Vervlogen en Voorbestemd recensie - Modern Myths
Modern Myths Shop bordspellen variant 2

Vervlogen en Voorbestemd recensie – De Momentum serie van Shelena Shorts vervolgd

Met Vervlogen en Voorbestemd wordt de Nederlandse versie van de The Pace-serie van de Amerikaanse schrijfster Shelena Shorts – hier Momentum geheten – afgerond. Helmie heeft de eerste twee boeken van deze young adult fantasy gelezen en wilde weten hoe het afliep. Lees in haar Vervlogen en Voorbestemd recensie of het verhaal op zijn hoogtepunt eindigt, of aan momentum verliest. 

Lees ook Helmies recensie van Momentum en Gebroken

In Vervlogen – het derde deel in de Momentum-serie – zijn de achtenveertig uur die Sophie aan Wes gaf na zijn ontvoering verstreken. Er wordt geen teken van leven van hem vernomen. Sophie riskeert alles in haar zoektocht naar antwoorden. Hoe ver ga je voor een toekomst die niet eens zo zeker is?

Sophie overleeft in Voorbestemd – deel vier – haar 19e verjaardag, maar de kans lijkt klein dat ze de twintig zal halen. En terwijl Sophies vertrouwen steeds meer afneemt, is Wes ervan overtuigd dat er in hun herinneringen een mogelijke toekomst ligt.

In Voorbestemd leren we meer over de vroegere geschiedenis van Wes en Sophie. Zijn ze daadwerkelijk soulmates en dus voorbestemd voor elkaar? En hoe kunnen ze het noodlot afwenden dat ervoor zorgt dat Sophie niet ouder dan 19 wordt? Het slotdeel van de Momentum-serie geeft de antwoorden.

Een nieuw kijkperspectief

De schrijfwijze in Vervlogen is veranderd ten opzichte van de twee eerdere delen. We zien het verhaal nu vanuit een ander persoon dan Sophie. In dit derde deel maken we kennis met Dr. Carter. Hij werkt op de militaire basis waar Wes naar ontvoerd wordt en zorgt voor een interessante twist in het verhaal van Sophie en Wes. Ook kunnen we hierdoor in detail volgen wat er gebeurt met Wes na zijn ontvoering. Het karakter van Dr. Carter is goed vormgegeven en geeft het verhaal een lift. Maar in Voorbestemd vervalt dit weer.

Vervlogen en Voorbestemd recensie – Verliest de serie zijn momentum?

Ik vond Vervlogen wat langdradig en niet echt toewerken naar een doel. Ook werden bepaalde thema’s te kort door de bocht genomen, waardoor elementen van het verhaal in mijn ogen ongeloofwaardig werden. Zoals bijvoorbeeld de vondst van het geneesmiddel. Het einde van Vervlogen voelde alsof de serie zijn momentum verloren had, waardoor het me moeite kostte om te starten met Voorbestemd.

Toch een nieuwe impuls

Ik moest hier echter al snel op terugkomen, want Shelena Shorts komt in deel vier met een nieuwe twist in haar schrijfstijl. Het verhaal krijgt zo een nieuwe impuls. In Voorbestemd maakt de schrijfster gebruik van zeer gedetailleerde flashbacks naar de herinneringen aan een vroeger verleden van Wes en Sophie. Hierdoor is Voorbestemd een stuk spannender dan Vervlogen.

Alle eindjes worden afgerond in de laatste hoofdstukken en dat is bevredigend. Maar toch voelde het ook een beetje alsof de energie uit de reeks verdwenen was.

Vervlogen en Voorbestemd recensie – Soms te traag, dan te snel, maar altijd spannend

Nu ik ook Vervlogen en Voorbestemd heb gelezen, kan ik zeggen dat Momentum in zijn geheel een leuke en spannende young adult serie is. Soms gaat het geheel iets te snel en dan weer wat te traag, maar alles bij elkaar zijn het verhaal en de personages goed uitgewerkt en bedacht. Kortom, leuk om als geheel in je boekenkast te hebben staan.

Titel: Vervlogen en Voorbestemd
Auteur: Shelena Shorts
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN:
Vervlogen: 978-94-925-8559-2
Voorbestemd: 978-94-925-8568-4

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2021 Modern Myths

Vervlogen en Voorbestemd recensie - Modern Myths

Helmie van Lith

Helmie van Lith

Helmie is al vanaf jongs af aan een boekenwurm. Met name fantasy, historische romans en detectives spreken tot haar verbeelding. Toveren met Harry Potter, op onderzoek met Sherlock Holmes, Down the rabbit hole met Alice; een goed boek voert haar mee naar een andere wereld. Haar vrouw klaagt dan ook dat als ze leest ze niet meer bereikbaar is. Ook voor een goede film of serie is ze te porren. Het liefste iets met sciencefiction of kostuumdrama's.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise