What Abigail Did That Summer recensie – Modern Myths

What Abigail Did That Summer recensie – Royale Rivers of London novelle

Niets zo leuk als een onderhoudende boekenserie waarvan regelmatig nieuwe delen verschijnen. Roxan prees de urban fantasy serie Rivers of London van Ben Aaronovitch hier al op Modern Myths. Nu is er een nieuwe novelle van zijn hand verschenen die we ook weer graag in de spotlight zetten. Lees Roxans What Abigail Did That Summer recensie! 

Nieuwsgierig naar Rivers of London? Lees Roxans artikel over De Rivers of London serie!

Er is een nieuwe toevoeging aan het Rivers of London universum van auteur Ben Aaronovitch! What Abigail Did That Summer is een royale novelle van bijna 200 pagina’s. Het verhaal speelt zich in dezelfde tijd af als Foxglove Summer, het vijfde deel van de serie.

PC (Police Constable) en tovenaarsleerling Peter Grant en zijn vriendin – tevens riviergodin – Beverley Brooks maken het Engelse platteland onveilig. Ze zitten eenhoorns achterna of worden achterna gezeten door deze moordlustige beesten. Ondertussen heeft Abigail Kamara, Peters nichtje, zomervakantie.

Geesten, magie en pratende vossen

Abigails ouders hebben het druk met de verzorging van haar ernstig zieke, oudere broer. Verveling en een gebrek aan ouderlijk toezicht leiden ertoe dat ze als nieuwsgierige tiener al snel verzeild raakt in haar eigen bovennatuurlijk mysterie.

Dat krijg je, als je gewapend bent met kennis van geesten en het feit dat magie bestaat. Een leger pratende vossen en haar nieuwe vriend Simon spelen natuurlijk ook een rol.

What Abigail Did That Summer recensie – Snel weg te lezen mysterie op Hampstead Heath

Het draait allemaal om het park van Hampstead Heath, waar tieners verdwijnen. Maar voordat de politie tijd heeft om een klopjacht op te starten, komen ze weer thuis. Ze kunnen zich echter niet herinneren waar ze zijn geweest. Abigail zal dit wel eens tot op de bodem uitzoeken. En er is geen enkele reden om Inspecteur Nightingale hierbij te betrekken. Toch…?

Met zijn humoristische schrijfstijl leest ook dit boek van Ben Aaronovitch snel weg. Ik kan weer niet wachten tot het volgende deel van de Rivers of London serie uitkomt. Helaas is daar nog niks over bekend, maar we houden je op de hoogte!

What Abigail Did That Summer is nu verkrijgbaar in de boekwinkel.

Titel: What Abigail Did That Summer
Auteur: Ben Aaronovitch
Uitgever: Orion Publishing
ISBN: 978-14-732-2435-3

Modern Myths Shop

Lees meer Modern Myths recensies!

© 2019-2021 Modern Myths

Rivers of London – Modern Myths banner

Roxan Rutten

Als klein meisje wilde Roxan al griezelboekenschrijfster worden. Ze had haar handtekening in de vorm van een vleermuis zelfs al ontworpen. Sinds die tijd leest ze alles binnen het fantasygenre van The Lord of the Rings tot Harry Potter tot The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Daarnaast heeft ze een grote voorliefde voor historische romans (met of zonder een vleugje magie), Griekse mythen en spannende detectives. Als Hogwarts hobbits zou toelaten was ze zonder twijfel een Ravenclaw en zou haar beste vriendin Luna Lovegood zijn. Als echte Ravenclaw heeft ze geen ultiem lievelingsboek (eerder een top honderd), maar wel een overvolle boekenkast en altijd een stapel van minstens tien boeken die klaarliggen om gelezen te worden. Het liefste met een kop thee erbij en een kat op schoot. Ook sciencefiction- en fantasyfilms of tv-series weten haar te boeien. Zeker als ze mooi vormgegeven zijn of gebaseerd zijn op haar favoriete boeken.

“You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me” - C.S. Lewis

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise