, anderzijds zijn er bronnen die zweren bij de oprechtheid van dit paar. Zeker weten zullen we het nooit, maar interessant is het wel. Het uiterlijk van een Raggedy Ann-pop verschilt overigens enorm van de pop die in de Annabelle-films gebruikt wordt.

Annabelle, een prequel

De eerste Annabelle-film, toepasselijk Annabelle genaamd, is zowel een prequel op- als een spin-off van de film The Conjuring uit 2013. De film werd geregisseerd door John R. Leonetti, die we kennen als regisseur van Wish Upon en The Silence, en geproduceerd door James Wan, de regisseur van o.a. Aquaman, The Conjuring en The Conjuring 2 en Peter Safran (Flatliners, The Suicide Squad). De man achter het script is Gary Dauberman die ook verantwoordelijk was voor het script van The Nun en IT: Chapter Two.

Annabelle 3 Films - Father Perez in Annabelle 2014

De hoofdrollen in deze eerste Annabelle-film zijn weggelegd voor Annabelle Wallis (The Tudors, Peaky Blinders), Ward Horton (The Wolf of Wallstreet, Law and Order, Fringe), en Alfre Woodard (Copper, Steel Magnolias, Luke Cage). Het verhaal speelt zich af in 1967, een jaar voordat Annabelle cadeau werd gedaan aan de twee eerder genoemde huisgenootjes. Mia (Wallis) en John Gordon (Horton) verwachten hun eerste kind en in afwachting van de komst van de baby krijgt Mia van John een pop genaamd Annabelle. Vanaf dat moment heeft het paar geen rust meer en zelfs een verhuizing en de geboorte van de kersverse baby kan onheilstijding niet afwenden. Annabelle blijkt niet zomaar een pop en van haar afkomen is een grote uitdaging. Deze film doet verdacht veel denken aan Rosemary’s Baby uit 1968, wat een compliment is. Het zou niet verwonderlijk zijn als de makers goed naar die bekende film van Roman Polanski gekeken hebben, je ziet het terug. Annabelle is minder duister, maar er zijn onmiskenbaar een aantal overeenkomsten. De film is spannend, sfeervol en er wordt goed geacteerd.

De extra’s op de dvd bestaan uit de onvermijdelijke deleted scenes, de makers komen aan het woord die hun motieven voor bepaalde shots in de film beargumenteren en er is een kleine special effects-special. Vooral die laatste is erg interessant om te bekijken. Helaas wordt er met geen woord gerept over de achtergronden van Annabelle of het echtpaar Warren.

Annabelle 3 Films - Annabelle Wallis in Annabelle 2014

Annabelle: Creation – totaal andere sfeer

De tweede Annabelle-film, Annabelle: Creation, werd geregisseerd door David F. Sandberg (Shazam!) en werd wederom geschreven door Gary Dauberman en geproduceerd door Peter Safran en James Wan. Annabelle: Creation speelt zich af in 1943, wanneer Annabelle gecreëerd wordt door poppenmaker Samuel Mullins (Anthony LaPaglia (Criminal Justice, Tales from the Crypt)) en in 1955, waar we zien hoe zijn huis wordt omgedoopt tot weeshuis. Annabelle wordt door een van de meisjes, Talitha Bateman (The Hive, Geostorm) ‘herontdekt’, met alle gevolgen van dien natuurlijk. Deze prequel op de eerste Annabelle sluit goed aan op haar voorganger en ademt een totaal andere sfeer uit. De overige rollen zijn weggelegd voor Stephanie Sigman (Spectre, S.W.A.T.) en Miranda Otto (What lies beneath, Lord of the Rings).

De extra’s die bij deze film horen bestaan uit deleted scenes met argumentatie, behind the scenes, het persoonlijke verhaal van de regisseur, shorts en een hele doorloop van de film met commentaar voor de liefhebber. Er staan dus veel extra’s op deze schijf.

Annabelle 3 Films - Talitha Eliana Bateman in Annabelle Creation 2017

Annabelle Comes Home: niet per se een goede film, wel leuke extra’s

De film die de trilogie afrond, Annabelle Comes Home, werd geregisseerd door Gary Dauberman (zijn regisseurs debuut) en ook door hem geschreven, samen met James Wan die de film op zijn beurt weer produceerde met Peter Safran. McKenna Grace (The Haunting of Hill House, Ready Player One) speelt de rol van Judy, de dochter van Ed en Lorraine Warren. Het verhaal speelt zich af in 1967, vlak nadat Annabelle opgenomen is in de beveiligde kamer waar de Warrens meer van hun occulte souvenirs bewaren. Madison Iseman (Jumanji: Welcome to the Jungle, Goosebumps 2: Haunted Halloween) speelt de oppas. Katie Sarife speelt Daniela Rios, die alles in het honderd laat lopen. Door het verlies van haar vader (en omdat het natuurlijk gewoon een vervelende en zeer brutale puber is) besluit ze rond te snuffelen in de spullen van het echtpaar Warren. In een wanhoopsdaad contact met hem te krijgen, op wat voor manier dan ook, ontketent ze boze krachten.

Annabelle Comes Home - bidden

In deze film verschijnen acteurs Vera Farmiga en Patrick Wilson kort als Ed en Lorraine Warren (uit The Conjuring) en redden daarmee zo’n beetje de hele film. Is Annabelle Comes Home dan per definitie slecht? Nee, maar haar twee voorgangers zijn significant beter te noemen. Wel leuk dat de ‘echte’ Annabelle (de Raggedy Ann-pop) hier en daar in de film opduikt als een soort easter egg.

In de extra’s wordt de goede samenwerking tussen Vera Farmiga en Patrick Wilson uit de doeken gedaan, krijgen we deleted scenes voorgeschoteld (die inderdaad overbodig waren) en worden we weer getrakteerd op een special effects-special, wat toch wel erg leuk is.

Annabelle 3 Films - Ed en Lorainne Warren

Annabelle 3 Films collectie: een extra dimensie

Annabelle 3 Films blu-ray winactie - blu-ray packshot 3DOf je de Annabelle-films goed vindt of niet, dit is een toffe collectie met leuke extra’s die het geheel toch een extra dimensie geven. De eerste twee films zijn echte aanraders. Helaas hangt de derde er een beetje bij en het irritante karakter van Daniela Rios draagt niet bij aan de kwaliteit; dit had echt beter gekund. De eerste film zit goed in elkaar qua verhaal, sfeer, filmografie en acteurs. Zoals gezegd heeft het een hoog Rosemary’s Baby-gehalte wat een pre is. De tweede film is compleet anders, maar ook daar is de sfeer goed. Evenals de prestatie van de acteurs.

Wil je meer weten over Ed en Lorraine Warren? Op bijvoorbeeld Bol.com zijn talloze boeken te vinden door en over het echtpaar, zoals bijvoorbeeld In a Dark Place, dat de basis is voor de film The Haunting in Connecticut. Ook waren Ed en Lorraine betrokken bij het onderzoek naar The Amityville Horror. Op Youtube kun je kijken naar een filmpje van News8, waarin het occulte museum van de Warrens wordt bezocht. Het is dus zeer interessant om eens te duiken in de verhalen achter deze Hollywood-fantasie.

Annabelle 3 Films is nu verkrijgbaar op blu-ray en dvd.

Titel: Annabelle 3 Films
Regisseur: John R. Leonetti, David F. Sandberg en Gary Dauberman
Acteurs: Annabelle Wallis, Ward Horton, Stephanie Sigman, Talitha Bateman
Uitgever: Warner Bros Home Entertainment
Medium: Blu-ray / dvd
Genre: Horror

Modern Myths service: koop Annabelle 3 Films op Bol.com:

Dvd – Annabelle 3 Films – dvd
Blu-ray – Annabelle 3 Films – blu-ray

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2023 Modern Myths

Annabelle 3 Films blu-ray winactie - Annabelle onder je bed - Annabelle Comes Home 2019Annabelle 3 Films - Lulu Wilson angst in Annabelle Creation 2017

Silvia van Gimst

Silvia van Gimst is van jongs af aan geboeid door het 'gothic novel'-genre en is tot de dag van vandaag een groot fan van het productiehuis Hammer. De wereld van het ongrijpbare en bizarre heeft een overweldigende aantrekkingskracht op haar. Evenals het bovennatuurlijke en het surrealistische. In 2012 begint Silvia met het schrijven van korte verhalen en in 2016 lanceert ze haar debuut, een Engelstalige korte verhalenbundel 'One for the Birds' (Godijn Publishing). Liefde, dood en bedrog spelen grote rollen in de verhalen en als je denkt dat je weet hoe het zit, laat het vaak onverwachte einde je met een onbestemd gevoel achter. Later wordt ook H.P. Lovecraft een bron van inspiratie voor Silvia.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.