Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie - Modern Myths

Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie – Een mysterie voor de geduldige speler

Het “point and click” adventure Willy Morgan and the Curse of Bone Town is een stijlvolle game voor de geduldige speler. Even geen bombastische actie, maar een kalm mysterie in een cartoonachtige omgeving. Daniel speelde nog niet eerder een “point and click” game, maar kende het fenomeen wel. Lees in onze Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie of dit genre een nieuwe passie in hem doet ontwaken! 

Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie - PosterHenry Morgan liet zijn vrouw en zoon achter toen hij op mysterieuze wijze verdween. Exact tien jaar later, wanneer Willy Morgan net vijftien is, ontvangt hij een brief van zijn vader. Deze werd geschreven op de dag van zijn verdwijning. Om antwoorden te vinden, moet Willy Morgan naar het mysterieuze Bone Town. Een dorpje dat door de inwoners overgedragen wordt van generatie op generatie.

Kan Willy Morgan de vreemde inwoners doorgronden? En wat heeft het allemaal te maken met een piratenschip en  een verloren schat?

Willy in Bone Town

Introductie over aanwijzen en klikken

Willy Morgan begint met een rustig introductielevel. Om naar Bone Town te gaan, heeft Willy een fiets nodig. De onderdelen daarvan liggen verspreid door het hele huis. Je leert de basis van het “point en click”-systeem. Ga op zoek naar de voorwerpen en bestudeer ze om te weten wat je ermee kan.

Soms moet je voorwerpen combineren en soms heb je meerdere stappen nodig om te krijgen wat je uiteindelijk nodig hebt. Het is vooral een combinatie van goed opletten en logisch nadenken om verbanden te leggen. Het eerste level, waarin je alleen binnen je eigen huis kunt rondlopen, zorgt ervoor dat je behapbaar kennis kunt maken met het spelsysteem. Daarna begint het avontuur pas echt.

Bicycle Notes

Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie – Stijlvol en sfeermakend

In dat eerste level merk je al meteen de bijzondere stijl waarmee Willy Morgan is gemaakt. De kromme lijnen in rechte boekenkasten en de soepele animatie ademen sfeer. Dit wordt alleen maar sterker zodra je Bone Town binnenstapt en alles nog donkerder en mysterieuzer wordt.

Waar de animatiestijl een dikke voldoende scoort, laat het verhaal dan weer wat liggen. Hoewel ik nog nooit een spel van dit genre heb gespeeld, kan ik al redelijk voorspellen waar het allemaal heengaat en wie er te vertrouwen is. De manier hoe het verhaal wordt overgebracht op de speler is ook niet echt subtiel. Het voelt soms als een informatiedump die vooral bedoeld is om je zo snel mogelijk weer aan het spelen te krijgen. Waar het verhaal dan weer wel pluspunten voor krijgt, zijn de personages. Deze zijn kleurrijk en allemaal op hun eigen manier absurd en vermakelijk. Het spel wordt aangeprezen voor liefhebbers van Day of the Tentacle and Monkey Island en dat is zeker een terechte vergelijking.

Margaret Teach

Geduld, veel geduld

Als speler moet je wel veel geduld op kunnen brengen. Hoe meer je van Bone Town ontdekt, hoe meer je alles in de gaten moet houden. Om het spel niet te rechtlijnig te maken heb je in elke kamer voorwerpen die als afleiders dienen. Dit zorgt ervoor dat je in elke ruimte elk voorwerp moet onderzoeken en/of vastpakken om zeker te weten dat je niets vergeet.

In de meeste gevallen is het daarbij logisch wat je moet doen, maar soms ook niet. Zo liep ik volledig vast op het openen van een gelukskoekje. Ik had een hamer en ander gereedschap bij me, maar niets leek te helpen. Uiteindelijk bleek dat ik hem neer moest leggen op een aambeeld in de smederij. Dit is zo specifiek dat het heel frustrerend is om telkens het grote dorp door te banjeren op zoek naar net dat ene specifieke ding. In veel gevallen is het leuk om bij de antwoorden te komen, maar soms voelt het alsof je vooral je tijd aan het verdoen bent. En dat is zonde. Dit point and click avontuur moet wel echt een type spel zijn dat bij je past.

Puna Park

Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie – Vlot verhaal

Al met al heb ik Willy Morgan and the Curse of Bone Town twee avondjes gespeeld en kostte het me in totaal zo’n 3,5 uur om het spel uit te spelen. Dit was inclusief de frustrerende zoektochten naar voorwerpen die voor mij onder de “gelukskoekje”-categorie vielen.

Of de prijs van rond de € 25,- (Nintendo) of € 13,99 (pc) de korte speelduur kan verantwoorden hangt volledig van de speler af. Buiten dat speelt het spel vooral vlot. Het voelt jeugdig aan, maar zal voor jongere spelers zeker te ingewikkeld zijn. De muziek ondersteunt het verhaal goed en het was een prettig tussendoortje dat me zeker nieuwsgierig maakt naar meer spellen in dit genre.

Willy Morgan and the Curse of Bone Town is nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch en pc. Bekijk hier de trailer:

Voordelen: Prachtige sfeer / Kleurrijke personages
Nadelen: Voorspelbaar verhaal / Soms frustrerende zoektochten

Titel: Willy Morgan and the Curse of Bone Town
Ontwikkelaar: Imaginarylab
Uitgever: Leonardo Interactive
Gespeeld op: Nintendo Switch
Genre: Adventure

Modern Myths Shop

Willy Morgan and the Curse of Bone Town is te koop via de Nintendo eStore, Steam of GOG.

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2022 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Leonardo Interactive

Willy Morgan and the Curse of Bone Town recensie - Willy en de nerd

Willy en de watermolen

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise