Zombieland Double Tap - onze helden uitsnede
Merchoid - 100% Awesome official Geek Merchandise

Zombieland: Double Tap – meer van het hilarische zelfde

Tien jaar geleden verscheen in 2009 de komische ‘horror’-film Zombieland, waarin zeer uiteenlopende personages ons lieten zien dat het leven na de zombie-apocalyps helemaal niet vervelend hoeft te zijn. Inmiddels scharen we die film onder de cultklassiekers. De filmmakers en de acteurs wilden geen vervolg tot iedereen ervan overtuigd was dat dezelfde kwaliteit en humor behaald kon worden. Met Zombieland: Double Tap in de bioscopen is dat doel dus behaald en mogen wij als publiek bepalen of we dat ook zo zien. In deze recensie lees je mijn oordeel. 

Gratis naar Zombieland: Double Tap en leuke merchandise erbij winnen? Doe dan mee met de Modern Myths Zombieland: Double Tap winactie en maak kans op vrijkaartjes, een mok en pet!

Er zijn momenteel zoveel series en films met zombies in omloop, dat je eigenlijk van een subgenre in de horror zou kunnen spreken. Hoofdrolspeler Columbus (Jesse Eisenberg (The Social Network, Justice League)) refereert er zelf ook naar tijdens zijn welkomstwoord aan het begin van Zombieland: Double Tap en bedankt je dat je in dat ruime aanbod voor hem en zijn mede-overlevenden van de zombie-apocalyps hebt gekozen. Daarmee zit je met een dikke knipoog meteen weer in de sfeer van deze zombie-horror-komedie.

Zombieland Double Tap - Op weg naar huis

Alles went, ook zombies

Alles went. Zo ook het leven in een post-apocalyptisch Amerika tussen de zombies. Tallahassee (Woody Harrelson (Venom, Solo: A Star Wars Story, No Country for Old Men)), Columbus, Wichita (Emma Stone (La La Land, Birdman, The Amazing Spider-Man)) en Little Rock (Abigail Breslin (Little Miss Sunshine, Freak Show, Fear, Inc.)) zijn inmiddels ware zombie-killers die plezier scheppen in het omleggen van de ondoden. Columbus en zijn vrienden hebben de verschillende vormen van de griezels gecategoriseerd en voor elk een handige aanvalstactiek bedacht. Overleven is een beetje een sleur geworden. In hun nieuwe uitvalsbasis – het Witte Huis zelf, want het stond toch leeg – vermaken ze zich elk op hun eigen manier, tot hun gezapige leventje op zijn kop gezet wordt. Niet door ellende van buitenaf – zoals vaak in horrorfilms – maar door veranderingen in de groepsdynamiek zelf. Elke familie verandert met het verstrijken van de tijd en niet iedereen gaat daar zo makkelijk mee om.

Zombieland Double Tap - Abigail Breslin

Little Rocks worden groot

Ten eerste is er Little Rock die niet meer zo ‘little’ is en het benauwende nest wil verlaten. Daarnaast voelt ook Wichita zich bekneld, maar om heel andere redenen. De twee nemen de benen en dat is de aanzet voor een nieuwe tocht door het desolate Amerikaanse landschap, waar het gevaar loert in een nieuw soort zombie, eentje die met de tijd ook geëvolueerd is en zich niet zoveel aantrekt van Columbus ‘double tap’-regel. ‘Confirm your kill’ is ineens een stuk lastiger geworden.

Toch is dit plotelement bijzaak in het grotere geheel van Zombieland: Double Tap, dat toch vooral draait om de familiedynamiek van de hoofdrolspelers. Deze dynamiek wordt opgeschud door de komst van nieuwe personages, waaronder de bimbo Madison (Zoey Deutch (The Politician, Before I Fall)) en Nevada, een heerlijk sexy Rosario Dawson (Sin City: A Dame to Kill For, Luke Cage, Daredevil). De film leunt weer vol op de nerdcultuur en zijn schaamteloze fantasieën, heerlijk.

Zombieland Double Tap - Boze zombie

Zombieland = Zombieland

Daarmee kun je dus gerust zijn: ondanks zijn grotere budget blijft Zombieland: Double Tap gewoon Zombieland en krijg je meer van hetzelfde. Dat is dan meteen ook het enige minpuntje; de film vermaakt op dezelfde wijze, maar mist de frisheid van het eerste deel, toen we door deze humor verrast werden. Het doorbreken van de vierde wand, de teksten in beeld, de geluidseffecten rond de zombies, het is allemaal grappig en onderhoudend, maar neigt heel soms naar iets te gemaakt. Het zijn vooral de kleinere grapjes en de subtiele verwijzingen naar onze nerdcultuur die de film de moeite waard maken.

Zombieland Double Tap - Elvis

Zombieland: Double Tap – Monster(truck)-film!

Ga Double Tap dus zeker zien als je Zombieland al talloze malen gekeken hebt. In deze tweede film waarin het regent van de zombies zul je niet teleurgesteld worden. Je steekt zelfs nog iets van Zombieland: Double Tap op: het enige wat je nodig hebt om de zombie-apocalyps te overleven is een monstertruck! Tot slot nog een tip van Modern Myths: blijf zitten als de aftiteling gaat lopen. Veel zombie-plezier.

Zombieland: Double Tap draait nu in de bioscoop.

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2024 Modern Myths – Beeldmateriaal: © Universal Pictures

Zombieland Double Tap - Woody Harrelson en Rosario Dawson

Zombieland Double Tap - Woody Harrelson

Jeroen Geelhoed

Jeroen is geboren in 1975, terwijl zijn moeder The Lord of the Rings las. Zelf las hij de boeken op een kwetsbare leeftijd en was daarna nooit meer hetzelfde. Gecombineerd met een onverzadigbare verzameldrang ging Jeroen op avontuur in de Engelstalige Dragonlance boeken en bezit hij ondertussen duizenden Marvel Comics. Zijn favoriete schrijver is Alan Moore, maar daarnaast leest Jeroen net zo graag Harry Mulisch en Thomas Rosenboom. Als gamer speelt Jeroen elke Assassin’s Creed tot 100% uit. Zijn favoriete game is The Secret of Monkey Island. Zijn favoriete films: Labyrinth, Guardians of the Galaxy, No Country for Old Men en The Princess Bride. Kortom, een te diverse smaak en te weinig uren in een dag om in elke hobby tijd te steken. Typisch.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.