Modern Myths - Popcultuur voor avonturiers
Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 - Mario Kart Tour
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Spider-Man blijft thuis, The Last of Us II, Mario Kart Tour – Modern Myths Nieuws 2019: Week 39

Tom Holland blijft toch nog heel even in het Marvel Cinematic Universe! Verder deze week in het Modern Myths Nieuws 2019 – Week 39: Ook Sony bouwt verder aan Spider-Man met een Madame Web-film, het PlayStation 4 spel The Last of Us II komt eraan, het klassieke team van Chris Claremont en Bill Sienkiewicz hebben een New Mutants oneshot gemaakt en Kevin Feige gaat een Star Wars-film produceren. Ga je daar ook van stuiteren? Speel dan Mario Kart Tour op je smartphone om die energie weer kwijt te raken!

Toch nog Spider-Man in het MCU

In het Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 probeerden we de ‘ruzie’ tussen Sony en Marvel/Disney over de toekomst van Spider-Man te nuanceren. Veel media schreeuwden moord en brand over het mogelijke doemscenario dat acteur Tom Holland, na zijn successen als de webslingeraar in het Marvel Cinematic Universe (MCU), weer enkel onder de vleugels van Spider-Man-filmrechtenhouder Sony Pictures zou verschijnen. Gelukkig is niets minder waar.

Na nog wat weken webdraadtouwtrekken zijn de filmstudio’s eruit en is er een nieuwe ‘kleine’ deal gemaakt: Tom Holland/Peter Parker blijft nog even in het MCU voor Spider-Man 3 en een rol in tenminste een andere MCU-film! Er is ook al aangekondigd wanneer we het resultaat van de onverwachte plotwending aan het eind van Spider-Man: Far From Home mogen zien: 16 juli 2021. Regisseur Jon Watts, die beide Spider-Man-films in het MCU regisseerde, is in gesprek om zijn trilogie af te maken. Wat de precieze details van de nieuwe deal zijn, is niet bevestigd, maar eigenlijk maakt ons dat niet zoveel uit. Voor nu zijn we tevreden!

Bron: Variety

Spider-Man: Far From Home - Spider-Man en MJ romance
Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 – Spider-Man mag zijn trilogie in het MCU afmaken!

Sony bouwt verder aan het Spider-verse

Naast de bovengenoemde hernieuwde team-up met Disney/Marvel gaat Sony Pictures ondertussen gewoon verder met hun eigen ‘Spider-verse’. Na het succes van de eerste Venom-film met Tom Hardy als Eddie Brock/Venom komt er natuurlijk een tweede deel over deze anti-held. Ook Morbius staat nog voor volgend jaar op het schema, waarin Jared Leto als Dr. Michael Morbius zichzelf probeert te genezen van een zeldzame bloedziekte, maar daardoor verandert in een levende vampier. En deze week verscheen het nieuws dat de schrijvers van Morbius door Sony zijn gevraagd om ook een Madame Web-film te ontwikkelen.

Madame Web is een klassiek Spider-Man personage dat voor het eerst verscheen in Amazing Spider-Man #210 uit 1980. De mysterieuze Cassandra Webb is een blinde zieneres die Spider-Man regelmatig helpt met haar voorspellende gaven. Door de ziekte ‘myasthenia gravis’ moest ze gebruik maken van een apparaat dat haar in leven hield, dat eruitzag als een spinnenweb. In latere jaren kreeg Madame Web haar jeugd terug, maar verloor die ook weer. Ze speelt nog steeds af en toe een rol in het leven van Peter Parker en de andere Spider-mannen en -vrouwen in de stripseries. Meer details over hoe het personage in de Madame Web-film zal verschijnen is niet bekend, maar we houden je natuurlijk op de hoogte!

Bron: Collider

Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 Amazing Spider-Man 210 - Madame Web
Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 – Amazing Spider-Man 210, met Madame Web

The Last of Us II

Spelontwikkelaar Naughty Dog heeft bekend gemaakt dat er een vervolg komt op de succesvolle survivalgame The Last of Us uit 2013. De spellenmakers die vooral bekend zijn van hun Uncharted-serie laten weten dat je het post-apocalyptische verhaal dat begon met Joel en Ellie vanaf 21 februari 2020 verder kunt beleven op je PlayStation 4.

Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 - The Last Of Us II Ellie Editie
Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 – The Last of Us II: Ellie Edition

Naast het aankondigen van de releasedatum van het spel, liet de studio ook meteen een prachtige collectors editie van The Last of Us II zien, compleet met een beeldje van Ellie en een replica van haar armbandje, een artbook, speldjes, een postertje en stickers. Dan is er ook nog een ‘Ellie Edition’ van de verzamelbox met de rugzak van Ellie erbij. Prachtig.

Bron: Naughty Dog

Trailertje? Natuurlijk:

Claremont en Sienkiewicz zijn terug met de New Mutants

In 1982 werd de eerste X-Men spinoff stripserie The New Mutants door Marvel uitgegeven. De inmiddels klassieke serie van schrijver Chris Claremont werd onder andere getekend door Bill Sienkiewicz in zijn kenmerkende expressieve stijl. De serie volgde een groep jonge mutanten die opgeleid werden om de volgende generatie X-Men van professor Charles Xavier te worden. De rauwe avonturen van de jeugdige mutanten waren bijzonder en de hoofdpersonages Cannonball, Sunspot, Wolfsbane, Mirage, Karma, Magma, Cypher, Magik, Warlock en Moonstar zijn door de jaren heen vast onderdeel geworden van de uitgebreide X-Men mythos.

Claremont en Sienkiewicz zijn vanwege het 80-jarig bestaan van stripuitgeverij Marvel nog eenmaal teruggekeerd naar het team, in New Mutants: War Children. Het verhaal in deze oneshot speelt zich af nadat de New Mutants teruggekeerd zijn uit Asgard, waar het team grote ontwikkelingen doormaakte.

New Mutants: War Children is nu te koop in de stripwinkels.

Bron: Marvel

Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 - New Mutants: War Children
Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 – New Mutants: War Children

Kevin Feige produceert een Star Wars-film

Modern Myths Nieuws 2019: Week 34 - Kevin Feige
Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 – Kevin Feige speaking at the 2019 San Diego Comic Con International – foto: Gage Skidmore

Na alle grote successen van het Marvel Cinematic Universe van de afgelopen jaren wordt in elk nieuwtje over die films altijd producent Kevin Feige genoemd. Terecht, want de charismatische producent stond aan de wieg van al die successen. En aan het begin van deze editie van het Modern Myths Nieuws kon je al lezen dat hij er met Sony uitgekomen is om Spider-Man nog wat langer in het MCU te houden. Maar er werd nog iets ander leuks rond Feige bekend gemaakt. Hij gaat een Star Wars-film produceren!

Op 18 december verschijnt Star Wars: The Rise of Skywalker, waarmee de saga rond de familie Skywalker – die ooit begon in Star Wars: A New Hope in 1977 – afgerond zal worden. Daarnaast kunnen we genieten van nieuwe verhalen in het Star Wars-universum op Disney+, te beginnen met The Mandalorian. De toekomst van de Star Wars-filmserie ligt dus weer open en Kevin Feige gaat helpen een nieuwe richting te kiezen. We verwachten er veel van, gezien hoe het MCU zich ontwikkeld heeft en met de wetenschap in ons achterhoofd dat Feige zelf ook een enorme Star Wars-fan is. Dit kan toch niet misgaan?

Bron: The Hollywood Reporter

Mario Kart Tour is uit voor smartphones

Modern Myths Nieuws 2019: Week 39 - Mario Kart TourHeb je je Nintendo Switch niet bij de hand, dan kun je vanaf nu ook op je mobiel een potje Mario karten met Mario Kart Tour. De game is uit voor iOS- en Android-apparaten. Race, boost en drift op kleurrijke parkoersen, waaronder racebanen die door werkelijk bestaande locaties zijn geïnspireerd. Verzamel tijdens het spelen nieuwe coureurs, karts en gliders. Vele klassieke tracks, items en personages keren terug, aangevuld met nieuwe parkoersen en speciale items die specifiek zijn voor elke coureur, zoals de ‘Banana Barrels’ van Diddy Kong en het ‘Mushroom Cannon’ van Peachette. Nieuwe content en updates zullen regelmatig beschikbaar zijn.

Naast gratis spelen kun je je ook aanmelden voor een proefabonnement van twee weken op de Mario Kart Tour Gold Pass. Hiermee kun je de extra snelle 200cc-stand vrijspelen en exclusieve bonusdoelen ontvangen. Na afloop van de proefperiode betaal je voor een maandabonnement € 5,49 per maand.

Om Mario Kart Tour te spelen heb je een Nintendo Account, een smartphone en een constante internetverbinding nodig. Meer informatie: Mariokarttour.com.

Bron: Nintendo

Filmpje!

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – WEEK 39 EN VERDER:

Johan Klein Haneveld – Mijn top 5 verhalenbundelsColumn: Johan Klein Haneveld – Mijn top 5 verhalenbundels, Zin om te lezen, maar weinig tijd? Verhalenbundels zijn de oplossing! Schrijver Johan Klein Haneveld zet zijn ‘Top 5 sciencefiction-verhalenbundels’ voor je op een rij! Met nog 8 eervolle vermeldingen.

Joker in de spiegelFilmrecensie: Joker dubbelrecensie: Beklemmende dans der waanzin, Modern Myths hoofdredacteur Jeroen en parttime consulting (film)-nerd Gerard keken samen in IMAX naar de psychologische karakterstudie Joker en werden overdonderd. Een dubbelrecensie.

Het Geboortegraf – Tanith Lee Winactie coverWinactie: Het Geboortegraf – Tanith Lee Winactie: win de trilogie! Wil je de klassieke fantasy-reeks Het Geboortegraf van de kroonprinses der ‘dark fantasy’ – Tanith Lee – (her)ontdekken? Doe mee met onze winactie en win het eerste boek of de volledige trilogie in een prachtige heruitgave!

De boeken van Terra FabulaBoekrecensie: De Boeken van Terra Fabula – Een magische serie voor jong en oud, In De Boeken van Terra Fabula creëert Peter DeWillis een nieuwe magische wereld. Door de fijne schrijfstijl lezen de boeken als een trein en de verhalen blijven boeien doordat ze meegroeien met de hoofdpersonen.

Cock Zandvliet - Steampunk introInterview: Steampunk-kunstenaar als fulltime hobby – interview met Cock Zandvliet, Als je op Castlefest dwaalt, sta je op een gegeven moment bij de Steampunk-creaties van Cornelis ‘Cock’ Zandvliet. “Hoe ontstaan deze fantastische kunstwerken?” vroegen we hem in dit interview.

MODERN MYTHS AGENDA:

12 en 13 oktober: House of Horrors 2019, Turbinenhalle Oberhausen (Duitsland)
13 oktober: YALFU 2019 (Young Adult at ILFU), Tivoli Vredenburg Utrecht
09 en 10 november: Spellenspektakel 2019, Jaarbeurs Utrecht
23 en 25 november: Heroes Dutch Comic Con Winter Edition 2019, Jaarbeurs Utrecht
21 december: Echo Base Charity Con 2019, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

MODERN MYTHS NIEUWS 2019 – Week 39:
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths elk weekend de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook regelmatig automatisch mee met leuke winacties!

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2019-2020 Modern Myths

Redactie Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise