Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl recensie - Modern Myths
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl recensie – Terug naar Sinnoh!

Pokémon remakes zijn ons niet onbekend. Wat ooit begon als een manier om de oudste Pokémon spellen op de nieuwste consoles te krijgen, is nu een trip van pure nostalgie. Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn de remakes van de Nintendo DS spellen Diamond en Pearl uit 2016. In deze spellen reis je af naar de Sinnoh regio, waar je de vierde generatie Pokémon tegen het lijf loopt. Modern Myths speelde Pokémon Shining Pearl, maar deze Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl recensie telt voor beide spellen. 

Ook in Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl volg je de traditionele route van de eerste Pokémon games. Je bent een jonge trainer die net zijn eerste Pokémon heeft gekregen en op reis gaat. Als trainer heb je twee belangrijke doelen. Je moet de acht gymleaders verslaan, zodat je de “elite four” (de vier sterkste trainers) mag uitdagen. Uiteindelijk mag je het dan opnemen tegen de huidige kampioen.

Als je die verslaat, word je zelf de nieuwe kampioen. Daarnaast heb je een Pokédex gekregen van de professor. Het is jouw missie om alle Pokémon in het spel gezien te hebben. Gotta Catch ‘Em All!

Op pad in Briliant Diamond en Shining Pearl

Tijd…

Het is alweer twee jaar geleden sinds de laatste twee grote spellen – Pokémon Sword en Shield – uitkwamen. Zij vormden het achtste deel in de basisreeks spellen. De afgelopen twee jaar kon je onder andere genieten van betaalde uitbreidingen voor Sword en Shield. En ook werd Pokémon Unite geïntroduceerd.

Laten we ook zeker New Pokémon Snap niet vergeten, waarmee nieuw leven werd geblazen in het originele spel uit 1999. Genoeg uren speelvermaak dus. Maar er is altijd te weinig tijd voor zoveel nieuwe plaatsen. En dat thema past perfect bij deze remakes.

HootHoot

…en ruimte

Tijdens je rondzwervingen door de Sinnoh regio op zoek naar Pokémon en gymleaders stuit je vanzelf op kwade organisaties. Dat is nou eenmaal een standaard gebeurtenis in deze spellen. Dit keer is dat “Team Galactic”. Wat zij precies willen bereiken, moet je zelf ontdekken. Maar het heeft iets te maken met de Pokémon die tijd representeert (Dialga) of de Pokémon van de ruimte (Palkia). Dit is afhankelijk van het spel dat je speelt.

Wil je nog meer van deze verhaallijn leren, ga dan naar Amazon Prime Video. De bijbehorende Pokémon the Series anime die zich in Sinnoh afspeelt, is op dat streaming platform in zijn totaliteit te bekijken.

BDSP 3

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl recensie – Oude verhaallijn met nieuwe speelstijl

Tijdens het spelen zal je al snel veel herkennen van de oude spellen. Daar is het tenslotte een remake voor en om die reden zullen de meeste mensen het spelen: de herkenbaarheid. Nostalgie is een overtuigende factor om een spel te kopen. Vooral aangezien de vierde generatie een paar functies had die daarna verdwenen uit de Pokémon-spellen.

Zo is er de “Underground”, een gigantisch tunnelsysteem waar je kan graven naar schatten en fossielen. Het is heerlijk om dit allemaal opnieuw mee te maken.

Mew

Shortcuts

Maar daarnaast zijn er wel wijzigingen aangebracht om het spel meer in lijn te krijgen met spellen als Sword en Shield. Het voordeel hiervan is dat je je Pokémon geen aanvallen hoeft te leren waarmee ze watervallen kunnen beklimmen, rotsen kapot kunnen slaan of mist kunnen verwijderen. Dat is namelijk iets wat je nodig hebt om verder te komen in het spel.

Een nadeel is de automatische verdeling van “experience points” (ervaringspunten). Het zorgt ervoor dat je niet urenlang al je Pokémon afzonderlijk hoeft te trainen. Maar je Pokémon groeien daardoor nu zo snel, dat de uitdaging al snel weg is.

Dawn en Pikachu

Poképlus, Pokémin

Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl recensie - MewtwoAls Pokémon-fan heb ik weinig aan te merken op deze remakes. Het was leuk om opnieuw naar de Sinnoh regio te gaan, maar dan in een betere kwaliteit. En er zijn genoeg manieren om het spel uitdagender te maken voor jezelf. De toevoeging van Pokémon in het ondergrondse is fantastisch. Zo kun je Pokémon vinden die je voorheen niet zo vroeg kon krijgen.

Je hebt er ook behoorlijk wat uren spelplezier aan. Maar nadat je kampioen bent geworden is er niet heel veel meer te doen, behalve wat legendarische Pokémon vangen. In het begin is dat best leuk, maar het wordt al snel herhalend.

BDSP 6

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl recensie – Leuk tot het volgende spel komt

Na het spelen van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl is het vooral uitkijken naar Pokémon Legends: Arceus. Dat is een heel nieuw spel in de Pokémon-wereld. Ook deze titel speelt zich af in Sinnoh, maar dan het Sinnoh van heel lang geleden. Het was een tijd waarin de Pokéballs nog niet zo ver gevorderd waren en de dorpjes nog niet zo modern. Maar tot dat spel arriveert, moeten we toch maar wat legendarische Pokémon blijven vangen!

Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl zijn nu verkrijgbaar voor Nintendo Switch. Bekijk hier de trailer:

Voordelen: Herkenbaarheid / De ondergrondse is terug / Eenvoudiger om verder te komen
Nadelen: Weinig te doen na de eindstrijd / Weinig nieuwe elementen

Titel: Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgevers: The Pokémon Company / Nintendo
Gespeeld op: Nintendo Switch
Genre: Avontuur

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl recensieModern Myths Shop

Lees meer Modern Myths-recensies!

© 2019-2023 Modern Myths / Beeldmateriaal: © Nintendo

Pokémon Brilliant Diamond and Shining Pearl recensie - Artwork

Daniel Warmoeskerken

Daniel werkt als docent Nederlands op een mbo-school in Eindhoven. Zijn studie is een gevolg van zijn voorliefde voor taal en literatuur. Gewapend met een bioscooppas probeert hij geen film te missen. In zijn vrije tijd kijkt hij series, leest hij manga en boeken of schrijft hij verhalen. Hij vindt het heerlijk om boeken met films te vergelijken; niet om aan te geven welke beter is, maar om te zien wat een verandering van medium kan doen met een verhaal. Zijn favoriete schrijver is Stephen King en er gaat geen jaar voorbij zonder het kijken van Cloud Atlas, Jurassic Park of een Disney-film.

“A half-read book is a half-finished love affair.” – David Mitchell

Official Superhero Merchandise

Reactie plaatsen

Door het plaatsen van je reactie worden persoonsgevens werwerkt zoals omschreven in onze privacyverklaring.