Back 4 Blood recensie – Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Back 4 Blood recensie – Geweldige co-op zombieshooter

Ook in de gamewereld zijn zombies niet meer weg te denken. Elk jaar komen er wel nieuwe spellen uit waarin je hordes ondoden moet zien te overleven. In Back 4 Blood is dit eveneens het geval. Mensen die in aanraking komen met de “Devil Worm” parasiet veranderen in gemuteerde monsters. Er is een oplossing en jij en je vrienden moeten die ophalen. Lees in Pauls Back 4 Blood recensie hoe deze game voor spectaculaire actie zorgt zodra je teamwork op gang komt. 

De verhalen in zombiegames zijn vaak erg simpel en draaien altijd uit op hetzelfde. Een virus verspreidt zich en ergens wordt er aan een oplossing gewerkt. De helden moeten deze oplossing vervolgens ophalen.

In Back 4 Blood wordt deze standaard niet echt doorbroken. De helden – jij en je vrienden – moeten op pad onder leiding van een generaal die veilig in zijn bunker zit. Onderweg neem je het op tegen mensen die geïnfecteerd zijn met de zogeheten “Devil Worm” parasiet. Hierdoor zijn ze veranderd in gemuteerde zombies: de Ridden.

Back 4 Blood - Stinger

Kaartje leggen

Wanneer je een level start, maak je kennis met de Game Director. Dit is een a.i. die constant in de game aanwezig is en kaarten speelt om je het leven zuur te maken. Gelukkig heb je zelf ook de mogelijkheid om wat kaarten te spelen. Zo krijg je de mogelijkheid om bepaalde opdrachten tijdens een missie uit te voeren om zo XP en nieuwe kaarten te verdienen.

Aan het begin van de game zullen deze kaarten niet heel bijzonder zijn. Maar hoe verder je komt, hoe mooier de beloning wordt. Bij de meeste spellen kan je direct de hoogste moeilijkheidsgraad kiezen, maar in Back 4 Blood niet. De a.i. kent namelijk geen medelijden en zal je genadeloos afstraffen met alles wat hij wel heeft en jij nog mist.

Cleaners versus Retch

Back 4 Blood recensie – Komt vooral online tot zijn recht

De basis van Back 4 Blood is wel dat je het met vrienden speelt om zo “supply points” te verdienen. Helaas heb ik het spel online met willekeurige spelers gespeeld, wat niet altijd een pretje was. Je hebt tijdens een run namelijk maar een aantal keer de mogelijkheid om deze tot een goed einde te brengen. En als dat niet lukt, zal je opnieuw moeten beginnen.

Doordat de omstandigheden tijdens zo’n run vaak veranderen en niet voorspelbaar zijn, is het wel fijn teamgenoten te hebben die precies weten wat er van iedereen verwacht wordt. Heb je een vaste (online) spelersgroep, dan is dat bij deze game zeker een voordeel.

Back 4 Blood - Hoffman

Spectaculair als het teamwork op gang komt

Maar tijdens mijn online spelsessies heb ik wel leuke mensen leren kennen. En op het moment dat je dan ook echt als team gaat werken, merk je pas goed hoe onvoorstelbaar prachtig deze game is. Want waar er in de single player modus vaak maar één horde zombies op je afkomt, komen tijdens een co-op spel meerdere hordes tegelijk op je af. En dat maakt de chaos compleet.

Back 4 Blood - Modern Myths

Back 4 Blood recensie – Ieder zijn rol en deck

En als iedereen dan, zoals gezegd, precies weet wat zijn taak is, maakt dit het spel alleen maar spectaculairder. Zeker als je dan per persoon ook nog eens je eigen deck kaarten maakt en ieder een verschillend personage kiest. Zoals bijvoorbeeld de healer, de tank of een van de andere mogelijkheden.

Back 4 Blood - de Cleaners

En de wapens dan?

Holly vrijstaandVoor iedereen zit er iets in Back 4 Blood om gelukkig van te worden. Vind jij het bijvoorbeeld prettig om van een afstandje iedereen om te leggen? Dan gebruik je uiteraard de sluipschutter. Of wil je liever midden in de actie staan met een honkbalknuppel of met een volautomatische shotgun door het level banjeren? Dat kan!

Je kan daarbij je wapens aanpassen met verschillende vizieren, lopen en magazijnen. Ook vind je tijdens het spelen van een level verschillende andere wapens. Vaak zijn daar al aanpassingen op gemonteerd, wat positief of negatief kan uitpakken. Zorg er dus altijd voor dat je controleert wat voor aanpassing er op je wapen zit en of dit je geen rode cijfers oplevert.

Cleaners versus Ogre

Back 4 Blood recensie – Geweldig in co-op, met vernieuwende a.i.

Back 4 Blood is als co-op game geweldig en leuk om te spelen. Het verhaal is niet bijzonder en kan soms ook wat eentonig aanvoelen, omdat je eigenlijk iedere keer hetzelfde doet. Je vecht je namelijk een weg van het ene safe house naar het andere, op weg naar het wondermiddel. Helaas worden bepaalde gebieden hierbij vaak opnieuw gebruikt, wat het er niet leuker op maakt.

Maar de a.i. maakt het spel zeker een stuk moeilijker en zorgt voor vernieuwing. Gelukkig hebben de makers ook nog een player-versus-player modus toegevoegd. Die maakt het geheel leuker, omdat je dan ook eens als zombie kunt spelen. Zo hoef je niet altijd als de good guy het verhaal te redden.

Back 4 Blood is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4/5, Xbox One/Series X en pc. Bekijk hier de trailer:

Voordelen: Geweldig als co-op game / Uitdagende a.i. / Diverse rollen en kaarten
Nadelen: Weinig tot geen verhaal / Vooral leuk met een goed geolied team

Titel: Back 4 Blood
Ontwikkelaar: Turtle Rock Studios
Uitgever: Warner Bros. Games
Gespeeld op: PlayStation 5
Genre: Horror / First-person co-op shooter

Modern Myths Shop

Koop Back 4 Blood via Bol.com:

Back 4 Blood - PS4 packshotPlayStation 4:
Bol.com – Back 4 Blood – € 39,99

Back 4 Blood - PS5 packshotPlayStation 5:
Bol.com – Back 4 Blood – € 52,-

Back 4 Blood - Xbox packshotXbox One/Series X:
Bol.com – Back 4 Blood – € 39,99

Back 4 Blood - PC packshotPC:
Steam – Back 4 Blood – € 35,99

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2022-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Warner Bros. Games

Cleaners versus Ridden

Back 4 Blood - Ogre

Paul van Deursen Jr.

Paul weet het nog goed: de sensatie van het spelen van zijn allereerste game: Mario. Op de Nintendo 8bit, uiteraard. Hij was een jaar of zeven toen hij terecht kwam in de wonderlijke wereld van games. Zijn vader werkte bij een fotowinkel waar ook games werden verkocht en Paul werd meteen gegrepen door het gamevirus. Alle trends heeft hij op de voet gevolgd en hij kan onmogelijk een favoriete game aanwijzen. Als het toch moet, staan Mario, Zelda en FIFA zeker in de top tien. Voor Fantasize test Paul met veel enthousiasme games, om lezers alle ins en outs te vertellen.

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.