Truth or Dare groep

Truth or Dare – Zeg eerlijk, durf jij te spelen?

Truth or Dare is de nieuwe, bovennatuurlijke thriller van Blumhouse Productions (Get Out, Split). De film, geregisseerd door Jeff Wadlow (Kick-Ass 2), geeft een nieuwe, angstaanjagende twist aan het bekende truth or dare-spel. En wie speelt moet vier regels onthouden: Wie gevraagd wordt, doet mee. Vertel de waarheid of sterf. Doe de uitdaging of sterf en natuurlijk: blijf spelen of sterf. Een interessant idee om je aan te wagen, of kun je jouw beurt beter overslaan? 

Durf jij onze uitdaging aan te nemen en mee te doen met de Truth or Dare-winactie? Je vindt hem hier.

De hoofdrol in Truth or Dare is weggelegd voor Lucy Hale (Pretty Little Liars). Zij speelt Olivia, een laatstejaars student en vlogger die door haar vriendengroep wordt overtuigd om ‘spring break’ te gaan vieren – een soort meivakantie, maar dan met veel drank. Ze reizen af naar het nabijgelegen Mexico en hebben daar de tijd van hun leven. Tot hun laatste avond. De kroegen zijn dicht, maar de sfeer zit er nog genoeg in om door de onbekende Carter (Landon LiboironHemlock Grove, Terra Nova) overtuigd te worden om naar een afgelegen kerkje te gaan. Al bij het eerste drankje ziet de groep het niet zitten om te blijven. Om de avond spannend te houden nodigt Carter hen allemaal uit voor een spelletje truth or dare. Het begint onschuldig, maar dan vraagt iemand hen waarom Carter zo geïnteresseerd is in Olivia. Gedwongen om de waarheid te spreken, legt hij de vier regels van het spel uit, waarna hij hem smeert. De groep blijft verbaasd achter en vertrekt niet veel later zonder de woorden van hun gastheer te geloven. Maar in het spelletje van truth or dare is liegen niet langer mogelijk.

Truth or Dare Lucy Hale

Geluksgetal dertien in een dozijn

Er zijn genoeg films in dit genre. Een groep jongeren die in aanraking komt met een mysterieuze entiteit om vervolgens een voor een op brute wijze afgemaakt te worden. Hoewel Truth or Dare qua originaliteit wellicht niet boven het genre uitsteekt, is het een vermakelijke film met genoeg tempo om hem leuk te houden. De introductie duurt niet lang, waardoor we snel tot de actie komen. Voor de echte Blumhouse-fan is het geen probleem om deze film over te slaan. Deze productiemaatschappij werd groot met titels als Paranormal Activity, Insidious, Sinister, Happy Death Day en The Purge, maar Truth or Dare haalt dit niveau helaas niet.

Voor mij persoonlijk leek het of de film erg vertrouwt op zijn hoofdrolspelers. Alsof de hoop gevestigd was op zowel Lucy’s naam als Tyler Posey (Teen Wolf). Vooral die laatste viel mij op, omdat zijn rol niet noodzakelijk groter of belangrijker was dan die van Violett Beane, die Markie Cameron speelt, de hartsvriendin van Olivia.

Truth or Dare graffiti

Truth or Dare – een klassiek format in een modern jasje

Dat de film vertrouwen lijkt te missen is zonde, want het verhaal heeft zeker iets. Soms steekt het verhaal boven het voorspelbare uit en de moordscènes zijn creatief. Wat de film verder interessant maakt, zijn de waarheden en uitdagingen die gedaan worden. Want als uitdagingen levensgevaarlijk worden, dan kies je er toch standaard voor om de waarheid te vertellen? Niet dus! De film heeft de personages genoeg achtergrond meegegeven om die waarheden nog verschrikkelijker te maken en de keuze nog lastiger. Daarnaast is het verhaal modern. Met een vlogger in de hoofdrol, referenties naar Snapchat en stalken via Facebook, maakt deze film slim gebruik van moderne middelen. De makers kiezen niet voor de gemakkelijke weg (“Ik heb geen bereik”, “De telefoon is nog niet uitgevonden”). Het enige waar ik écht moeite mee had, was het einde, maar dat is slechts mijn waarheid.

Als ik de truth moet spreken, dan is de film voor de liefhebber van het genre vermakelijk en de moeite waard om te gaan kijken. Ben jij klaar voor een dare? Ga hem zien!

Truth or Dare draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Meer Modern Myths recensies lees je hier

Modern Myths service: koop Truth or Dare op Bol.com

© 2015-2022 Modern Myths – oorspronkelijk gepubliceerd onder redactie van Fantasize.nl

Truth or Dare griezel

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise