Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 - HBO Max

HBO Max, Tomb Raider, Stranger Things, The Witcher – Modern Myths Nieuws

HBO Max is in Nederland! Verder in het Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 een real-life Tomb Raider experience in Londen en de eerste beelden van Stranger Things seizoen 4. De Poolse gamestudio CD Project RED kondigt een nieuwe The Witcher-game aan en onze eigen Silvia van Gimst heeft een Terence & Tilly mystery trilogie uit bij H!P Publishing. Een rondje trailers maakt deze aflevering van het Modern Myths Nieuws compleet!

HBO Max in Nederland met life-time korting

Als je tegenwoordig als film- en televisiestudio geen eigen streamingdienst hebt, hoor je er eigenlijk niet helemaal bij. Warner Bros timmerde in het buitenland al goed aan de weg met hun streamingdienst HBO Max, maar nu is die content ook in Nederland toegankelijk. En daarmee loopt je te-kijken-lijst ook meteen helemaal vol!

Veel van de films en series die op HBO Max verschenen waren in Nederland al via bijvoorbeeld Ziggo te zien. Voor andere titels moest je echter je toevlucht tot blu-ray en dvd nemen. Maar nu staan geweldige series als Game of Thrones, Watchmen, Lovecraft Country, His Dark Materials en meer eenvoudig op één plek bij elkaar.

En natuurlijk zijn er ook nieuwe series. Zo is de Modern Myths redactie momenteel bezig met de The Suicide Squad spin-off Peacemaker (aanrader!) en Raised by Wolves van regisseur Ridley Scott. Verwacht binnenkort de recensies! Maar ook op filmgebied zit je bij HBO Max goed. Al na 45 dagen mag je de Warner-bioscoopfilms op de dienst verwachten. En dat betekent dat je nu al kunt kijken naar films als Dune en The Matrix: Resurrections en over niet al te lange tijd naar The Batman.

Voor al dit moois betaal je voor een standaard-abonnement (1080p HD beeldkwaliteit, drie gelijktijdige streams) maandelijks € 7,99 en voor een basic-abonnement (720p beeldkwaliteit, één stream) € 5,99. Sluit je echter voor 31 maart 2022 een abonnement af, dan krijg je levenslang (!) 50% korting op je abonnementsprijs, zolang je abonnee blijft. Dat betekent op dit moment dus € 3,99 voor het standaard-abonnement en € 2,99 voor het basic-abonnement.

Modern Myths zegt: doen!

Bron: HBO Max

Ga met Lara Croft op avontuur in Tomb Raider: The LIVE Experience

Tomb Raider The LIVE Experience - logoBen je in april in Londen en ben je avontuurlijk aangelegd? Koop dan tickets voor Tomb Raider: The LIVE Experience! Jij en je vrienden worden door Lara Croft op missie uitgestuurd. En als je de Tomb Raider games kent, dan weet je wat je te wachten staat…

Tomb Raider: The LIVE Experience is een soort zeer uitgebreide escape room, waarin je als archeologiestudent voor Lara Croft op zoek gaat naar een krachtig oud artefact. Je moet van een zinkend schip ontsnappen, de jungles van Costa Rica onderzoeken en een oude tombe ontdekken. En dat alles terwijl je door een geheime orde wordt gedwarsboomd.

De attractie zet je middenin prachtige omgevingen, inclusief echte acteurs en personages uit de Tomb Raider-franchise. Je moet zelf puzzels oplossen, relikwieën verzamelen, klimmen, langs een zipline zoeven en slimmer dan je vijanden zijn.

Om het geheel luister bij te zetten is er een levensgroot Lara Croft beeld van ruim 2,5 meter hoog in Londen gebouwd. Je vindt dit beeld – in de stijl van een zandsteengravure – in de Stables Market in Camden. Hier opent in april de Tomb Raider: The LIVE Experience, dat voor publiek toegankelijk is vanaf 10 mei. Tickets kosten helaas wel £ 66 per persoon. Alle info en de tickets vind je op de website van Tomb Raider: The LIVE Experience.

Bron: Little Lion Entertainment

Lara Croft standbeeld - Camden Market

Stranger Things seizoen 4

Stranger Things 4 posterHet vierde seizoen van Stranger Things is in aantocht! Netflix brengt Stranger Things 4 uit in twee delen. Het eerste deel mag je op 27 mei verwachten en vanaf 1 juli stream je deel twee. Stranger Things seizoen 4 speelt zich zes maanden na “The Battle of Starcourt” af. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op.

Juist in deze moeilijke tijden krijgen de jonge helden te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging. Een gruwelijk mysterie ontvouwt zich. De oplossing ligt opnieuw in de verschrikkingen van de Upside Down wereld.

Bron: Netflix

Modern Myths Nieuws 2022 Week 12 - Stranger Things seizoen 4

Nieuwe The Witcher-game in de maak

Een van de meest populaire games van de afgelopen jaren – The Witcher 3: Wild Hunt – stamt alweer uit 2015. Sindsdien hebben veel andere gameontwikkelaars de ideeën uit dat spel, zoals de enorme open wereld, overgenomen en doorontwikkeld. De hekser zelf – Geralt of Rivia – staat momenteel weer volop in de belangstelling door zijn eigen The Witcher-serie op Netflix. Niet zo gek dus dat spelontwikkelaar CD Projekt Red, de drijvende kracht achter de The Witcher-games, aangekondigd heeft met een nieuw deel bezig te zijn.

Het speculeren kan beginnen, want veel meer dan een mysterieuze afbeelding van een Hekser-amulet in de sneeuw hebben we nog niet gekregen. Deze intrigerende plaat moet het begin van een nieuwe saga in de franchise zijn, waarin Geralt waarschijnlijk niet de hoofdrol speelt. Een andere grote verandering is het gebruik van de “Unreal Engine 5”, in plaats van de REDengine van het Poolse spellenbedrijf zelf. Die software wordt nog wel gebruikt voor de veel geplaagde Cyberpunk 2077-game van de studio.

Er wordt verder ook geen verschijningsdatum gecommuniceerd, dus voorlopig moeten we afwachten. De game zal in ieder geval niet The Witcher 4 gaan heten en voorlopig krijgen we ook geen informatie over het verhaal en de personages die gebruikt zullen worden. Sommige gamers hopen op een game rond Ciri of Cintra. Misschien wordt het ook wel een prequel, over de tijd waarin er nog meerdere Witchers in het Continent rondliepen en Vesemir jong was. Waar hoop jij op?

Bron: CD Projekt Red

Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 - The Witcher

De Terence & Tilly trilogie is compleet bij H!P

Onze eigen Silvia van Gimst was een van de auteurs waarmee de “eBook only” uitgever H!P Publishing onlangs lanceerde. Inmiddels heeft Silvia dat eerste verhaal – Terence & Tilly: Op Drift – uitgebreid met twee nieuwe delen: Ontvlambaar en Symbiose. Met een prijs van € 2,99 per deel heb je voor een leuk bedrag een fijne mystery-trilogie op je eReader staan.

In Op Drift moet agente Megan Tilly op onderzoek uit als een spookachtige reddingssloep aanspoelt bij Gully Point Grove in Rockport. Samen met journalist Terence Sinclair komen ze erachter dat deze sloep een waar mysterie herbergt. In Ontvlambaar vinden, kort na elkaar, drie onverklaarbare sterfgevallen plaats. Terence en Tilly worden op de zaak gezet, wat hen naar een verlaten psychiatrisch ziekenhuis leidt. In Symbiose tot slot krijgt het duo te maken met de onverklaarbare verhalen van een meisje dat, na een ernstig ongeluk, uit een coma ontwaakt.

Wie Silvia op Modern Myths volgt, weet dat ze fan is van Stephen King en de zaken van de paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren uit de The Conjuring-serie. Ben jij ook geïnteresseerd in de boeken van King en de “op ware gebeurtenissen” geïnspireerde verhalen rond de Warrens, dan is de Terence & Tilly – Sterke verhalen trilogie iets voor jou. Zet ze op je eReader!

Bron: H!P Publishing

Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 - Terence en Tilly trilogie

Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 trailers

Puss in Boots: The Last Wish

Antonio Banderas keert terug als de gelaarsde kat in Puss in Boots: The Last Wish. In deze tweede film rond het geliefde sprookjespersonage uit de Shrek-filmserie komt Puss erachter dat hij, door zijn avontuurlijke leven, al acht van zijn negen levens heeft verspeeld. Om ze terug te krijgen, gaat hij op een nieuw avontuur! Vanaf 21 september in de bioscoop.

Hogwarts Legacy

Ga terug naar de Wizarding World met Hogwarts Legacy. Deze open wereld actie-rpg van Avalanche Software (Disney Infinity) speelt zich af in de toverwereld rond 1800. Ga als vijfdejaars student van Zweinstein op avontuur met je eigen, aanpasbaar personage en ontwikkel je vaardigheden. Leer toverspreuken, brouw drankjes en trotseer vele vijanden. Hogwarts Legacy verschijnt in de zomer van 2022 voor Xbox, PlayStation, Nintendo Switch en pc.

The Boys seizoen 3

In het derde seizoen van The Boys gaan de bizarre ontwikkelingen rond deze groep burgerwachten verder. Zal de waarheid over “The Seven” en “Vought” – het miljarden conglomeraat dat superhelden inzet en hun duistere geheimen in de doofpot stopt – eindelijk in het openbaar komen? Vanaf 3 juni op Prime Video. Bekijk de teaser:

Assassin’s Creed: Valhalla – Dawn of Ragnarök

Ga in de nieuwste uitbreiding van Assassin’s Creed: Valhalla op een mythologische zoektocht door de Noordse godenwereld. Speel als Odin en red je zoon, terwijl de ondergang van de goden aanvangt. Nu verkrijgbaar!

Sonic the Hedgehog 2

De verrassende game-verfilming Sonic the Hedgehog uit 2020 krijgt een vervolg! En dit keer is het niet enkel Sonic (Ben Schwarts) die het moet opnemen tegen Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey), maar verschijnt ook Knuckles (Idris Elba) ten tonele. Vanaf 30 maart in de bioscoop. We kunnen niet wachten!

Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 en verder

Uncharted recensie - Modern MythsFilmrecensie: Uncharted – In Uncharted speelt Tom Holland de videogameheld Nathan Drake. Deze film is een avontuurlijke combinatie van historische fictie, fantasy en folklore. Maar het blijft een game-verfilming natuurlijk.

Uncharted winactie - Modern MythsWinactie: UnchartedUncharted is een actie-avontuur met Tom Holland vol exotische locaties en mysteries om op te lossen. Pak je kompas erbij en doe mee met onze winactie. Je maakt kans op vrijkaartjes en een leuk goodie pakket!!

Gallant recensie - Modern MythsBoekrecensie: Gallant – Olivia Prior groeit op in een naargeestig weeshuis. Ze is eenzaam en probeert het dagboek van haar verdwenen moeder te ontcijferen. De andere meisjes pesten haar, maar Olivia heeft een geheim. Ze ziet als enige de schimmige “dodelingen”.

Top 5 Bossen en Oerwouden - Johan Klein HaneveldColumn: Top 5 Bossen en Oerwouden – Bossen en oerwouden spreken tot de verbeelding. Niet alleen bloeit en groeit er een grote diversiteit aan planten, in het struikgewas ritselt en leeft ook van alles. In sciencefiction- en fantasy-verhalen wordt daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Arcane recensie - Modern MythsStreamingrecensie: Arcane – Op Netflix verscheen de geweldige animatieserie Arcane, geproduceerd onder het toeziend oog van Riot Games. De serie is namelijk gebaseerd op de game League of Legends en volgt het verhaal van een aantal personages uit dat spel.

Marlaak de magiër – Deel 2 - Modern MythsVerhalen: Marlaak de magiër – Lees het komische fantasy-verhaal Marlaak de magiër van Auteur Jacob Pot. De oude tovenaar Marlaak wil zijn jeugd hervinden en probeert verschillende magische manieren om dit voor elkaar te krijgen. Met vaak desastreuze gevolgen. Een online verhaal in vier delen.

Dune winactie - Modern MythsWinactie: Dune – Regisseur Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) bracht de epische sciencefiction klassieker Dune van Frank Herbert opnieuw naar de bioscoop. Win hem op blu-ray of dvd!

Modern Myths Nieuws 2022: Week 12 Agenda

Op dit moment kun je de volgende festivals in je agenda zetten:

Kijk voor meer festivals op de Modern Myths Evenementenpagina.

Modern Myths Nieuws 2022: Week 12
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In het Modern Myths Nieuws zet de redactie van Modern Myths regelmatig de leukste nieuwtjes op het gebied van fantastische elementen voor je op een rij. Wil je nooit meer een aflevering van ons nieuws missen, schrijf je dan in voor de Modern Myths Nieuwsbrief. Daarbij ding je als je ingeschreven bent op onze nieuwsbrief ook automatisch mee met leuke winacties. Zo kun je op dit moment kans maken op Uncharted vrijkaartjes en goodies en een blu-ray/dvd van Dune!

Schrijf je snel in en win leuke extra’s! LET OP: schrijf je in met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

Batwing Potion Modern Myths Nieuws

Kijk hier voor het vorige Modern Myths Nieuws.

© 2022-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © HBO Max, Little Lion Entertainment, Netflix, CD Projekt Red, H!P Publishing, Universal Pictures, Avalanche Software, Amazon Prime Video, Ubisoft

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.