The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie - Modern Myths

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie – Leuke, kindvriendelijke zombiegame

Van de populaire The Last Kids on Earth-boeken van auteur Max Brallier (in het Nederlands De Laatste Helden op Aarde) zijn inmiddels ook strips en een gelijknamige Netflix-serie verschenen. Een computergame kon dus niet uitblijven. Lees in onze The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie hoe deze actiegame het zombiegenre naar een kindvriendelijke omgeving brengt!

In The Last Kids on Earth and the Staff of Doom ontdek je met de vier legendarische helden Jack, Quint, June en Dirk – de laatste kids op aarde – het stadje Wakefield. Daar moeten ze het opnemen tegen hordes zombies en monsters die op onverklaarbare wijze in hun woonplaats verschenen zijn.

In de game ga je op zoek naar de laatste stukjes van de “Staff of Doom”, voordat de kwaadaardige koningin Malondre hem in haar klauwen krijgt. Deze koningin van de slime monsters wil er de demon Rezzoch mee oproepen.

Jack versus Zombies

Klassieke beat ‘em up

The Last Kids on Earth - The Monster Box
The Last Kids on Earth – The Monster Box

Het verhaal van dit spel is gebaseerd op de boeken van Max Brallier, waarvan je op Bol.com twee mooie bundels vindt: The Monster Box (boek 1 t/m 3) en Next Level Monster Box (boek 4 t/m 6).

De game is een echte klassieke “beat ‘em up”. Dit betekent dat je rondloopt met je wapen en het jouw tegenstanders zo moeilijk mogelijk moet maken. De zombies verschijnen te pas en te onpas. Je moet ze verslaan, waarbij elk van je vier personages dat op zijn eigen manier doet.

Jack, Quint, June en Dirk hebben ieder unieke vaardigheden die je kan gebruiken om de hordes zombies te verslaan. Zo kan er geschoten worden of met een hockeystick gemept. Er kan zelfs gegooid worden met items en ook dat is per personage verschillend. Dit is helemaal vet op het moment dat je met meerdere vrienden jullie krachten samenbundelen. Want dat geldt niet alleen voor jullie als spelers, maar ook voor de spelpersonages.

Monster fight

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie – Sloop alles

Tijdens het rondlopen in Wakefield kan je alles slopen wat je tegenkomt. Deze kapotgemaakte dingen leveren je geld op, waarmee je verschillende upgrades kan kopen. Zo kan je je wapens upgraden of je uitrusting verbeteren. Daarnaast krijg je natuurlijk ook ervaringspunten, waardoor je meer leven en meer kracht krijgt. En je kunt je boomhut upgraden naar een fort!

Quint versus Zombie

Leuke grappen en fijne gameplay

Vanaf het moment dat je begint merk je dat The Last Kids on Earth and the Staff of Doom een kindvriendelijke game is. De cartoonachtige manier waarop het verhaal verteld wordt is prettig om te spelen. Ook worden er veelal leuke grappen gemaakt en is er de mogelijkheid om te wisselen van personage wanneer jij dat wilt.

Big Mama

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie – Geschikt voor kids én ouders

Het upgraden van je arsenaal is daarbij misschien nog wel de leukste bezigheid in het spel. Het stelt je in staat om op die manier weer nieuwe blauwdrukken voor je boomhut te vinden of om nieuwe kisten te openen en je wapens te verbeteren. The Last Kids on Earth and the Staff of Doom is gewoon een hele leuke game waarin de zombies niet eng zijn. Speel het dus ook rustig in de avond of de nachtelijke uurtjes. Mét of zonder je kids!

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Bekijk hier de trailer:

Voordelen: Cartoon gameplay / Veel upgrades en blauwdrukken / Leuk voor kids en ouders
Nadelen: Geen

Titel: The Last Kids on Earth and the Staff of Doom
Ontwikkelaar: Stage Clear Studios
Uitgever: Bandai Namco
Gespeeld op: PlayStation 4
Genre: Jeugdige horror / Beat ‘em up

Modern Myths Shop

Koop The Last Kids on Earth game via Bol.com of Amazon.nl:

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom - PlayStation 4 packshotPlayStation 4:
Bol.com – The Last Kids on Earth – € 36,99
Amazon.nl – The Last Kids on Earth – € 39,23

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom - Xbox One packshotXbox One:
Bol.com – The Last Kids on Earth – € 39,99 (download)

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom - Nintendo Switch packshotNintendo Switch:
Bol.com – The Last Kids on Earth – € 39,98
Amazon.nl – The Last Kids on Earth – € 47,78

Voor de pc-versie van The Last Kids on Earth kun je terecht op Steam.

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2022 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Bandai Namco

The Last Kids on Earth and the Staff of Doom recensie - banner

Paul van Deursen Jr.

Paul weet het nog goed: de sensatie van het spelen van zijn allereerste game: Mario. Op de Nintendo 8bit, uiteraard. Hij was een jaar of zeven toen hij terecht kwam in de wonderlijke wereld van games. Zijn vader werkte bij een fotowinkel waar ook games werden verkocht en Paul werd meteen gegrepen door het gamevirus. Alle trends heeft hij op de voet gevolgd en hij kan onmogelijk een favoriete game aanwijzen. Als het toch moet, staan Mario, Zelda en FIFA zeker in de top tien. Voor Fantasize test Paul met veel enthousiasme games, om lezers alle ins en outs te vertellen.

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Official Superhero Merchandise