The Curse of Oak Island winactie – Modern Myths

The Curse of Oak Island winactie – Win het boek over de langste schattenjacht ter wereld! (UPDATE: Winnaar bekend)

Deze maand is het “Mystery Season” op History Channel en vanaf 17 januari keert The Curse of Oak Island terug met alweer het tiende seizoen! Opnieuw proberen de broers Rick en Marty Lagina het mysterie van het eiland in Nova Scotia op te lossen waar – vermoedelijk – een eeuwenoude schat door de Tempeliers verborgen is. Gaat het hen lukken? Wil je meer weten over deze langste schattenjacht ter wereld, doe dan mee met onze The Curse of Oak Island winactie. Je maakt kans op het gelijknamige boek van Randall Sullivan waarin de legende uitgeplozen wordt!

Voor de Canadese kust, in Nova Scotia, ligt Oak Island. Er wordt al eeuwenlang beweerd dat er in de bodem van dit mysterieuze eiland de meest bizarre schatten ooit begraven liggen. De broers Rick en Marty Lagina keren er in het tiende seizoen van The Curse of Oak Island samen met hun team terug. Nadat ze een jaar geleden in de “Money Pit” sporen van zowel zilver als goud vonden, is er een samenwerking opgezet met geowetenschapper Dr. Ian Spooner om de exacte locatie van de mogelijke schat te bepalen.

Ook zijn er door de mens gemaakte tunnels en kamers gevonden die mogelijk verband houden met de schat. Daarnaast reizen Marty en Rick naar Engeland, waar ze het mysterie van Oak Island koppelen aan de theorie van wijlen auteur Zena Halpern over de Tempeliers, de religieuze orde die meer dan zeven eeuwen geleden echt een schat op het eiland zou hebben begraven.

The Curse of Oak Island seizoen 10 is vanaf 17 januari elke dinsdag om 20:30 uur te zien op History Channel.

The Curse of Oak Island - Rick en Marty Lagina
Rick en Marty Lagina – The Curse of Oak Island seizoen 10

The Curse of Oak Island winactie – Win het boek naar de serie

History Channel logoBen jij ook mateloos geïntrigeerd door waarschijnlijk werkelijk bestaande schatten? Doe dan mee met onze The Curse of Oak Island prijsvraag! Modern Myths geeft in samenwerking met History Channel het boek The Curse of Oak Island van Randall Sullivan t.w.v. € 30,- weg! Hierin onderzoekt Rolling Stone-redacteur en journalist Randall Sullivan de bijzondere geschiedenis van Oak Island en de generaties mensen die geprobeerd (en gefaald) hebben om de geheimen van het eiland te ontrafelen.

The Curse of Oak Island - Randall Sullivan

Zo doe je mee:

In deze The Curse of Oak Island winactie maak je kans op het boek door antwoord te geven op onze The Curse of Oak Island winactie-vragen. We verloten het exemplaar onder iedereen die voor maandag 30 januari de vragen goed heeft weten te beantwoorden!

Stuur je antwoorden via onderstaand mailformulier in, onder vermelding van ‘The Curse of Oak Island winactie’. Antwoorden kan ook hieronder in de comments. Ben je enthousiast over deze winactie? Volg ons dan op onze social media kanalen en reageer op de winactie-post.

Vergeet ook niet je te abonneren op onze nieuwsbrief en blijf voortaan op de hoogte van al onze winacties. Aanmelden kan hier.

LET OP: schrijf je in en doe mee met een e-mailadres dat je regelmatig checkt. Als je een prijs wint, willen we namelijk contact met je opnemen via dat adres.

The Curse of Oak Island winactie – De vragen:

1) Van welk land is Nova Scotia een van de dertien provincies?

2) Zoals vaker met mysteries die een eigen leven zijn gaan leiden, bestaan er nogal wat bizarre theorieën over de schat van Oak Island. Zo stelt schrijver Petter Amundsen bijvoorbeeld dat er geheime codes over de schat zijn verborgen in het literaire werk van welke klassieke Engelse dichter en toneelschrijver?

3) In welke langlopende serie games spelen de Tempeliers een grote rol?

A. Medieval: Total War (Activision)
B. Assassin’s Creed (Ubisoft)
C. Broken Sword (Revolution Software)
D. In alle drie deze titels!

Modern Myths verloot het boek onder alle inzendingen. Reageren kan t/m 29 januari.

*Door aan onze winacties mee te doen, verklaar je dat je 16 jaar of ouder bent en op de hoogte bent van ons privacybeleid. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie over het doel en het gebruik van jouw gegevens. Lees ook onze actievoorwaarden.

UPDATE:

En de winnaar die zelf op schattenjacht naar Oak Island gaat is:

J. van Duyn

Gefeliciteerd! Het boek komt zo snel mogelijk jouw kant op. De juiste antwoorden op bovenstaande vragen zijn:

1) Canada
2) William Shakespeare (met bonuspunten voor Francis Bacon)
3) Antwoord D, in alle drie de titels

Meer prijsvragen? Kijk op onze winacties pagina!

© 2023-2024 Modern Myths / Beeldmateriaal: © History Channel

The Curse of Oak Island winactie – Modern Myths

Redactie Modern Myths

Modern Myths brengt alles wat fantastisch is bij elkaar in één online magazine en is voor iedereen die houdt van fantasy, sciencefiction, horror en alles wat daarbij hoort. Van boeken, films, televisieseries en games tot (video)reportages van de leukste fantasy fairs en -evenementen, op Modern Myths vind je elke dag een nieuw verhaal. Leer de herkomst van al deze fantastische verhalen in achtergronden en spraakmakende interviews met (internationale) schrijvers, acteurs, muzikanten en anderen die hun leven aan het genre wijden. Gebruik onze agenda met fantasy-gerelateerde evenementen. Lees in de rubriek ‘Moderne Mythes’ nieuwe verhalen van schrijvers die hun vertelling (voor)publiceren. Met het ‘Modern Myths Nieuws’ blijf je van het laatste nieuws op de hoogte!

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.